Vesti

Rodrigo Amado photo by Geert Vandepoele

AVANGARDNA DŽEZ EKSPLOZIJA NA 33. BDŽF!

06.10.2017.

Sudar najuzbudljivijih savremenih avangardnih džez umetnika sa dve strane Atlantika dogodiće se 29. oktobra na 33. Beogradskom džez festivalu u sali Amerikana Doma omladine Beograda! Veče vulkanske energije i drugačijih harmonija otvoriće u 23.00 strasni Rodrigo Amado i njegov Motion Trio iz Portugala, a nastaviće iza ponoći izuzetni američki vizionar Peter Evans sa svojim bendom.Rodrigo Amado Moušn Trio (Rodrigo Amado Motion Trio) laureat je priznanja za najbolji album 2015. godine u anketi najuglednijeg portala za fri-džez i improvizovanu muziku Free Jazz Collective. Publika našeg festivala već je navikla da nam potencijalno najveća, a svakako najvatrenija otkrića, dolaze iz Portugala, čija scena kao da svake godine iznedri po jedno ime vredno pamćenja. Saksofonista Rodrigo Amado najupečatljiviji je tamošnji predstavnik improvizovane muzike i već godinama daje svoj doprinos savremenoj evropskoj sceni, a Motion Trio je njegov omiljeni sastav poslednjih godina, povremeno uključujući kao goste istaknute svetske soliste, poput tromboniste Džeba Bišopa i trubača Pitera Evansa.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Portugala u Srbiji i Instituta Kamoeš.

  

Posebno nam je drago što u produžetku programa možemo da predstavimo Piter Evans Ensembl (Peter Evans Ensemble) - ekskluzivno gostovanje ovog sastava otvara novo poglavlje u karijeri uzbudljivog inovatora Pitera Evansa kao bendlidera i kompozitora, ističući njegova narasla zanimanja za multidimenzionalne orkestarske muzičke strukture. Elitni ansambl uvaženih američkih avangardista predstavlja pravi kamerni orkestar za 21. vek, kombinujući stroge partiture,  dramatičan spoj električnih i akustičnih zvukova, i izvođačku energiju koja prenosi uzbudljivu emociju i pre svega iskrenost.

 

Najavljujemo neobuzdanu noć za nezaborav, posle koje ništa neće biti isto u vašem shvatanju mogućnosti savremenog džeza! Dolaze džez vizije!

  Posebno nam je drago što u produžetku programa možemo da predstavimo Piter Evans Ansambl (Peter Evans Ensemble) - ekskluzivno gostovanje ovog sastava otvara novo poglavlje u karijeri uzbudljivog inovatora Pitera Evansa kao bendlidera i kompozitora, ističući njegova narasla zanimanja za multidimenzionalne orkestarske muzičke strukture. Elitni ansambl uvaženih američkih avangardista predstavlja pravi kamerni orkestar za 21. vek, kombinujući stroge partiture, dramatičan spoj električnih i akustičnih zvukova, i izvođačku energiju koja prenosi uzbudljivu emociju i pre svega iskrenost.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.


  


Najavljujemo neobuzdanu noć za nezaborav, posle koje ništa neće biti isto u vašem shvatanju mogućnosti savremenog džeza! Dolaze džez vizije!

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže i na Blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 1000 dinara. Važe za oba koncerta.

website comments powered by Disqus