Filmovi

Film and Chips

Фестивал новог британског филма “Film and Chips”

od 16. do 18. januara 2015.
DOB//Velika sala

British Council i Dom omladine Beograda najavljuju prvo izdanje festivala novog britanskog filma ”Film and Chips. Istovremeno u deset gradova Srbije, od 16. do 18. januara 2015. biće prikazan istovetan program koji će premijerno predstaviti najnovija ostvarenja britanskih autora mlađe generacije.

Najkraci dan plakat BG B3

Filmski program: NAJKRAĆI DAN

nedelja, 21. decembar 2014. od 10:00 do 23:30

''Filmkultura'' poziva ljubitelje filma na proslavu Svetskog dana kratkog filma i celodnevno uživanje u ovoj formi sedme umetnosti. ‘’Najkraći dan’’ - 21. decembra, u 11 gradova u Srbiji. “Najkraći dan” je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju “Filmkultura” organizuje u saradnji ustanovama kulture - partnerima, a uz podršku Ministrstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Doma omladine Beograda.

merlinka plakat

6. Međunarodni festival LGBT filma MERLINKA

od 09. do 16. decembra 2014.
Dom omladine Beograda

Šesti Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“ održaće se od 9. do 16. decembra 2014. godine u Domu omladine Beograda. Zemlje iz kojih nam dolaze filmovi za ovogodišnju Merlinku su: SAD, Španija, Holandija, Nemačka, Kanada, Švajcarska, Velika Britanija, Kina, Portugal, Slovenija, Libija, Ukrajina, Finska, Danska, Indija, Francuska, Australija, Filipini, Italija, Brazil, Rusija i Srbija.

Bruno Sulc Plakat

Na putu do Republike snova Malog festivala Bruna Šulca

11. i 14. decembar 2014. u 19:00
Dom omladine Beograda

U okviru programa "Na putu do Republike snova Malog festivala Bruna Šulca", koji organizuje Ambasada Poljske, 11. decembra u Domu omladine Beograda biće prikazana dva filma inspirisana stvaralaštvom Bruna Šulca (1882-1942), umetnika čija popularnost ne jenjava godinama. Dva dana kasnije biće organizovana i radionica za studente istorije umetnosti i fotografije.

Hellsing

Hellsing Day

nedelja, 07. decembar 2014.

Hellsing je manga autora Koute Hiranoa koja je izlazila od 1997. do 2008. godine. Zahvaljujući animiranoj verziji priče manga doživljava veliku popularnost, kako u svetu, tako i kod nas. U organizaciji udruženja Sakurabana i Doma omladine Beograda će 7. decembra biti održan dan posvećen samo ovom naslovu, gde će posetioci imati priliku da na velikom platnu pogledaju kompletnu seriju od 12 epizoda (Hellsing Ultimate), ali i da uživaju u mnogim drugim sadržajima. CENA ULAZNICE: 200 dinara.

FAF logo web

20. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

od 26. novembra do 03. decembra 2014.
DOB//Velika sala

U glavnom programu jubilarnog Festivala autorskog filma, koji se ove godine održava od 26. novembra do 3. decembra, biće prikazano 21 ostvarenje, među kojima su pobednik Kana „Zimski san“ turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana, pobednik Berlina „Crni ugalj tanak led“ kineskog reditelja Diao Jinana, kao i nagrađivani filmovi iz Kana –  „Levijatan“ (režija Andrej Zvjagincev, nagrada za najbolji scenario), „Zbogom jeziku 3D“ (režija Žan-Lik Godar, Nagrada žirija).

Film Sjene Plakat

Premijera kratkometražnog filma "SJENE"

utorak, 25. novembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Kratkometražni igrani film SJENE donosi priču o sudbini Mladobosanaca nakon atentata, za vreme služenja zatvorske kazne u Češkoj. Pored premijere, biće održana i tribina o ideologiji Mlade Bosne na kojoj će govornici biti istoričar Čedomir Antić, književnik Muharem Bazdulj, scenarista Srđan Banović, producent i reditelj Miloš Ljubomirović. Moderator je profesor FDU i mentor master rada mr Radenko Ranković. Početak dodađaja je u 20 časova. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesta putem sajta www.filmsjene.rs ili mejla kontakt@filmsjene.rs.

Poljski Plakat 2014

POLJSKA FILMSKA JESEN

od 19. do 23. novembra 2014.
DOB//Velika sala

Program je organizovan u saradnji sa Ambasadom Poljske. Cena ulaznice: 150 din.
Tradicionalna revija „Poljska filma jesen“ domaćoj publici omogućava uvid u najnovija ostvarenja poljske kinematografije. Pored celovečernjih filmova, dobitnika prestižnih svetskih nagrada ovog puta ćemo imati priliku da pogledamo i najbolje animarane filmove kao i dokumentarce. Poseban dan posvećen je planinarskim dokumentarnim filmovima, po čemu je Poljska posebno poznata.

Slobodna Zona web

SLOBODNA ZONA 2014. NA BIS!!!

utorak, 11. novembar 2014. u 15:00
DOB//Velika sala

Usled ogromnog interesovanja i rasprodatih ulaznica, filmski festival “Slobodna zona” će u Domu omladine Beograda u utorak 11. novembra i u Dvorani Kulturnog centra Beograda u četvrtak 13. novembra organizovati reprizne projekcije za filmove za koje se tražila karta više.

Slobodna Zona web

SLOBODNA ZONA 2014.

od 07. do 12. novembra 2014.
DOB//Velika sala

Deseto jubilarno izdanje filmskog festivala Slobodna zona održaće se od 7. do 12. novembra u osam bioskopa: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će biti svečano otvoren 7. novembra u 20 sati u Centru Sava, projekcijom filma "20.000 Dana na Zemlji" Ijana Forsajta i Džejn Polard. Festival će svečano otvoriti gost selektor Slobodne zone 2014, Boris Buden.