Radionice

Marcelo foto Ana Danilovic

Besplatna radionica: “Reči i pisanje tekstova pesama”

subota, 20. decembar 2014. od 15:00 do 17:00
DOB//Klub

Porazgovarajte sa Marčelom kako se pišu stihovi! Kompozitor i DJ Rade Sklopić “Raid” rame uz rame sa popularnim muzičarem na drugoj Converse Rubber Tracks besplatnoj radionici u prestonici!

Svetski priznati program “Converse Rubber Tracks” pružiće mladim neafirmisanim muzičarima još jednu priliku da dobiju dragocene savete od renomiranih muzičara.

SC Radionica 03

SOFT CONTROL: Радионица мој тон, мој звук

25. i 26. decembra 2014. od 18:00 do 21:00.
DOB//Klub

Tema: Eksperimentalno komponovanje muzike koristeći modularne hardverske i softverske alate//Radionicu vodi: Vukašin Stančević

Na radionici ćemo se baviti stvaranjem zvuka putem modularnog alata, instrumenta, litl bits (littleBits), gde ćemo koristiti mnoštvo različitih segmenata kako bismo napravili baš naš specifičan zvuk.

SC Radionica 01

SOFT CONTROL: Радионица хеклања математике

06, 13. i 14. decembra 2014. od 11:00 do 13:00
DOB//Glavni hol

Tema: Fibonačijev niz//Radionicu vode: Milena Životić Ilić i Ivana Đokić (Crocheting Math Grupe O)
Radionica je posvećena posmatranju matematičkih formula koje mogu da služe kao osnova za heklanje, kao i pronalaženju matematičkih zakonitosti u već postojećim isheklanim modelima. Radiće se i na pravljenju algoritama za heklanje koje će služiti za stvaranje animacije u Procesingu (Processing Programming Language).

SC Radionica 02

SOFT CONTROL: РАДИОНИЦА КАКО СЕ ПРАВИ ПРИЧА ОД БРОЈЕВА?

13. i 14. decembra 2014. od 12:00 do 17:00.
DOB//Hol balkona Velike sale

Tema: Vizuelni jezik podataka//Radionicu vodi: Uroš Krčadinac

Radionica vizuelni jezik podataka: kako se pravi priča od brojeva? je praktična trodnevna radionica o tome kako se komuniciraju složene informacije uz pomoć audiovizuelnih i interaktivnih alata.

Atheist Rap

Besplatna radionica: Kako se gradi muzički identitet?

subota, 15. novembar 2014. u 10:00
DOB//Klub

Prva radionica u okviru svetski priznatog muzičkog programa, Converse Rubber Tracks, održaće se 15. novembra u Klubu Doma omladine Beograda, sa početkom u 10č. Ulaz na radionicu je besplatan. Predavači radionice su članovi kultnog pank-rok sastava Atheist Rap, koji iza sebe ima četvrt veka postojanja i rada. Svim zainteresovanim posetiocima, biće pružena mogućnost da prisustvuju edukativnoj muzičkoj radionici u okviru koje će članovi Atheist Rap-a govoriti kako se gradi muzički identitet.

uvod u el muziku

Radionica Uvod u muzičku produkciju

od 10. do 19. novembra 2014.
DOB

Predavač: Dušan Filimonović
Učešće je BESPLATNO! Prijave sa imenom, prezimenom i elektronskom poštom šaljite na it@domomladine.org sa naznakom “za radionicu muzičke produkcije”.
Uvod u elektronsku muziku kroz MIDI je prevashodno namenjen potpunim početnicima kao polazna osnova za istraživanje bogatog sveta pravljenja elektronske muzike uz pomoć računara.

da vidim sta to racunam

Radionica: Da vidim što to računam?

12. i 19. novembar 2014. u 15:00
DOB//Hol ispred Amerikane

Autori: prof. dr Ivana Kostić Kovačević i Jelena Gavrilović, master

Učešće je BESPLATNO! Prijave sa imenom, prezimenom i kontakt mejlom biće otvorene do 11. novembra, a šaljite ih na it@domomladine.org
Radionica je namenjena svima koji se plaše matematike i još je nisu zavoleli.

napravi svoju zurku2

DJ радионица - НАПРАВИ СВОЈУ ЖУРКУ!

od 18. do 20. novembra 2014. u 17:00
DOB

Predavač: Ivan Ojkić
Učešće je BESPLATNO! Prijave sa imenom, prezimenom, kontakt elektronskom poštom šaljite na it@domomladine.org sa naznakom “za DJ radionicu”.
Nauči kako da napraviš pravu profesionalnu žurku uz brzu i efikasnu DJ obuku u radu na softveru sa MIDI kontrolerima i uži u svet “miksa na živo”.

vizuelno igraliste

VJ радионица - ВИЗУЕЛНО ИГРАЛИШТЕ

od 18. do 20. novembra 2014. u 17:00.

Predavač: Marko Radojković
Učešće je BESPLATNO! Prijave sa imenom, prezimenom, kontakt elektronskom poštom šaljite na it@domomladine.org sa naznakom “za VJ radionicu”.
Uvod u svet puštanja i manipulisanja sa pokretnom slikom uživo. Osnove generativnog videa i 3d prostornog mapiranja uz rad na MIDI kontrolerima i tehničku obuku.

Logo DOB web 14

BESPLATNA ŠKOLA AMERIČKOG MJUZIKLA u DOB-u

17.10.2014.

Ambasada SAD u saradnji sa Domom omladine Beograda i Nevenom Pavlović poziva sve mlade od 8 do 17 godina da se prijave za BESPLATNU ŠKOLU AMERIČKOG MJUZIKLA, koja počinje 1. novembra 2104. u Domu omladine Beograda! Prijave su u toku, pošaljite svoje ime i prezime i kontakt mejl adresu na: radionice@domomladine.org.

Jedinstvena prilika da steknete scensko iskustvo i ovladate tehikama pevanja, glume i scenskog pokreta!