Debate

Logo DOB web 21

Radionica iz aktivnog turizma: DOĐI MI NA CRTU

četvrtak, 30. april 2015. od 17:00 do 18:30
DOB//Tribinska sala

Radionicu vodi Vesna Remović, sa saradnicima sa Fakulteta za sport, a radionicu i praktičan deo vode predavači i saradnici Fakulteta za sport i Turističke organizacije Beograda

Organizacija: Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ , Beograd i Dom omladine Beograda

Logo DOB web 21

Tribina: MEĐU OBLAČIĆIMA - STRIP I KNJIŽEVNOST

ponedeljak, 04. maj 2015. u 19:00
DOB//Klub

Gosti:  Đorđe Milosavljević, filmski i strip scenarista, Aleksa Gajić, strip autor i  reditelj
 
Često osporavan, tretiran kao klinačka razbibriga ili palp, strip  je godinama mukotrpno krčio put do konačnog imenovanja u "devetu umetnost". Od svojih početaka, strip je nosio oreol vizuelne književnosti.

radmilo andelkovic kratke price

Tribina: KRATKE PRIČE NA DUGE STAZE

ponedeljak, 04. maj 2015. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Gost: Radmilo Anđelković, autor. Moderator: Miljan Tanić
Četvrti maj svet slavi kao dan „Zvezdanih ratova“; mi smo se time dosta bavili nedavno, pa sad nudimo nešto drugačije: novu knjigu doajena srpske fantastike Radmila Anđelkovića „KRATKE PRIČE i Akvarijum za zlatnog karaša“.

01 Istorija Deza Plakat

Tribina: BI BAP

sreda, 06. maj 2015. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Ciklus tribina ISTORIJA DžEZA
Govori:  Mićun Ristić, muzički teoretičar

Tokom ratnih godina u Njujorku je na snazi bio policijski čas, kupovalo se za bonove, časopis DOWN BEAT  je objavljivao spisak džezera poginulih na frontu, bujale su rasne tenzije. Dvorana Savoy Ballroom je zatvorena jer su se vojna lica zarazila polnim bolestima, a senator Mekarti je dizao glas protiv džeza, „uvrede za američki karakter“. 

Startit 7.5.

Startit Java Meetup: Lambda изрази у Javi 8 и убрзавање рада генерисањем кода

četvrtak, 07. maj 2015. u 18:00
DOB

Kako se skoro uvedeni lambda izrazi mogu koristiti u Javi i kako jedan domaći startap želi da ubrza programere sveta — saznajte na našem prvom meetupu posvećenom svim čitaocima koji se profesionalno bave Javom. U četvrtak 7. maja sa početkom u 18č u Domu omladine pravimo naš prvi meetup za sve vas koji se bavite Javom. Pored dva predavanja za koja verujemo da će biti korisna i poučna, posle samog događaja ćemo organizovati i piće i druženje, nakon što smo uspešno istestirali taj model na prethodnom okupljanju.

Logo DOB web 21

Tribina: ULOGA PRAVOSLAVLJA I ZEN BUDIZMA U ŽIVOTU SAVREMENOG ČOVEKA 2. deo

ponedeljak, 11. maj 2015. u 19:00
DOB//Amerikana

Na novoj tribini, drugoj po redu, u serijalu Uloga pravoslavlja i zen budizma u životu savremenog čoveka, sagovornici će biti zen budistički monah Okvang i otac Aleksandar Đakovac, pravoslavni sveštenik i asistent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu. Razgovor će voditi Nenad Zekavica, apsolvent na PBF.

Logo DOB web 21

Predavanje: LIDERSTVO - UMETNOST, VEŠTINA I MUDROST ŽIVLJENJA

sreda, 29. april 2015. u 18:00
DOB//Klub

Ili kako uskladiti lični i profesionalni život
Organizacija: UEPS Udruženje za tržišne komunikacije Srbije i Dom omladine Beograda. Predavači: dr Snežana Mijalković, psihijatar i psihoterapeut,  trener i sertifikovani profesionalni kouč, magistar medicinskih nauka iz oblasti psihoterapije i Tatjana Jevđović, holistički terapeut, instruktor za SPA&wellness terapeute, osnivač i vlasnik Beauty Imagini Centra.

Dru Giblin web

Predavanje: Preduzetništvo kao način života

sreda, 29. april 2015. u 18:00
DOB//Tribinska sala

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u okviru projekta Škola poslovnih veština i u saradnji sa Ambasadom SAD i Školom omladinskog reduzetništva za mlade Doma omladine Beograda, organizuje otvoreno predavanje Dru Giblina, Atašea za kulturu Ambasade SAD u Beogradu.

Logo DOB web 21

RADIONICA GOVORNIH VEŠTINA 2

utorak, 28. april 2015. od 17:00 do 18:30
DOB//Tribinska sala

PET DELOVA DOBROG GOVORA – OSMIŠLJAVANJE, RASPORED, STIL, PAMĆENJE I IZVOĐENJE

Radionicu vodi doc. dr Aleksandar Pavlović, predavač Retorike i stilistike na Odseku za novinarstvo, Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda.

Logo DOB web 21

Predavanje: POLNO PRENOSIVE BOLESTI

utorak, 28. april 2015. u 15:00
DOB//Tribinska sala

Udruženje „Festival zdravlja“ Beograd, u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje predavanje o polno prenosivim bolestima primarijus dr sc. med. Milana Bjekića.
Predavanje o polno prenosivim infekcijama daće odgovore na osnovna pitanja: kako se prenose, koji su simptomi i znaci polnih bolesti, i kako se zaštititi.