Filmovi

Evropski Film Plakat 2015

4. FESTIVAL EVROPSKOG FILMA

od 19. do 24. maja 2015.
Dom omladine Beograda

Organizacija: Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar i Dom omladine Beograda. ULAZ JE SLOBODAN UZ BESPLATNE PROPUSNICE!
Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar i Dom omladine Beograda četvrti put za redom organizuju Festival evropskog filma, nudeći publici široki izbor recentne evropske filmske produkcije. Ali, i više od toga – osnovna ideja Festivala nije samo da predstavi najbolje filmove sa Starog kontinenta publici u Srbiji, već i da pokaže da se filmska produkcija u Srbiji po kvalitetu može u svakom pogledu ravnopravno porediti s naboljim evropskim dostignućima.

Paracinski Stit plakat

Premijera dokumentarnog filma "PARAĆINSKI ŠTIT"

sreda, 20. maj 2015. u 19:00
DOB//Amerikana

Humanitarna i razvojna organizacija ADRA Srbija i Dom omladine Beograda premijerom dokumentarnog filma “Paraćinski štit” 20. maja od 19 časova obeležiće godišnjicu poplava koje su u maju 2014. godine pogodile Paraćin ali i veliki deo Srbije. U okviru premijere biće održana tribina o ulozi psihologa nakon katastrofa, kao i izložba rukotvorina od tekstila osoba koje su u Paraćinu prošle kroz psihološku, i obuku u tekstilnoj radionici.

rocky horror 40 web

40 година филма Rocky Horror Picture Show

četvrtak, 21. maj 2015. u 20:00
DOB//Amerikana

Ulaz slobodan!
Merlinka festival u saradnji sa Domom omladine Beograda i podršku Novosadskog pozorišta Újvidéki Színház obeležava 40 godina legendarnog filma "Rocky Horror Picture Show" specijalnom projekcijom filma, izložbom fotografija i drag queen performansom.

Mrak Mrkli Mrak Plakat

Projekcija filmova: MRAK & MRKLI MRAK

utorak, 26. maj 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Prva dva dela tetralogije Momira Miloševića
Ulaz je slobodan!

Dva filma koja su izazvala ogromno interesovanje publike i dobili momentalni kult status među domaćim ljubiteljima horora. Po prvi put oba filma se prikazuju jedan za drugim na besplatnoj projekciji.

Izraelski Film Plakat 2015

DANI IZRAELSKOG FILMA 2015.

od 28. do 31. maja 2015.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Ambasadom Izraela. Cena ulaznice: 100 dinara
Treća po redu revija izraelskog filma jedinstvena je prilika da se domaća publika upozna sa pet premijernih, nagrađivanih filmova iz najnovije produkcije ove kinematografije koja je već godinama u usponu. Od urnebesnih komedija pa do uzbudljivih i kontraverznih dokumentaraca, ova kinematografija pokazuje izuzetnu vitalnost i raznovrsnost koja je itekako primećena od strane međunarodne kritike i publike na najprestižnijim festivalima.

BELDOCS2015 plakat

BELDOCS 2015.

08 -12. maja 2015.
DOB

U osmoj godini postojanja Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks pred žitelje prestonice ponovo donosi najnagrađivanije dokumentarce iz čitavog sveta, istovremeno promovišući i najistaknutije dokumentariste sa ovih prostora. Kao i obično, radi se o neobičnim vizurama ovdašnje ili nekih udaljenih “stvarnosti”, sublimiranih u narativ toliko upečatljiv, toliko nabijen emocijama i značenjem da kod gledaoca izaziva utisak jači od doživljaja iz svakodnevne realnosti.

HOTDweb

Пројекција серије "Highschool of the Dead“

utorak, 05. maj 2015. u 19:00
DOB//Tribinska sala

Organizacija: Društvo ljubitelja japanske pop kulture SAKURABANA i Dom omladine Beograda
U pitanju je adaptacija u jednom momentu izuzetno čitane mange Daisuke Satoa (koja je doduše već dve godine na hiatusu). Ključ popularnosti ovog naslova sigurno leži u činjenici da je iskombinovao trope svima omiljene srednjoškolske melodrame-komedije i trenutnog hit žanra – zombi apokalipse. I naravno ne smemo da zaboravimo, ono zbog čega seriju i puštamo – razulareni fenservis.

Diplomski filmovi studentkinje FDU plakat

Projekcija diplomskih filmova Jelene Gavrilović i Đurđije Radivojević

utorak, 28. april 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Prva javna projekcija diplomskih filmova studentkinja FDU-a, generacija 2009-2013. U pitanju su filmovi rađeni na IV godini studija, pod mentorstvom profesora Srdana Golubovića. Iako stilski i žanrovski drugačiji, ovi filmovi su povezani ženskom perspektivom i tretmanom savremenih društvenih problema kroz ličnu i intimnu vizuru glavnih junaka.

BELDOCS2015 plakat

Projekcija filma: Gospodar Univerzuma

četvrtak, 23. april 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Najava Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS 2015. Režija: Marc Bauder
Ulaz je slobodan!
Bio je jedan od vrhunskih nemačkih investicionih bankara. Pravio je milionske profite na dan. Sad sedi u praznoj zgradi banke u finansijskom centru Frankfurta i priča. Zastrašujuća unutrašnja perspektiva jednog megalomanskog, kvazi-religioznog paralelnog sveta iza ogledalnih prozora.

Cujte Srbi plakat DOB

Projekcija filma: ČUJTE SRBI

sreda, 22. april 2015. u 19:00
DOB//Velika sala

Arčibald Rajs u Srbiji (1914-2014)
Scenarista i reditelj: Goran Vukčević. Producent: Đorđe Ivanov. Trajanje filma je 80 minuta.  Ulaz je slobodan!
 
Dokumentarno-igrani film „Čujte Srbi!“ u produkciji „Atos medija“, pokušava da osvetli ličnost dr Rudolfa Arčibalda Rajsa, jednog od najvećih prijatelja kojeg je Srbija tokom svoje burne istorije imala. Kao istaknuti četrdesetogodišnji kriminolog dr Rajs je na poziv srpske vlade pre tačno 100 godina (septembar 1914.) došao u Srbiju.