Koncerti

11 White Rabbit Band

КОНЦЕРТ НА ЗИДИЋУ: WHITE RABBIT BAND

petak, 29. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

WHITE RABBIT BAND je post punk / psychedelic rock bend iz Beograda, Srbija.  U 1980-im godinama, bili su deo new wave rock scene u bivšoj Jugoslaviji.  Sa nekoliko demo kaseta koje su kružile unaokolo, u periodu od 1983. do 1987. WHITE RABBIT BAND je ostvario preko 100 živih nastupa, uglavnom u Beogradu, ali takođe u Zagrebu, Novom Sadu, Sarajevu, Subotici, Nišu, Rijeci, Vinkovcima i drugim gradovima bivše Jugoslavije.  

12 Shuffle

КОНЦЕРТ НА ЗИДИЋУ: SHUFFLE

subota, 30. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

Bend Shuffle je, nakon 25 kvalifikacionih večeri DEMO MASTERS takmičenja na velikom finalu 25. juna u Klubu Doma omladine Beograda, osvojio prvo mesto i proglašen za pobednika takmičenja. Publika će imati priliku da ih čuje na solo koncertu ispred Doma omladine Beograda, na popularnoj letnjoj sceni Zidić, poslednje subote u avgustu.

10 Evakuacioni izlaz

KONCERT NA ZIDIĆU: EVAKUACIONI IZLAZ

subota, 23. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića
Grupa se bavi pretežno obradama muzike sa prostora bivše Jugoslavije.

Evakuacioni Izlaz je rok bend iz Beograda koji postoji od 15.12.2012. U samom početku grupu su činili pretežno članovi grupe Haos, izuzev pevača koji je bio nov u ekipi. Posle godinu dana u grupu je došao novi bubnjar i postava ostaje nepromenjena do danas.

Grupa se bavi pretežno obradama muzike sa prostora bivše Jugoslavije.

09 Quarterbuzz

КОНЦЕРТ НА ЗИДИЋУ: QUARTERBUZZ

petak, 22. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

Bend Quarterbuzz oformljen je 2013. godine u Beogradu. Ideja za bend nastala je iz druženja Todora Živkovića (gitara), Aleksandra Srećkovića (bas) i Voje Cvejića (vokal), a kasnije su im se pridružili Bogdan Milošević (bubanj) i Filip Obradović (trombon). 

07 Proja

KONCERT NA ZIDIĆU: PROJA

petak, 15. avgust 2014. u 20:00
DOB//PLATO MILANA MLADENOVIĆA

Proja izvodi autorsku muziku izraženu kroz spoj srpske tradicionalne muzike i savremenih muzičkih pravaca. Čvrsta ritam sekcija i melodičan zvuk tambure i kavala, inovativnost i tradicija. Etno-Rok-Fuzija.

Bend je osnovao Ivan Maksić 2008. godine u Čačku, tada stilski zasnovano na minimalizmu (tambura-glas, tambura-glas-udaraljke).

08 Hell Jack

КОНЦЕРТ НА ЗИДИЋУ: HellJack

subota, 16. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

Bend HellJack je nastao početkom jula 2011. godine u Beogradu, kreiran od momaka koji su želeli da sviraju teški rok. U početku su se vežbale samo obrade, ali je vrlo brzo stavljen akcenat i na autorski materijal, te već na prvoj svirci, održanoj u novembru iste godine u beogradskom klubu “Danguba” pred oko 400 gledalaca, bend predstavlja svoje dve autorske pesme “Dusty Road” i “Everyone’s Out” koje publika oduševljeno prihvata. 

Logo DOB web 14

KONCERT NA ZIDIĆU: Marko Stanković & Stereo

utorak, 12. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

 

Povodom Svetskog dana mladih, 12 avgusta, vanredno predstavljamo na Zidicu ispred Doma omladine jedan od talentovanih novih sastava iz unutrasnjosti Srbije, o kojim se puno pricalo u poslednje vreme: Marko Stankovic i Stereo
Marko Stankovic je do 2012 ziveo u Leskovcu i svirao u lokalnom bendu Difuzna Refleksija, potom se 2012 preselio da zivi u Ljubljanu i krenuo da pise pesme.Leta 2013. vraca se u Leskovac gde okuplja bend i zajedno sa njima krece za Smederevo da napravi prvi studiski zapis njegovih autorskih pesama  - sve su stavljene na YouTube. Spot za pesmu 'Without your love' se emitovao na MTV Adria, RTVS, Jelen top 10... Od poznate izdavacke kuce Marko dobija ponudu da izda album tako da odlucuje da se vrati u Srbiju i krene sa snimanjem.Od marta 2014. osniva bend 'Stereo' koji ce zajedno sa njim svirati na albumu.Prve 2 svirke benda bile su u humanitarnog karaktera za poplave u Srbiji.Treca svirka benda je bend ucinila popularnim u Leskovcu.Pobedili su na festivalu 'Leskovacko leto' kao najbolji i najenergicniji bend na festivalu. Pod nazivom 'Marko Stankovic & Stereo' snimanje dugoocekivanog albuma jos uvek traje

Povodom Svetskog dana mladih, 12 avgusta, vanredno predstavljamo na Zidiću ispred Doma omladine Beograda jedan od talentovanih novih sastava iz unutrašnjosti Srbije, o kojem se mnogo pričalo u poslednje vreme: Marko Stanković i Stereo.

 

 

06 San debelih zena

KONCERT NA ZIDIĆU: SAN DEBELIH ŽENA

subota, 09. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato MIlana Mladenovića

Bend je nastao krajem 2008. godine u Beogradu. Bavi se isključivo autorskim radom. Muzika je fuzija više žanrova, a aranžmani su najpribližniji roku. Tekstovi su na srpskom jeziku, bazirani na ličnim doživljajima, kritici ili samokritici, odlikuje ih humor, ulični žargon i ironija. Pre nekoliko meseci snimili su svoj prvi album "Dečije priče" koji čeka dalju promociju i eventualnog izdavača.

05 Dingospo Dali

KONCERT NA ZIDIĆU: DINGOSPO DALI

petak, 08. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

Dingospo Dali je beogradski autorski alternativni rok sastav, formiran pre 3 godine, koji je od "malo ovoga i malo onoga", napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka. Sa svojom prvom snimljenom pesmom pod nazivom “Pelin” našli su se na “BIGZ komplikaciji”- prvoj zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u BIGZ-u, a ubrzo nakon toga objavili su i svoj prvi spot za pesmu “Ona” koji se može naći na youtube kanalu.

04 Madred

КОНЦЕРТ НА ЗИДИЋУ: MADRED

subota, 02. avgust 2014. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

Madred је двочлани састав који је настао 2004. године у Новом Саду.

Wack Wacko (Адам Ракић) и Banzae (Borivoje Simić) доносе одличну мешавину хип хоп и реге  музике, са примесама џангла, драм енд бејза, брејкбитса, дабстепса,  и још много тога.