Filmovi

21.FAF plakat

21. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

od 26. novembra do 06. decembra 2015.
Dom omladine Beograda

21. Festival autorskog filma, tradicionalna gradska manifestacija za ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte, ove godine se održava od 26. novembra do 6. decembra na više bioskopskih lokacija u Beogradu. Kultni filmski festival predstaviće publici zanimljive filmove koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. U glavnom programu festivala naći će se ostvarenja sa prestižnih svetskih filmskih festivala.

worldaidsdaylogo2

World AIDS Day

utorak, 01. decembar 2015. u 19:00
DOB//Klub

Kao i svake godine Merlinka festival i Dom omladine Beograda obeležavaju Svetski dan borbe protiv side projekcijom dokumentaraca koji tematizuju HIV i AIDS. Ove godine u saradnji sa Vice Srbija biće prikazan domaći kratki dokumentarni film "PozHIVtivan", američki kratki dokumentarni film "S ljubavlju" koji će predstaviti aktivisti Q kluba i francuski dugometražni film "Živi" koji se prikazuje uz podršku Francuskog instituta u Beogradu. Sve projekcije su besplatne i počinju od 19:00 u Klubu Doma omladine Beograda.

Film Javna Kuca Plakat

Projekcija filma "JAVNA KUĆA"

utorak, 08. decembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Scenarista i reditelj: Sara Mia Jokić
Ulaz slobodan!

Tema filma su reality show programi - kroz koje se odslikava društvo u celini. U filmu je dat prikaz društva kroz političko-sociološko okruženje, koje je podjednako “ogoljeno” kao i učesnici u ovakvim progamima. U tranzicionom procesu svi smo izloženi padu etičkih vrednosti, što je upravo ideja filma, da pokaže i upozori na ove tendencije.

Logo DOB web 49

Svečana premijera prvog dela dokumentarnog serijala "Religije, nacionalizam i kultura sećanja"

sreda, 23. decembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Posle projekcije biće održana panel diskusija!  Učesnici panel diskusije: prof. dr Davor Džalto, Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Institut za studije kulture i hrišćanstva; Vukašin Milićević, sveštenik SPC; dr Marko Nikolić, Institut za međunarodnu politiku i diplomatiju; Marko Veković, Fakultet političkih nauka u Beogradu;  dr Nikola Knežević, autor i režiser filma.

6. Green Fest Plakat

6. Међународни фестивал зелене културе GREEN FEST 2015.

od 18. do 20. novembra 2015.
Dom omladine Beograda

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ je uspostavljen 2010. godine kao jedinstven i prepoznatljiv događaj sa sopstvenim identitetom, stimuliše saradnju kulture i umetnosti sa životnom sredinom i održivim razvojem, privlačeći veliki broj učesnika i posetilaca iz Beograda, Srbije, regiona jugoistočne Evrope i celog sveta. Festival se realizuje u skladu sa svetskim standardima manifestacija ovakvog tipa, koji garantuju visok organizacioni kvalitet, značajnu posećenost i prisustvo u medijima.

REZ NA BERLIN poster

REZ \ 2. festival savremenog eksperimentalnog filma

13-15. novembra 2015.
Dom omladine Beograda

REZ NA BERLIN: GUILLAUME CAILLEAU \ CINÉMA COPAINS \ RENÉ FRÖLKE \ LIOR SHAMRIZ
Teorija koja Hoda [TkH] je, u saradnji sa Domom omladine Beograda, prošle godine pokrenula filmski festival koji se bavi savremenim praksama eksperimentalnog i umetničkog filma. Osnovna ideja je da svake godine u fokusu bude jedan/na od najznačajnijih i još uvek aktivnih autora/ki koji svoje radove smeštaju u polje filmskog eksperimenta, odnosno specifična scena eksperimentalnog filma koja se vezuje za rad dotične/og autorke/a.

Najvazniji decko na svetu Plakat

Premijera dokumentarnog filma "NAJVAŽNIJI DEČKO NA SVETU"

četvrtak, 12. novembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Ulaz je slobodan!

"Najvažniji dečko na svetu" je debitanski dokumentarni film rediteljke Tee Lukač. Film se bavi odnosom fanova prema svojim idolima kroz prizmu fanova Džastina Bibera iz Srbije i regiona i postavlja pitanja o tome šta za mlade znači uspeh u 21. veku, kako čitaju poruke koje im se šalju, zašto tako strastveno veruju u njegovu priču i najvažnije – da li je Justin zaista jedini koji ih voli i razume? 

JSFF 2015 plakat

2. JAPANSKO-SRPSKI FESTIVAL FILMA

11. & 12. novembra 2015.
DOB//Amerikana

Ulaz je  slobodan!
Japansko-srpski festival filma (JSFF), koji se održava u Beogradu i Tokiju, pionir je savremenog tipa multidisciplinarnog događaja koji stremi da kroz filmski program, fotografije, radionice, razgovore i tribine pruži mogućnost posetiocima da analiziraju kreativnost ove dve zemlje. "IDENTITET", kao tema ovogodišnjeg festivala, inspirisala je mnogobrojne filmske stvaraoce, tako da beogradsku publiku očekuje znatan broj kratkometražnih filmskih ostvarenja različitih žanrova. 

Slobodna zona 2015 web

11. Filmski festival SLOBODNA ZONA

od 06. do 11. novembra 2015.
DOB//Velika sala

Jedanaesti filmski festival Slobodna Zona biće otvoren u četvrtak, 5. novembra, u 20 sati u Sava centru projekcijom dokumentarnog filma "Ejmi" Asifa Kapadije. Ovogodišnje izdanje festivala Slobodna Zona biće održano  od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u sedam bioskopskih sala.   SLOBODNA ZONA je serija programa koji se baziraju na angažovanoj, savremenoj filmskoj produkciji, a čiji je cilj bavljenje aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Filmovi SLOBODNE ZONE nude sasvim drugačije viđenje sveta daleko od holivudskog spektakla i pojednostavljivanja najdostupnijih medija.

Cena ulaznice: 300 dinara

Reel Rock 10 Plakat

Фестивал пењачких филмова REEL ROCK 10

četvrtak, 22. oktobar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Organizacija: Outdoor Collective i Dom omladine Beograda. Cena ulaznice: 150 dinara.

Reel Rock je festival penjačkih filmova koji se održava jednom godišnje na preko 400 lokacija širom sveta. Već četvrtu godinu za redom Beograd je deo ovog karavana.