Debate

Pop Kultura 26

Tribina: POP KULTURA KOD NAS (1945-1980)

petak, 28. novembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Ciklus: POP KULTURA 3.0
Govori: prof. dr Aleksandar S. Janković
Partizanski šik na filmu i literaturi. Počeci džeza, ("Subotom ujutru") i šlagera ("Ljubav i moda") na filmu. Stidljiva pojava rokenrola i raskošna televizijska produkcija spotova. "Sedmorica mladih" kao Bitlsi. Urbane i ruralne TV serije.

07 Serije Plakat II

Tribina: Deža vi - Transkulturno prevođenje igranih serija

subota, 29. novembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Ciklus: TV SERIJE I SERIJALI
Moderatorka: doc. dr Aleksandra Milovanović
Govore: doc. mr Zorana Popović i njeni gosti
Na tribini će biti reči o fenomenu adaptacije televizijskih serija – formata, uz poseban osvrt na domaći remake seriju Na Terapiji (original Be Tipul).

Festival zdravlja web2

Predavanje o polno prenosivim bolestima

ponedeljak, 01. decembar 2014. u 15:00
DOB//Tribinska sala

Povodom Svetskog dana borbe protiv side Udruženje „Festival zdravlja“ Beograd organizuje predavanje o polno prenosivim bolestima, primarijusa dr sc. med. Milana Bjekića.


Predavanje o polno prenosivim infekcijama daće odgovore na osnovna pitanja: kako se prenose, koji su simptomi i znaci polnih bolesti, i kako se zaštititi.

Umetnost psihijatrija tribina

Tribina i promocija kataloga "UMETNOST/PSIHIJATRIJA"

ponedeljak, 01. decembar 2014. u 19:00
DOB//Galerija

U okviru izložbe "Umetnost/psihijatrija", koja će u Galeriji Doma omladine Beograda trajati od 26. novembra do 1. decembra 2014. godine, biće održana i promocija kataloga "Umetnost/psihijatrija" i tribina na temu umetničkog stvaralaštva osoba sa problemima mentalnog zdravlja i njihovom položaju u savremenom društvu.


Korporativni Pandemonijum

Tribina: Živeti u distopiji

ponedeljak, 01. decembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić"

Novost na domaćoj stripskoj sceni, po više kriterijuma: prvi domaći projekat zemunske izdavačke kuće „Besna kobila“; prvi strip mladog crtača Aleksandra Zolotića; (dvadeset)prvi projekat iskusnog scenariste Zorana Penevskog (znate ga već iz „Ljubaznih leševa“ i „Knjiških moljaca“); prva nagrada ULUPUDS-a za strip izdanje 2014 na Sajmu knjiga…

merlinka plakat

Tribina: Uloga javnih ličnosti u društveno odgovornim kampanjama

ponedeljak, 01. decembar 2014. u 19:00
DOB//Amerikana

Na tribini koju organizuju Merlinka festival i Dom omladine Beograda biće reči o ulozi javnih ličnosti u menjanju društva kroz društveno odgovorne kampanje. Tribina se održava na Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS te će biti reči o kampanjama prevencije i njihovoj uspešnosti.  Tražimo odgovor da li nam javne ličnosti mogu pomoći u menjanju društva i kako? Nakon tribine biće prikazan film "Borba za nadu", saosećanje i lek o aktivizmu Elizabet Tejlor kada je u pitanju HIV/AIDS. ULAZ JE SLOBODAN!

Rod i Kultura 16

Tribina: Tumačenje roda u TV seriji “Ljudi sa Menhetna”

četvrtak, 27. novembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Ciklus: Rod i kultura - Nova čitanja roda
Organizatori: Dom omladine Beograda, Ipak Centar, Centar za ženske studije Beograd, Fakultet za medije i komunikacije
Moderatorka: Ana Koncul. Saradnica u organizaciji: Sanja Seliškar. Govore: Nađa Bobičić, Gjorgje Bozhoviq i David Ponoćko.

Logo DOB web 16

Tribina: NE TRAŽI POSAO, ZAPOČNI GA!

sreda, 26. novembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Predavači: Hakan Sandberg (Švedska), Danko Dudok (Srbija)


Koliko je važno imati poslovnu ideju? Kako doći do nje? Kako obezbediti tržište? Kako započeti posao? Ovo su neka od pitanja na koje ćemo pokušati da damo odgovor na ovoj tribini.

slavica pavlovic

Predavanje: TIMSKI RAD

sreda, 26. novembar 2014. u 18:00
DOB//Klub

Naučite više o timskom radu uz Slavicu Pavlović, finansijskog direktora Eurobanke

Slavica Pavlović će govoriti o timskom radu, kako je raditi u timu, suočavati se sa konfliktima i rešavati ih na najbolji mogući način. Takođe će govoriti o tome šta je ono što možete da naučite od svojih saradnika i kako da najbolje moguće organizujete svoj radni dan.

Logo DOB web 16

Tribina: Uloga pravoslavlja i zen budizma u životu savremenog čoveka

utorak, 25. novembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Učesnici: Prof. dr  Dalibor Kličković, japanolog i profesor na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu; Okwang Sunim, budistički monah (srpskog porekla) i otac Vukašin Milićević, asistent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Moderator: Sergej Beuk, urednik programa Doma omladine Beograda.