Filmovi

Diplomski filmovi studentkinje FDU plakat

Projekcija diplomskih filmova Jelene Gavrilović i Đurđije Radivojević

utorak, 28. april 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Prva javna projekcija diplomskih filmova studentkinja FDU-a, generacija 2009-2013. U pitanju su filmovi rađeni na IV godini studija, pod mentorstvom profesora Srdana Golubovića. Iako stilski i žanrovski drugačiji, ovi filmovi su povezani ženskom perspektivom i tretmanom savremenih društvenih problema kroz ličnu i intimnu vizuru glavnih junaka.

BELDOCS2015 plakat

Projekcija filma: Gospodar Univerzuma

četvrtak, 23. april 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Najava Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS 2015. Režija: Marc Bauder
Ulaz je slobodan!
Bio je jedan od vrhunskih nemačkih investicionih bankara. Pravio je milionske profite na dan. Sad sedi u praznoj zgradi banke u finansijskom centru Frankfurta i priča. Zastrašujuća unutrašnja perspektiva jednog megalomanskog, kvazi-religioznog paralelnog sveta iza ogledalnih prozora.

Cujte Srbi plakat DOB

Projekcija filma: ČUJTE SRBI

sreda, 22. april 2015. u 19:00
DOB//Velika sala

Arčibald Rajs u Srbiji (1914-2014)
Scenarista i reditelj: Goran Vukčević. Producent: Đorđe Ivanov. Trajanje filma je 80 minuta.  Ulaz je slobodan!
 
Dokumentarno-igrani film „Čujte Srbi!“ u produkciji „Atos medija“, pokušava da osvetli ličnost dr Rudolfa Arčibalda Rajsa, jednog od najvećih prijatelja kojeg je Srbija tokom svoje burne istorije imala. Kao istaknuti četrdesetogodišnji kriminolog dr Rajs je na poziv srpske vlade pre tačno 100 godina (septembar 1914.) došao u Srbiju.

Knights of Sidonia

Пројекција: "Knights of Sidonia"

7. i 14. aprila u 19:00
DOB//Tribinska sala

Društvo „Sakurabana“ nastavlja sa projekcijama anime ostvarenja utorkom u tribinskoj sali Doma omladine Beograda, a početak aprila će proteći u znaku serije „Knights of Sidonia“.
U pitanju je naučno-fantastični naslov iz prošle godine koji je postigao takav uspeh da se trenutno animira i druga sezona. Sama priča je smeštena u 34. vek, hiljadu godina nakon što je planeta Zemlja uništena od strane misterizone džinovske vanzemaljske rase.

Festival epske fantastike 2015. poster

3. FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE

04. i 05. aprila 2015.
DOB

Po treći put u Domu omladine Beograda biće održan "Festival Epske Fantastike" u organizaciji društva "Mač i Magija", uz podršku Doma omladine Beograda.
Kao i na prva dva održana festivala očekuje vas dosta turnira, tribina, viteških udruženja, predstava, predavanja, predstavljanja, cosplay, animirani filmovi i još mnogo toga.

Cena dnevne ulaznice:  150 dinara

BRITROCK plakat2015 web

BRITROCK FILMFEST

petak, 03. april 2015. u 19:00
DOB//Velika sala

Nakon tri godine prikazivanja penjačkih filmova Outdoor Collective će srpskoj publici predstaviti BritRock omnibus filmova o outdoor sportovima, vrhunskim sportistima, uzbudljivim solo penjačima i neverovatnim MTB spustovima. Svi filmovi su “izrasli” na temeljima britanske outdooor scene i odlikuje ih prepoznatljiv britanski outdoor duh.

 

FSF2015 plakat

16. Festival studentskog filma „FSF Buđenje“

29-31. marta 2015.
DOB//Velika sala i Amerikana

Šesnaesti Festival studentskog filma pod nazivom „FSF Buđenje“ održaće se od 29. do 31. marta 2015. godine u Domu omladine Beograd. Festival ima za cilj da okupi radove mladih reditelja iz celog sveta, koji predstavljaju budućnost svetske kinematografije. Radove za ovogodišnji festival autori su slali na sledeće teme: Identities/ Identiteti, Happiness/ Sreća i Future/ Budućnost. Svaki dan festivala proći će u preispitivanju i spoznaji samih autora, kao i celog festivala i publike putem filmova. ULAZ JE SLOBODAN!

Eurochannel plakat

Eurochannel турнеја краткометражних филмова: И БОГ СТВОРИ ЕВРОПЉАНКУ

četvrtak, 26. mart 2015. u 19:00
DOB//Amerikana

Eurochannel turneja kratkometražnih filmova je doživela svoje peto izdanje, a ovoga put tema je specifična: Evropske žene... Projekcijom kratkih evropskih filmova i inspirativnim pričama koje će dotaći i podstaći na razmišljanje o raznim problemima  započeće tribina na temu položaja i evolucije uloge žena u evropskim društvima a time i u Srbiji.  

Frankofonija Plakat 2015

6. FESTIVAL FRANKOFONOG FILMA

od 20. do 24. marta 2015.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim Institutom, TV5Monde, Ambasadama Kanade, Švajcarske, Belgije, Bugarske. Cena ulaznice: 200 dinara.
Dan frankofonije, 20. mart, slavi se celog meseca marta, kada se posebno angažuju članovi zajednice okupljene u okviru Međunarodne organizacije frankofonije koja broji 200 miliona osoba koje govore francuski, odnosno 56 država stalnih članica i 19 članica posmatrača, a među njima je i Srbija od 2006. godine.

Plakat Zenski ugao

Ciklus španskog filma: ŽENSKI UGAO

od 10. do 12. marta 2015.
DOB//Amerikana

Organizacija: Institut Servantes, Dom omladine Beograda, u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji i EU Info Centrom.
Sve projekcije su sa srpskim titlovima. ULAZ JE SLOBODAN!

Filmovi koje su režirale žene zauzimaju sigurno mesto na panorami španske kinematografije, uprkos činjenici da je još uvek primetan nesklad u prisustvu žena u umetničkim i tehničkim profesijama na filmu.