Filmovi

plakat za festival epske fantastike II

2. FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE

27. i 28. septembra 2014.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice po danu: 150 dinara.

U organizaciji društva ''Mač i magija''Doma omladine Beograda biće održan drugi po redu Festival epske fantastike. Festival obuhvata niz predavanja, prezentacija, turnira, takmičenja, muzičkih nastupa i emitovanja animiranih filmova koji su vezani za ovaj sve popularniji žanr.

Holokaust filmovi web

“SEĆANJA”: JUGOSLOVENSKI FILMOVI O HOLOKAUSTU

30. septembra i 01. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

ULAZ JE SLOBODAN!
Jugoslovenska filmska industrija retko je za teme filmova uzimala Holokaust, iako su ratni filmovi činili veći deo te produkcije. Jedan od razloga svakako je i relativna neistraženost ovog fenomena u kontekstu celokupne ratne istorije. Ipak, tokom godina povremeno su snimani filmovi koji su čak imali i veliki uspeh kod kritike i publike (“Deveti krug” na primer). Povodom konferencije “Reperezentacija Holokausta na Balkanu u umetnosti i medijima” Dom omladine Beograda pripremio je retrospektivu filmova o Holokausta koji su snimljeni tokom Jugoslovenske istorije.

Bugarski Film 2014 Plakat

DANI BUGARSKOG FILMA

od 02. do 05. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 100 dinara

Bugarska kinematografija predstavlja veliku nepoznanicu za domaću publiku, mada je ova zemlja, baš kao i njena kinematografija umnogome slična našoj. Izlazak iz komunizma, tranzicija, moralni potresi i društvene promene samo su neke od tema kojima se Bugarska kinematografija često bavi.

REZ baner DOB final

REZ | 1. festival savremenog eksperimentalnog filma

od 03. do 05. oktobra 2014.

2014. HEINZ EMIGHOLZ – ARHITEKTURA FILMA

Teorija koja Hoda (TkH) pokreće filmski festival koji će se baviti savremenim praksama eksperimentalnog i umetničkog filma. Festival je zamišljen kao trodnevni događaj, a koncipiran je po principu: 1 izdanje festivala – 1 autor – 1 knjiga. Svake godine, u fokusu će biti jedan od najznačajnijih i još uvek aktivnih autora koji svoje radove smeštaju u polje filmskog eksperimenta. Tokom festivala predstavićemo seriju filmova, organizovati diskusije i izdati knjigu, koja bi doprinela trajnijoj proizvodnji znanja u ovoj oblasti. Cilj festivala je da kreira umetničku i edukativnu platformu za predstavljanje i promociju inovativnih i radikalnih filmskih praksi.

Logo DOB web 15

Vikend francuskog filma: RASKRŠĆA

od 10. do 12. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
U ovom izboru premijernih francuskih filmova predlažemo vam da otkrijete ostvarenja koja se bave ključnim momentima u svačijem životu, da pogledate filmove koji se bave onim životnim trenucima koji nas stavljaju pred životna raskršća. Pet zahtevnih, uzbudljivih i do bola autentičnih dramskih ostvarenja koja će još jednom pokazati svu raznolikost ove velike kinematografije.  
Cena ulaznice : 200 dinara.

Francuske Komedije sep 2014

Vikend francuskog filma: KOMEDIJE

od 12. do 14. septembra 2014.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
Produžavamo dobro raspoloženje sa godišnjeg odmora ciklusom najnovijih francuskih komedija. Za svačiji ukus, romantične, crne, otkačene, intelektualne... Da vam vikend prođe u dobrom raspoloženju i sa osmehom!
Cena ulaznice: 200 dinara

Obrenovac1003 plakat2

Premijera dokumentarnog filma "OBRENOVAC 1003"

četvrtak, 11. septembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Režija: Predrag Vukosavljević. Scenario: Miroslav Bogdanović, Ana Kovačević.
Produkcija "Summer Memories Films" i "Rezakcije"
Ulaz je slobodan!
OBRENOVAC 1003 je savremen dokumentarac, kakav se dopada današnjoj široj publici i može se meriti sa najnovijim dokumentarnim ostvarenjima današnje TV i filmske industrije.

VARVARI plakat

FILM "VARVARI" u Bioskopu DOB

05, 06. i 07. septembra 2014. u 18:00 i 20:00
DOB//Velika sala

Režija i scenario: Ivan Ikić
Direktor fotografije: Miloš Jaćimović. Montaža: Dragan Von Petrović. Scenografija: Zorana Petrov. Kostimograf: Biljana Grgur.
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi
Cena ulaznice: 300 dinara.

VARVARI plakat

Premijera filma "VARVARI"

četvrtak, 04. septembar 2014. u 21:00
DOB//Velika sala

Režija i scenario: Ivan Ikić
Direktor fotografije: Miloš Jaćimović. Montaža: Dragan Von Petrović. Scenografija: Zorana Petrov. Kostimograf: Biljana Grgur.
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi
Cena ulaznice: 300 dinara. PROJEKCIJA JE SA ENGLESKIM TITLOVIMA!

Mesec na filmu mala

Filmski festival: MESEC NA FILMU

od petka, 18. jula u 20:00 do nedelje, 20. jula 2014. u 22:00.
DOB//VELIKA SALA

Za završetak manifestacije „Povedi me na mesec“ Dom omladine Beograda priprema filmski festival koji je posvećen Mesecu na filmu. Mesec kao nebesko telo, kao cilj svemirskih osvajača, kao simbol,  i na kraju kao pratilac naših života... čovek je oduvek bio opsednut Mesecom i njegovim uticajem. Kroz sedam filmova, od animiranih preko komedija pa do ozbiljnih, rekonstrukcija ili teorija zavere,  pogledajte kakvu je ulogu Mesec imao na filmu.

ULAZ SLOBODAN!