Izložbe

Bojana Radenovic web

Izložba "FOLIJE" Bojane Radenović

od 19. februara u 19:00 do 08. marta 2015.
DOB//Galerija

Folije su serija radova od devet kompozicija izvedenih na industrijskim najlonima (folijama), tehnikom veza. Motivi kompozicija su tinejdžeri prikazani u trenutcima euforične dokolice.

Logo DOB web 18

Međunarodni dan maternjeg jezika: Izložba "Ćirilica"

od 21. do 28. februara 2015.
DOB//Glavni hol

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika Dom omladine Beograda, u saradnji sa ambasadom Republike Bugarske organizuje izložbu plakata posvećenu ćiriličnom pismu kao inspiraciji dizajnerima, u glavnom holu Doma omladine Beograda.

Ljiljana Sunjevaric detalj

Izložba "PRIZORI" Ljiljane Šunjevarić

od 22. januara u 19:00 do 15. februara 2015.
DOB//Galerija

Slike Ljiljane Šunjevarić iz serije Prizori izvedene su kao koncept dekonstrukcije niza kadrova (ili scena) preuzetih iz filmografije A.Tarkovskog u kojima se na doslovan način prikazuju apstraktni događaji u otvorenom prostoru (pejsažu) ili određene radnje izvučene iz razumljivog konteksta: čovek leti balonom, žena radi nešto u šumi, santračom se nešto prenosi preko reke, kuća gori... 

Zapamcena buducnost web

Multimedijalna izložba: ZAPAMĆENA BUDUĆNOST – SVETI SAVA 2015.

utorak, 27. januar 2015. od 10:00 do 17:00
DOB//Amerikana

Uvažavajući činjenicu da je ličnost Svetog Save utkana u osnove srpske kulture i duhovnosti, povodom dana Svetog Save, Dom omladine Beograda 27. januara 2015. organizuje besplatan multimedijalni događaj koji treba pre svega školskoj deci, ali i odraslima, da otvori nov ugao gledanja na veliku istorijsku ličnost.
Na izložbi čiji je autor đakon Nenad Ilić, školska deca imaće priliku da uz pomoć glumca-vodiča, muzike, video materijala projektovanih na platnu i LCD ekranima, velikih printova, maketa i korišćenja računara, sagledaju u delu Svetog Save i njegovih neposrednih nastavljača koren srpske umetnosti, nauke, duhovnosti.

Doplgenger web

Izložba "NEIMENOVANI FRAGMENTI" umetničkog dua DOPLGENGER

od 23. decembra 2014. u 19:00 do 12. januara 2015.
DOB//Galerija

Izložba "Neimenovani fragmenti" umeničkog dua Doplgenger predstavlja skup radova koji su nastajali od 2011. u okviru istoimenog istraživačkog projekta. Neimenovani fragmenti se bave politikom medijskih slika koje su učestvovale u izgrađivanju istorijskih narativa na prostoru bivše Jugoslavije u razdoblju od 1980-2000. 

Vizualizator 1

Изложба Press Photo Србија

utorak, 23. decembar 2014. u 19:00
DOB//Hol ispred Amerikane

U okviru drugog po redu beogradskog festivala fotografije „Vizualizator”, održaće se Izložba Press Photo Srbija, najbolje medijske fotografije, u Domu omladine Beograda u utorak, 23. decembra od 19 časova.

Cilj ovog konkursa, koji ima tradiciju dugu 16 godina, je promocija i afirmacija fotožurnalizma i fotografske kulture.

Doplgenger tribina

"Neimenovani fragmenti“//Arhivski trzaj: filmske projekcije i diskusija

četvrtak, 25. decembar 2014. u 19:00
DOB//Amerikana

Arhivski trzaj je prateći program izložbe "Neimenovani fragmenti" umetničkog dua Doplgenger. Program predstavlja selekciju savremenih eksperimentalno-angažovanih filmova i diskusiju sa pozvanim stručnjacima. Dopelgengerov odabir flmova se vodi teorijskim konceptom “odbrane siromašne slike” (Hito Štejrl) kao mogućnosti alternativne ekonomije pokretnih slika. 

Sumatovacka Marko Markovic

Изложба Уметничке колекције Шуматовачке: Work in progress

od utorka, 16. decembra u 19:00 do nedelje, 21. decembra 2014.
DOB//Galerija

Na izložbi u Galeriji Doma omladine Beograda biće prikazana selekcija od 30 radova, iz Umetničke kolekcije Šumatovačke – Work in progress. U periodu od 2009. do 2014. godine, sakupljeno je 80 radova autora koji su u određenom kontekstu bili vezani za ovu ustanovu kulture od značaja, koja beleži tradiciju dugu 66 godina. Umetnička kolekcija Šumatovačke – Work in progress nastala je na inicijativu Vesne Bogunović, magistarka teorije umetnosti i medija.

USUS 2014 monografija korice 2

Treća godišnja izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije

od 04. decembra u 19:00 do 14. decembra 2014.
DOB//Galerija

Glavni događaj za profesionalni strip u Srbiji, godišnja izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije (USUS), održaće se od 4. do 14. decembra u Galeriji Doma omladine Beograda. Biće prikazani radovi 173 likovna umetnika i pedesetak scenarista, uključujući i poznata međunarodna imena evropskog i svetskog stripa. Manifestaciju će otvoriti predsednik Udruženja Zoran Tucić.

Poljska skola plakata

Izložba "Poljska škola plakata"

od 26. novembra do 04. decembra 2014.
DOB//Hol

U okviru 20. Festivala autorskog filma, u saradnji sa ambasadom Republike Poljske.

"Poljska škola plakata" podrazumeva grupu poljskih umetnika- dizajnera koji su počeli sa radom početkom šezdesetih godina i brzo postali slavni širom sveta. Bavili su se izradom plakata koji su tematski uglavnom bili vezani za kulturne događaje – film, pozorišne predstave, izložbe, cirkuske predstave.