Filmovi

Charles Lloyd web

[30. BDŽF] Domaća premijera dokumentarca o Čarlsu Lojdu

četvrtak, 23. oktobar 2014. u 20:30
DOB//Velika sala

U okviru pratećeg programa 30. Beogradskog džez festivala održaće se beogradska premijera jednog najzanimljivijih dokumentarnih filmova iz domena džeza u aktuelnoj svetskoj produkciji – „Strele u beskonačnost“ u režiji i produkciji Doroti Dar i Džefrija Morsa. Ovo ostvarenje, o velikanu džeza Čarlsu Lojdu, je u poslednjih godinu dana doživeo svoje prikazivanje na vodećim festivalima džeza i dokumentarnog filma, kao i dobio prvu nagradu na prošlogodišnjem festivalu džez filmova u Kanzas Sitiju. Ulaz na projekciju je besplatan, a naša publika imaće priliku da čuje Lojda i njegov Kvartet, 27. oktobra od 19:30 č u Domu sindikata, gde će u završnici 30. BDŽF izvesti novi program "Wild Man Dance Suite".

9. FSFF plakat

9. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

od 14. do 18. oktobra 2014.
DOB

Festival srpskog filma fantastike, 9. po redu, održava se od 14. do 18. oktobra 2014. godine na tri lokacije u Beogradu. Zvanični program Festivala biće priređen u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke, dok će poslednjeg dana Festivala na Trgu Nikole Pašića biti organizovana Treća beogradska Zombi šetnja.
Cena dnevne ulaznice: 200 dinara.

Raskrsca Plakat

Vikend francuskog filma: RASKRŠĆA

od 10. do 12. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
U ovom izboru premijernih francuskih filmova predlažemo vam da otkrijete ostvarenja koja se bave ključnim momentima u svačijem životu, da pogledate filmove koji se bave onim životnim trenucima koji nas stavljaju pred životna raskršća. Pet zahtevnih, uzbudljivih i do bola autentičnih dramskih ostvarenja koja će još jednom pokazati svu raznolikost ove velike kinematografije.  
Cena ulaznice : 200 dinara.

NECUJNO 2 flajer prednja

"Nečujno": 2. Festival KRATKOG PODVODNOG filma

12. i 13. oktobra 2014.
DOB

Čast nam je da nakon uspešnog prošlogodišnjeg prvog festivala organizujemo, i ove godine, drugi festival kratkog podvodnog filma, u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Doma omladine Beograda. Naziv samog festivala je „Nečujno“, povezan sa mirom i spokojem koji imamo pod vodom, kao i sa time da se u jako kratko vreme bez reči može ispričati jedna prelepa priča.

NortetheEndofHistory2013

PANČEVO FILM FESTIVAL U BEOGRADU

08. i 09. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Dom omladine Beograda sa zadovoljstvom predstavlja beogradskoj publici pobednike novog domaćeg filmskog festivala koji se odmah izdvojio po radikalnom umetničkom konceptu svoje selekcije i nizu novih autorskih imena koje nam je otkrio. Ovo je prilika da pogledamo i jedan od najintrigantnijih filmskih ostvarenja poslednjih godina, jednog od najinteresantnijih reditelja današnjice - Lava Diaza čiji filmovi nikada nisu prikazani u Srbiji do ove prilike.

Bugarski Film 2014 Plakat

DANI BUGARSKOG FILMA

od 02. do 05. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 100 dinara

Bugarska kinematografija predstavlja veliku nepoznanicu za domaću publiku, mada je ova zemlja, baš kao i njena kinematografija umnogome slična našoj. Izlazak iz komunizma, tranzicija, moralni potresi i društvene promene samo su neke od tema kojima se Bugarska kinematografija često bavi.

REZ baner DOB final

REZ | 1. festival savremenog eksperimentalnog filma

od 03. do 05. oktobra 2014.

2014. HEINZ EMIGHOLZ – ARHITEKTURA FILMA

Teorija koja Hoda (TkH) pokreće filmski festival koji će se baviti savremenim praksama eksperimentalnog i umetničkog filma. Festival je zamišljen kao trodnevni događaj, a koncipiran je po principu: 1 izdanje festivala – 1 autor – 1 knjiga. Svake godine, u fokusu će biti jedan od najznačajnijih i još uvek aktivnih autora koji svoje radove smeštaju u polje filmskog eksperimenta. Tokom festivala predstavićemo seriju filmova, organizovati diskusije i izdati knjigu, koja bi doprinela trajnijoj proizvodnji znanja u ovoj oblasti. Cilj festivala je da kreira umetničku i edukativnu platformu za predstavljanje i promociju inovativnih i radikalnih filmskih praksi.

plakat za festival epske fantastike II

2. FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE

27. i 28. septembra 2014.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice po danu: 150 dinara.

U organizaciji društva ''Mač i magija''Doma omladine Beograda biće održan drugi po redu Festival epske fantastike. Festival obuhvata niz predavanja, prezentacija, turnira, takmičenja, muzičkih nastupa i emitovanja animiranih filmova koji su vezani za ovaj sve popularniji žanr.

Francuske Komedije sep 2014

Vikend francuskog filma: KOMEDIJE

od 12. do 14. septembra 2014.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
Produžavamo dobro raspoloženje sa godišnjeg odmora ciklusom najnovijih francuskih komedija. Za svačiji ukus, romantične, crne, otkačene, intelektualne... Da vam vikend prođe u dobrom raspoloženju i sa osmehom!
Cena ulaznice: 200 dinara

Obrenovac1003 plakat2

Premijera dokumentarnog filma "OBRENOVAC 1003"

četvrtak, 11. septembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Režija: Predrag Vukosavljević. Scenario: Miroslav Bogdanović, Ana Kovačević.
Produkcija "Summer Memories Films" i "Rezakcije"
Ulaz je slobodan!
OBRENOVAC 1003 je savremen dokumentarac, kakav se dopada današnjoj široj publici i može se meriti sa najnovijim dokumentarnim ostvarenjima današnje TV i filmske industrije.