Izložbe

Vessna Perunovitch Broken China

Izložba "LINIJA NOVA"

od utorka, 05. avgusta u 19:00 do nedelje, 17. avgusta 2014.
DOB//Galerija

Kustosica izložbe: Svetlana Mladenov
Organizacija: ProArtOrg i Dom omladine Beograda
Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije

Umetnici: Dragan Ilić, Vesna Perunović, Selman Trtovac, Sanja Latinović i Nataša Teofilović.

Muzeji i Tranzicija plakat sajt

Изложба "Museum of Image-Nation. Музеј као место перманентне конференције" Наташе Тепавчевић

od četvrtka, 17. jula u 19:00 do četvrtka, 31. jula 2014.

Rad Museum of Image-Nation - Muzej kao mesto permanentne konferencije započet je istraživanjem koje je imalo za cilj da isprati liniju konceptualnih transformacija, od režimske, partijske do demokratske muzeologije, na primeru Muzeja 2. Zasedanja AVNOJ-a.

Aida Novosel Izlozba Plakat

Izložba crteža Aide Novosel

od ponedeljka, 07. jula u 19:00 do nedelje, 20. jula 2014.
DOB//Centralni hol

Aida Novosel, modna kreatorka, kostimografkinja, scenografkinja, i slikarka koja je za svoj rad dobila brojna priznanja i značajne nagrade, predstaviće publici u Domu omladine Beograda 26 modifikovanih crteža sa modnom tematikom.

Aida Novosel je rođena 1963. godine u Župskom Aleksandrovcu, a Gimnaziju je završila u Valjevu. Početkom osamdesetih upisuje Akademiju likovnih umetnosti u Skoplju.

dob pejdz web7

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2012. GODINI

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2012. godini (47. sezona).

Konkurs je otvoren od 03. juna do 03. jula 2011. godine. Konkurs je otvoren za samostalne umetnike, izlagače i kustoske izložbe-projekte, učesnika do 40 godina iz zemlje i inostranstva. Konačnu odluku o izabranim projektima za izlaganje u Galeriji donosi Savet Galerije DOB.

Povedi me na mesec Plakat

Izložba: "POVEDI ME NA MESEC"

od petka, 20. juna u 20:00 do ponedeljka, 30. juna 2014.
DOB//Hol ispred Velike sale

Dom omladine Beograda i Muzej istorije Jugoslavije u čast 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11, i proslave 50 godina Doma omladine Beograda pod nazivom "Mesec sletanja na Mesec", predstavljaju izložbu "POVEDI ME NA MESEC": EKSPONATI SVEMIRSKIH EKSPEDICIJA I POKLONI JOSIPU BROZU TITU. Pokrovitelji su Skupština grada Beograda, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasada SAD u Beogradu. Izložbu će 20. juna u 20č otvoriti Marša Ajvins, astronautkinja.

Djilas fotka 3

MILOVAN ĐILAS::IZLOŽBA KNJIGA I DOKUMENATA

od nedelje, 12. juna do nedelje, 19. juna 2011.
DOB//Hol ispred Velike sale

Povodom stogodišnjice rođenja Milovana Đilasa, u Domu omladine Beograda 12. juna u 20h biće otvorena specijalna izložbena postavka Đilasovih knjiga, dokumenata i fotografija, a koju će posetioci moći da pogledaju do 19. juna u holu ispred Velike sale Doma omladine. Nakon otvaranja izložbe uslediće velika debata, pod nazivom "Moguća Srbija Milovana Đilasa".

Mestodogadjaja Drazic

DUŠICA DRAŽIĆ: "MESTO DOGAĐAJA"

od petka, 10. juna u 19:00 do srede, 22. juna 2011. u 21:00.
DOB//Galerija

Rad Dušice Dražić Mesto događaja (2010-) sastoji se od dve serije fotografija raspoređenih u galeriji na tri paralelna pregradna zida sa printovima i lajtboksovima od kojih je jedan, u sanduku na podu galerije. Obe serije su fotografisane na mestima (uglavnom unutar industrijskih kompleksa) koja su iz različitih razloga - ekonomskih, političkih, pravnih - trenutno napuštena. Na printovima su delovi enterijera fotografisani noću tako da se, usled minimalnog osvetljenja, na njima jedva raspoznaje po neki detalj.

prim nost web

IZLOŽBA: PRIMENJENA NOSTALGIJA

od četvrtka, 02. juna 2011. u 19:00 do ponedeljka, 06. juna 2011. u 21:00.
DOB//Galerija

Fotografije Beograda i Budimpešte
Autori: Jovan Marjanov i Tomaš Opic

Izložbu će otvoriti potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i ambasador Mađarske u Srbiji, zajedno sa fotografom Jovanom Marjanovim.

Andrea Palasti Plakat

Izložba: "OF LOVE, TENSION AND OTHER MINORITIES"

od utorka, 23. aprila u 19:00 do nedelje, 05. maja 2013.
DOB//Galerija

Izložba of Love, Tension and Other Minorities predstavlja tri individualna projekta umetnika Vanje Bucan, Borisa Lukića i Andree Palašti, koji se fokusiraju na istraživanje društvenog/tekstualnog ’prostora’ fotografije. U okviru savremene umetničke prakse, projekat se bavi problemskim i/ili kritičkim preispitivanjem fotografije koja pokreće složena društvena (i/ili politička) pitanja.

Izložba radova škole za digitalnu animaciju i vizuelne efekte CHIRON

CHIRON1Izložba je otvorena od 04. do 08. juna
u Holu Doma omladine


Najznačajnija škola za kompjutersku animaciju i specijalne efekte na ovim prostorima u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje izložbu najzanimljivijih radova učenika ove škole. Za sve one koji se dive specijalnim efektima holivudskih hitova, za one koji uživaju u video igricama ali i za one koji traže nove medije umetničkog izraza ovo je idealna prilika da saznaju nešto više o tome.