Debate

Logo DOB web 18

KONFERENCIJA: Usluge privremenog smeštaja i intervencije u neodložnim i kriznim situacijama

04. i 05. marta 2015.
dob//aMERIKANA

Dana 4.i 5. marta 2015.godine, u sali Amerikana u Domu omladine Beograd, održaće se stručni skup pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a u organizaciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i Zavoda za vaspitanje dece i omladine, Beograd -  Prihvatilište.

Logo DOB web 19

Tribina: Kako postati novinar, i to sportski?

četvrtak, 05. mart 2015. u 11:00
DOB//Tribinska sala

Kada se mladi ljudi u svojim razmišljanjima o izboru zanimanja suoče sa pitanjem KAKO POSTATI NOVINAR, I TO SPORTSKI pouzdane odgovore na ovu i druge dileme u vezi sa tim mogu da nađu u svojoj kući –  u Domu omladine Beograda, u radionici koju organizuju u saradnji sa Fakultetom za sport i novinarstvo iz Beograda. Tu vrstu ambiciozne mladalačke radoznalosti nastojaće da zadovolji dugogodišnji novinar i urednik u Politici, Ekspresu, Glasu javnosti i Vestima dr Radivoje Petrović, vanredni profesor na smeru sportsko novinarstvo Fakulteta za sport.

ShadowofRevanCover

Трибина "Star Wars: The Old Republic - Shadow of Revan"

ponedeljak, 09. mart 2015. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić"

SW: TOR je MMORPG koji su 2011/2012. izdali LucasArts i EA. Igru je pet godina razvijao BioWare, i navodno je koštala više od 200 miliona dolara.

Logo DOB web 19

Predavanje: Tehnika i taktika trčanja na polumaratonu i maratonu i oprema za trening i trku

utorak, 10. mart 2015. u 12:30

Predavanja i stručne tribine povodom 28. Beogradskog maratona, u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta "Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, Trkačko-rekreativnog kluba “Beogradski maraton” i Doma omladine Beograda. Predavači: prof. dr Franja Fratrić i prof. dr Branko Bošković,  Fakultet za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu

Mera za meruweb

Promocija knjige Aleksandra Mandića "MERA ZA MERU"

sreda, 11. mart 2015. u 18:00
DOB//Amerikana

Ciklus tribina: PROMOCIJE
Govore: Ljubomir Simović, Aleksandar Jerkov, Žarko Trebješanin, Goran Bregović. Tekstove čita: Neda Arnerić
Izašla je iz štampe knjiga Aleksandra Mandića „MERA ZA MERU“. U njoj su tekstovi koje je autor objavljivao u istoimenoj, veoma zapaženoj kolumni u Politikinom Kulturnom dodatku, ali i oni koje je objavljivao na drugim mestima, u raznim prilikama i različitim povodima.

Shok Koridor 2

Трибина: ФЕСТ VS ШОК КОРИДОР

sreda, 11. mart 2015. u 20:00
DOB//Amerikana

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Došlo je vreme, kao i svake godine, da uđemo u ring sa selektorima FEST-a i predstavimo naš program onoga što je trebalo da bude a nije.

Logo DOB web 19

Tribina: Kako spasiti novinarstvo?

četvrtak, 12. mart 2015. u 11:00
DOB//Tribinska sala

Kako spasiti novinarstvo u uslovima kada klasične masovne medije, od novina, preko filma, do radija i televizije, uveliko apsorbuje internet kao novi medij? Da li je i kakav žurnalizam uopšte moguć u novim medijskim uslovima? Odgovore na ova i slična pitanja koja muče domaću i svetsku javnost potražiće: dr Radivoje Petrović, novinar i profesor Fakulteta za sport i novinarstvo Univerziteta Union Nikola Tesla iz Beograda; dr Zoran Jevtović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i dr Slobodan Reljić, profesor na Učiteljskoj akademiji Univerziteta u Beogradu i bivši glavni urednik NIN-a, sa najdužim uredničkim stažom na čelu ovog nedeljnika u novijoj istoriji.

ddog

Tribina: DILAN DOG, DETEKTIV KOŠMARA

ponedeljak, 16. mart 2015. u 19:00

Tribina Društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić"

Dilan Dog je popularna serija stripova kreatora Ticijana Sklavija koju izdaje Serđo Boneli Editore, a čija su tema doživljaji naslovnog junaka. Dilan Dog je siromašni „detektiv košmara“koji se bavi svojim zanatom već tridesetak godina. Kod italijanske i domaće publike ima dugu tradiciju i uživa kultan status.

Logo DOB web 18

Tribina: Uticaj tehnološkog razvoja medicine na komunikaciju lekar – pacijent

subota, 21. mart 2015. u 19:00
DOB//Tribinska sala

TRIBINA BIOETIČKOG DRUŠTVA SRBIJE
Organizator: Prof. dr Sofija Mićić Kandijaš, vanr. prof. Med. fak. Univ. u Beogradu. Učesnici: Doc. dr Sandra Radenović, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta  u Beogradu; Gordana Vekarić, nastavnik engl. jez. Fakulteta sporta i fizičko vaspitanje Univerziteta  u Beogradu; Dr Aleksandar Ristić, asistent, Medicinski  fakuletet Univerziteta  u Beogradu i Aleksandra Zdravković, studentkinja 4. godine Medicinskog  fakuleteta Univerziteta u Beogradu.

Logo DOB web 19

Predavanje: Doziranje opterećenja u treningu sportista i rekreativaca, sa posebnim osvrtom na trening za polumaraton i maraton

utorak, 03. mart 2015. od 12:30 do 13:30
DOB//Tribinska sala

Predavanja i stručne tribine povodom 28. Beogradskog maratona, u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta "Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, Trkačko-rekreativnog kluba “Beogradski maraton” i Doma omladine Beograda.