Filmovi

Merlinka2

8. Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka"

od 08. do 14. decembra 2016.
DOB//Velika sala

Osmi Merlinka festival otvara dobitnik Teddy nagrade na ovogodišnjem Berlinalu, brazilski film „Ne zovi me sine“, rediteljke Anne Muylaert, koja je veliki utisak ostavila pred berlinskom publikom i svojim prošlogodišnjim filmom „Druga majka“. Merlinka festival ove godine traje sedam dana i beogradskoj publici donosi 41 kratki, 6 igranih, 10 dokumentarnih filmova, od kojih su neki svoje premijere imali na Sundance, Tribeca festivalu, Berlinalu…

Paralel Vision Logo web

PARALELNE VIZIJE NA BIS

sreda, 07. decembar 2016. u 18:00
DOB//Velika sala

Nakon prvog izdanja Festivala muzičkog filma - Paralelne vizije ovog septembra, Dom omladine Beograda, Paralel – Beogradski Festival Subkulture i distributerska kuća Visionary Thinking, na zadovoljstvo ljubitelja filma i muzike, u sredu, 7. decembra u Bioskopu DOB ponovo prikazuju dva najbolja ostvarenja sa ovog festivala. Muzički dokumentarac holivudske produkcije, "Rokabili svet", sa našim Đorđem Stijepovićem, kao jednim od glavnih protagonista, a po interesovanju publike, igrani biografski film o Nini Simon.

Cena ulaznice:  250 dinara.

Logo DOB web 58

Projekcija filmova studenata FDU

utorak, 06. decembar 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Dom omladine Beograda nastavlja da prati razvoj mladih filmskih stvaralaca koji se školuju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ovoga puta predstavljamo publici dva kratka filma: "In Prison Air", Milana Roganovića i "Budi dobro", Nenada Tesle.
Upoznajte budućnost srpske kinematografije i njene nove talente!

Ulaz je slobodan.

FAF 2016 Plakat

22. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA NA BIS

nedelja, 04. decembar 2016. od 10:00
DOB//Velika sala

Zbog velikog interesovanja publike za filmove na 22. Festivalu autorskog filma, u nedelju 4. decembra u Bioskopu Doma omladine Beograda biće održane dodatne projekcije. U okviru programa Festival autorskog filma na bis, prikazuje se šest filmova koji su bili među najgledanijim ostvarenjima na ovogodišnjem programu.

FAF 2016 Plakat

22. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

od 24. novembra do 03. decembra 2016.
DOB//Velika sala

Dvadeset drugi Festival autorskog filma (FAF) biće održan u Beogradu od 25. novembra do 3. decembra. Videćemo preko 80 filmova - pobednika velikih svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koji su miljenici publike, kao i filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. Festival otvora film „Ja, Danijel Blejk“ slavnog reditelja Kena Louča,  dobitnika „Zlatne palme” ovogodišnjeg Kanskog  festivala. Ovaj socijalno angažovani film govori o borbi malog čoveka sa sistemom. Glavna sala festivala i ove godine je Dom omladine Beograda, dok će se festival održati u još deset sala širom grada. Kompletne informacije o programu nalaze se na sajtu festivala www.faf.rs.

GF2016 web

7. Међународни фестивал зелене културе GREEN FEST 2016.

od 15. do 18. novembra 2016.
DOB

7. Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST održaće se od 15. do 18. novembra u Domu omladine Beograda. GREEN FEST je manifestacija posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine, koja kroz filmske, obrazovne i izložbene programe podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima. Ulaz je i ove godine besplatan, ali zbog ograničenih kapaciteta sala potrebno je rezervisati ulaznicu na www.greenfest.rs. Festivalske vesti se mogu pratiti i na FB stranici www.facebook.com/GreenFest.

SZ 12 Poster B2 01

12. FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA

od 11. do 14. novembra 2016.
Dom omladine Beograda

Festival podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Francuski institut u Srbiji i Grad Beograd.

Dvanaesto izdanje festivala Slobodna Zona će publici u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, od 10. do 15. novembra, predstaviti čak 50 igranih i dokumentarnih filmova iz celog sveta. Film Neruda reditelja Pabla Laraina otvoriće festival u četvrtak 10. novembra u 20 časova u sva tri grada istovremeno.

mama afrika01

FILMOVI SA PLANETE DŽEZ

utorak, 25. oktobar 2016. u 19:00
DOB//Velika sala

Dobrodošlicu na Planetu Džez poželećemo vam projekcijom dva vrhunska filma o dve legende svetskog džeza, u Bioskopu Doma omladine Beograda! Dokumentarac kultnog finskog reditelja Mike Kaurismakija i spektakularna domaća premijera životne priče Majlsa Dejvisa. Dva potpuno različita shvatanja života, filma i muzike kao početak vaše džez avanture ove godine. Sve je spremno za 32. Beogradski džez festival i put oko Planete Džez na 5 dana, kroz 21 nastup umetnika iz 17 zemalja sveta!

RR11 POSTER

Фестивал outdoor филма REEL ROCK 11

subota, 22. oktobar 2016. od 11:00 do 23:00
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda i Outdoor Kolektiv, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i ambasade SAD u Srbiji
Ulaz slobodan, osim za projekciju filmova od 19:00 za koju je cena 200 dinara
Ove godine kao nikada ranije! ReelRock, tradicionalni festival outdoor filma, započinje sasvim novu avanturu!

Deca slave plakat

Projekcija filma: "Deca slave"

petak, 21. oktobar 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Režija: Kristina Goda (2006)
Organizacija: Dom omladine Beograda i Collegium Hungaricum Beograd
Ulaz  je slobodan!

“Deca slave” je uzbudljiva filmska priča o mađarskom ustanku protiv sovjetske okupacije 1956. godine, ispričana kroz vizuru napete varerpolo utakmice između Mađarske i Sovjetskog Saveza.