Filmovi

saefilm2016

SAE ФИЛМ 2016: Премијера дипломских филмова студената SAE Института

nedelja, 21. februar 2016. u 19:00
DOB//Velika sala

Ulaz je slobodan! Prijave su obavezne preko linka https://belgrade.sae.edu/rs/form/3118

U nedelju 21. februara od 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda premijerno će biti prikazani diplomski filmovi studenata SAE Instituta. Sa 56 institucija u 24 zemlje SAE Institut je danas najveća obrazovna mreža u oblasti kreativnih medija. Na smeru za Digitalnu filmsku produkciju obrazuju se budući producenti, režiseri i montažeri.

FEST 2016 plakat

44. FEST

od 27. februara do 06. marta 2016.
DOB//Velika sala

Prošlogodišnji FEST obeležile su brojne novine, koje od ove godine već možemo zvati standardom najvećeg filmskog festivala u regionu. I ove godine najbolji filmovi će se nagrađivati u tri takmičarska programa. Za kvalitet filmova pobrinuo se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave - Mladen Đorđević. Čast da otvori festival imaće debitantski film "Vlažnost" reditelja Nikole Ljuce. Na 44. FEST-u će biti prikazano 110 premijernih filmova.

fade to winter web

Projekcija filma "Čekajući zimu"

četvrtak, 04. februar 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Produkcija: Matchstick Production. Organizacija: Outdoor colective
Uloge tumače: Markus Eder, Bobby Brown, Michelle Parker, Mark Abma, Tanner Rainville, Aaron Blunck, James Heim, Sean Jordan, PK Hunder i drugi.
Cena ulaznice: 200 dinara
Ski movie prvi put u Beogradu! Projekcija poslednjeg ostvarenja iz najbolјe svetske produkcije filmova o skijanju Matchstick Production, "Fade to winter", u Domu omladine Beograda!

Film and Chips vertikalni

2. ФЕСТИВАЛ НОВОГ БРИТАНСКОГ ФИЛМА "FILM AND CHIPS"

od 21. do 24. januara 2016.
DOB//Velika sala

Organizacija: Britanski savet  u saradnji sa ambasadom Velike Britanije u Beogradu i Domom omladine Beograda
Cena ulaznice: 250 dinara.

Nakon velikog uspeha festivala u januaru 2015, British Council po drugi put organizuje festival britanskog filma pod nazivom "Film and Chips“ u Beogradu i Novom Sadu.

Najkrai dan poster

Revija filmova "NAJKRAĆI DAN"

ponedeljak, 21. decembar 2015. u 17:00
DOB//Velika sala

Povodom Svetskog dana kratkometražnog filma
Organizacija: Filmkultura i Dom omladine Beograda. Pokrovitelјi manifestacije: Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Podrška: Masel, Tehnomanija, Roda marketi, Inženjerska komora Srbije, Kabinet pivara, vinarija Virtus, Coca Cola, Fakultet dramskih umetnosti, Zastava film, Dunav film, Idott bar, Our bar, Nixon, Passenger bar i bife Ventil.

Ulaz slobodan!

Logo DOB web 49

Svečana premijera prvog dela dokumentarnog serijala "Religije, nacionalizam i kultura sećanja"

sreda, 23. decembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Posle projekcije biće održana panel diskusija!  Učesnici panel diskusije: prof. dr Davor Džalto, Institut za filozofiju i društvenu teoriju / Institut za studije kulture i hrišćanstva, dr Zoran Devrnja, docent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu i sveštenik Srpske pravoslavne crkve, dr Marko Nikolić, Institut za međunarodnu politiku i diplomatiju, Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV i REKOM, Aleksandar Šibul, psiholog, dr Nikola Knežević, autor i režiser filma

Kuda dalje plakat

Projekcija dokumentarnog filma "KUDA DALjE"

četvrtak, 17. decembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Ana Karličić / Ivana Ivančević / Nataša Katalina / Radmila Stanojević – van Os / Vesna Jarić
Režija: Jelena Radenović
Cena ulaznice: 100 dinara.
„Kuda dalje“ je dokumentarni film o veoma prisutnoj i uobičajenoj dilemi mladih u Srbiji – otići ili ostati?

Merlinka 2015 plakat

7. Međunarodni festival LGBT filma MERLINKA

od 10. do 14. decembra 2015.
DOB//Velika sala

Od 10. do 14. decembra 2015. godine u Velikoj sali Doma omladine Beograda održaće se sedmi Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“, pod sloganom „Merlinka je za svakoga“. Festival otvara film „Ajzenštajn u Gvanahuatu“ (Eisenstein in Guanajuato) legendarnog reditelja Pitera Grinaveja (Peter Greenaway).  

Film Javna Kuca Plakat

Projekcija filma "JAVNA KUĆA"

utorak, 08. decembar 2015. u 20:00
DOB//Amerikana

Scenarista i reditelj: Sara Mia Jokić
Ulaz slobodan!

Tema filma su reality show programi - kroz koje se odslikava društvo u celini. U filmu je dat prikaz društva kroz političko-sociološko okruženje, koje je podjednako “ogoljeno” kao i učesnici u ovakvim progamima. U tranzicionom procesu svi smo izloženi padu etičkih vrednosti, što je upravo ideja filma, da pokaže i upozori na ove tendencije.

21.FAF plakat

21. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

od 26. novembra do 06. decembra 2015.
Dom omladine Beograda

21. Festival autorskog filma, tradicionalna gradska manifestacija za ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte, ove godine se održava od 26. novembra do 6. decembra na više bioskopskih lokacija u Beogradu. Kultni filmski festival predstaviće publici zanimljive filmove koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. U glavnom programu festivala naći će se ostvarenja sa prestižnih svetskih filmskih festivala.