KASPERSKY GAMING FESTIVAL 2011.

Igra je sredstvo ljudske kreativnosti, želja i snova! Najrazličtiji vidovi igre na  najrazličitijim terenima, prisutni su kroz čitavu istoriju. Igra je slobodna i autonomna u odnosu na stvarnost, ona se u njenim okvirima prilagođava i uvek nalazi  nove moduse postojanja.

Dinamična i večito podložna promeni, igra je prilagodljiva i različitim uzrastima – deci, mladima, odraslima i starima. Zato je festival igre posvećen ljudima, potrebi da se posveti pažnja čoveku, značaju slobodnog vremena i podstakne kreativnost različitih generacija.

KASPERSKY GAMING FESTIVAL 2011 činiće tri programske celine:

Takmičarski deo festivala, predstavlja turnire u trenutno najpopularnijim vrstama igara: COUNTER STRIKE, DotA turnir 5vs5, YU-GI-OH kartična igra. Takmičari u oficijelnim disciplinama, boriće se za prestižan TROFEJ BEOGRADA. Pored Trofeja Beograda biće organizovan i PES turnir na PS 3 konzolama.

Promotivni turniri: GUITAR HERO, WARHAMMER fantasy battles i WARHAMMER 40k, MAGIC THE GATHERING kartična igra

Turnire organizuju: KGB, Klan RUR, Hobbby Store, C22, Ustanova kulture Parobrod I Copmuter Land.

Sajamski deo festivala, pored bogate ponude i prezentacije raznih vidova gaming opreme i inovacija u oblasti ove industrije, predstavio bi  i nove, u svetu popularne platforme i ponudio značajnu razmenu iskustava. Ocekuje se učešće Vendorskih kompanija, distributera kao i zainteresovanih klubova ili kompanija koje teže ka gaming industriji.

Svečano otvaranje Kaspersky Gaming festivala 2011. je u subotu 28. maja u 11:00.

Komentari