Debate

06 Rod i Levica III plakat

Tribina: "FEMINIZAM I LEVICA: NEKAD I SAD"

sreda, 17. septembar 2014. u 19:00
DOB//Klub

Ciklus tribina ROD I LEVICA 3
Govore: Anita Dragosavac, moderatorka i  panelistkinje/panelisti Andrea Jovanović, Nikola Baković i Aleksandra Đorđević.

Dom omladine Beograda i Ženski informaciono dokumentacioni trening centar (Ženski INDOK centar) uz podršku Fondacije „Roza Luksemburg“ nastavljaju ciklus predavanja/diskusija: ROD I LEVICA 3.

Logo DOB web 15

Трибина: STARTUP АКАДЕМИЈА

sreda, 17. septembar 2014. u 18:00
DOB//Amerikana

Čini se da u poslednje vreme svaki dan imamo priliku da pročitamo nešto novo o Startap Akademiji i uspesima timova koji su prošli kroz ovaj program. Pre nekoliko nedelja smo najavili treću generaciju i otvorili prijave za kandidate, a ubrzo zatim je stigla i vest o Elevenovoj investiciji u Cyber City, diplomcima druge generacije Startap Akademije. Nova potvrda da se u domaćoj zajednici i na samoj Akademiji radi kako treba stigla je jutros iz San Franciska, gde se na bini Techcrunch Distrupta predstavio FishingBooker, još jedan alumni Startap Akademije.

opasni trougao najavni plakat2

Tribina: "Opasni trougao: AMBROZIJA, ČOVEK, GLOBALNE KLIMATSKE PROMENE"

četvrtak, 18. septembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Autor: dr Marko Nestorović. Moderator i mentor: Mr farm. spec. Smiljana Solarov. Učesnici: učenici članovi Sekcije za zaštitu životne sredine Farmaceutsko-fizioterapeutske škole. Saradnici: Dr Gorana Šovljanski, Mirjana Mitrović-Josipović, Ana Ljubičić. Realizacija: Prirodnjački muzej i Farmaceutsko – fizioterapeutska škola, u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Logo DOB web 14

Predavanje: Alchajmerova bolest – značaj prevencije i ranog prepoznavanja simptoma

subota, 20. septembar 2014. u 15:00
DOB//Tribinska sala

Povodom Svetskog dana Alchajmerove bolesti predavanje organizuje Gerontološki centar Beograd, uz podršu Doma omladine Beograda i Olaf&McAteer agencije.
Produženje životnog veka i povećanje broja starijih osoba suočava nas sa brzorastućim brojem osoba obolelih od Alchajmerove bolesti i drugih demencija.

Logo DOB web 15

Tribina: SKRIVENI RAT

nedelja, 21. septembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina BIOETIČKOG DRUŠTVA SRBIJE


Govore: Dr Svetlana Stanarević, docent na Fakultetu bezbednosti u Beogradu, dr Nada Sekulić, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i Dušan Vukojević Mars, glavni i odgovorni urednik časopisa “Vojni invalid”.

the dark tower poster

Tribina: "STIVEN KING MRAČNOJ KULI STIŽE"

ponedeljak, 22. septembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Povodom deset godina od kako je King završio svoju sagu o „Mračnoj kuli“ (ako se ne računa naknadno izašao međunastavak), što se poklapa i sa Kingovim rođendanom, odlučili smo da ovaj 21. septembar obeležimo 22. septembra razgovorom o Kingu i njegovim delima, a ponajviše upravo o „Mračnoj kuli“, čiji je završetak svojevremeno izazvao brojna negodovanja i prilično podelio fanove. 

TheLastPolicemanbookcover

Фантастична читаоница: "The Last Policeman"

ponedeljak, 29. septembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Fantastična čitaonica: Svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu čitamo nove (a ponekad i stare) naslove, a onda ih naživo seciramo i o njima diskutujemo. Ovog meseca na meniju je roman „The Last Policeman“ – „egzistencijalni detektivski roman“ čiji je autor Ben H. Winters, i koji je ovaj krimić smestio u svet koji iščekuje apokalipsu (udar asteroida za šest meseci).

TMNT web

Tribina: "NINDŽA KORNJAČE"

ponedeljak, 15. septembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Sve što ste želeli da znate o Nindža kornjačama, a niste smeli da pitate (pošto ste ih, navodno, prerasli). Od stripa, preko popularne animirane serije, igrane trilogije iz ranih devedesetih, pa sve do najnovije i u bioskopima još uvek inkarnacije (abominacije?) u produkciji Majkla Beja.
Učestvuju: Krunić Krunić i druge kornjače

Logo DOB web 15

Promocija novog broja časopisa “VELIKI PRASAK”

ponedeljak, 15. septembar 2014. u 19:00
DOB//Klub

Tribina Udruženja Ateisti Srbije
Govore: Vladimir Božanović, glavni urednik časopisa "Veliki Prasak", kao i članovi redakcije časopisa
Već više od tri godine se družite sa elektronskim časopisom Udruženja "Ateisti Srbije" - "Veliki Prasak". Jedanaest redovnih izdanja i četiri specijala su vas proveli kroz uzbudljivi priče iz sveta fizike, biologije, matematike, istorije, sociologije, psihologije.

Elektormagnetna stimulacija Mozga Plakat

Tribina: ELEKTROMAGNETNA STIUMULACIJA MOZGA I DEPRESIJA

petak, 12. septembar 2014. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Ciklus tribina VEROVALI ILI NE
Govori: dr Milena Čukić

Različite metode elektromagnetne stimulacije mozga razvijane su u fiziologiji, odnosno medicini, a primenjivane su u psihijatriji u poslednjih više od sto godina.