Vesti

UEPS 2015.

Dan UEPS-a u Domu omladine Beograda

utorak, 22. decembar 2015. u 18:00
DOB//Velika sala

UEPS: NAŠIH PRVIH 55 GODINA

“Ako pokušate da dosegnete zvezde, možda nećete dohvatiti nijednu,
ali je sigurno da iz ovog poduhvata nećete izaći s rukama punim blata.” – Leo Barnet
 

Tradicionalna priznanja Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS) biće uručena u utorak, 22. decembra u 18 časova u Domu omladine Beograda na svečanosti Dan UEPS-a, u prisustvu nagrađenih, njihovih klijenata, članica i prijatelјa Udruženja, medija i ostalih brojnih zvanica. UEPS-ova priznanja su godinama unazad poslenicima iz ove branše značajan marker u profesionalnom delanju.

 

Nagrada za životno delo UEPS-a i dalјe je najznačajnije priznanje struke istaknutim pojedincima iz oblasti tržišnih komunikacija kod nas. Dragan Sakan (po kome je ustanovlјena nagrada za inovativne i originalne ideje i projekte u oblasti tržišnih komunikacija), Vladimir Čeh, Ivan Stanković, Miša Lukić, dr Ivan Štajnberger, Ivo Laurenčić, Zoran Simjanović, Srđan Šaper, Prvoslav Plavšić, Srđan Bogosavlјević – samo se neki od njih.

 

Već godinama veliki broj agencija, kompanija, medijskih kuća, udruženja i pojedinaca aplicira za neko od priznanja Udruženja. Ove godine na konkurs je prispelo 266 radova koji su pred žiri postavili vrlo težak i odgovoran zadatak, ali i zadovolјstvo da bude svedok stručnih znanja i talenta domaćih kreativaca u oblasti tržišnih komunikacija. Između ostalih, biće dodelјene nagrade za promociju srpske propagandne prakse u inostranstvu, za promotivne integrisane kampanje koje su postale zaštitini znak udruženja, potom za TV i radio spot, outdoor i print kampanju, zatim za kreativnu upotrebu medija, za najuspešniji sajamski nastup, kao i za PR i društveno odgovornu kampanju. Tu su i priznanja za odnos prema kupcu, za industrijski dizajn, kreiranje nove robne marke – pa sve do priznanja u oblasti digitalnih komunikacija koje su poslednjih godina doživele ekspanziju kreativnih rešenja.

 

Ove godine UEPS obeležava značajan jubilej – sa tradicijom dugom 55 godina, osnivačima i članovima koji su renomirani stručnjaci iz raznih oblasti marketinškog angažovanja, UEPS je decenijama nastojao da doprinese podizanju kvaliteta tržišnog komuniciranja kod nas. U današnjim uslovima zaoštrene tržišne utakmice, kad se mnogi procesi odvijaju nizvodno od razuma, njegov osnovni zadatak, afirmacija i unapređenje marketinško-propagandne struke, profesionalnih ali I etičkih standarda, čini se aktuelnijim i potrebnijim nego ikad. Dodela godišnjih priznanja je već godinama kruna tih nastojanja. Da li je ovakvo strukovno udruženje u čije su temelјe snagu svojih vizija ugradile legende domaćeg marketinga, potrebno srpskom advertajzingu – najbolјe će reći predstojeća svečanost. Misao legendarnog marketinškog maga Lea Barneta s početka teksta u kojoj je sažeta misija udruženja, kondenzovani je izraz suštinskih opredelјenja u stalnoj potrazi za bolјim.

website comments powered by Disqus