Vesti

Jazz Logo Baner 160x250 2018

34. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: BEZ GRANICA

22.05.2018.

Dom omladine Beograda od 25. do 29. oktobra 2018. predstavlja 34. Beogradski džez festival, pod sloganom BEZ GRANICA / NO LIMITS.

Prošlogodišnje izdanje Beogradskog džez festivala sa sloganom „Džez vizije” bilo je umetnički najsmelije od njegove obnove 2005. godine, sa selekcijom koja je predstavila niz ne samo najznačajnijih, nego i najinovativnijih savremenih svetskih džezera. Ove godine ambicija nam je da idemo još dalje, jer je i džez otišao dalje – u 21. veku on više ne priznaje ni žanrovske ni geografske odrednice: predstavljamo vam džez bez granica”!

Davor Gromilovic

[INTERVJU] Davor Gromilović, vizuelni umetnik: "Crtež predstavlja osnovu svega"

15.05.2018.

Nakon četiri godine, Davor Gromilović, vizuelni umetnik iz Sombora, predstaviće premijerno beogradskoj publici svoju novu seriju crteža pod nazivom Untold Tales (Neispričane priče). Novina u ovoj seriji radova je činjenica da se autor oslanjao samo na jedan medij, olovku u boji.

Hackaday 2018

Hackaday | Belgrade 2018.

subota, 26. maj 2018. od 10:00 do 02:00
DOB//Amerikana i Klub
Hackaday | Belgrade je međunarodni događaj u organizaciji publikacije Hackaday

Hackaday.com je jedna od najpopularnijih svetskih online publikacija u domenu hardware inženjeringa i DIY kulture, sa preko 2 miliona posetilaca mesečno. Pored online i štampanih izdanja, Hackaday organizuje godišnje takmičenje pod nazivom "Hackaday Prize" (https://hackaday.io/prize), čija je glavna tema razvoj Open Hardware projekata koji doprinose rešavanju nekih od najvećih problema sa kojima se čovečanstvo danas susreće.
Logo DOB web 66

MAJSKA BERZA PLOČA

nedelja, 27. maj 2018. od 10:00 do 14:00
DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!
Cena ulaznice za posetioce: 120 dinara


Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je preko 50 godina kultno mestu u srcu prestonice.


AIESEC maj 2018

[ВЕСТИ НАШИХ ПАРТНЕРА] Организација AIESEC прима нове чланове!

16.05.2018.

Prihvati izazov – investiraj u svoju budućnost
Ovog proleća AIESEC ti pruža mogućnost da postaneš član najveće omladinske organizacije na svetu!

Sajam letnjih mogucnosti web

[VESTI NAŠIH PARTNERA] Portal Mladi "Sajam Letnjih Mogućnosti 2018"

10.05.2018.

Sunčani i topli dani su već uveliko počeli, a zvaničan početak leta svi nestrpljivo isčekujemo. Polako pravimo planove kako da ga obeležimo i nagradimo se nakon uspešno završenog ispitnog roka. Stoga, i ovog leta, tim Portala Mladi poziva sve na Sajam Letnjih Mogućnosti koji su za nešto drugačije od uobičajenog!

Logo DOB web 66

Program posvećen obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine

ponedeljak, 04. jun 2018. u 11:00
DOB//Klub & Hol Amerikane

11:00 Otvaranje izložbe likovno-dizajnerskih radova “EKOLOŠKA KOPČA TOKIO-BEOGRAD”  i dodela priznanja najuspešnijim učesnicima.
18.00 Predstavljanje rezultata projekta „SVEST O ŽIVOTNOJ SREDINI TOKIO-BEOGRAD, DESET GODINA POSLE“

Logo DOB web 66

JUNSKA BERZA PLOČA

nedelja, 24. jun 2018. od 10:00 do 14:00
DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!
Cena ulaznice za posetioce: 120 dinara


Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je preko 50 godina kultno mestu u srcu prestonice.

m21

Druga regionalna konferencija: MARKSIZAM ZA 21. VEK, IZ ODBRANE U NAPAD

nedelja, 20. maj 2018. od 13:00 do 20:00
DOB//Amerikana

Organizacija: Grupa Marks 21
Dođite da razgovaramo o trenutnom stanju levice, o tome kako da što brže prevaziđemo izazove s kojima se susrećemo. Regionalna konferencija socijalističkih organizatora/ki, Marksizam za 21. vek: iz odbrane u napad, održaće se 20. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Bojana Vunturisevic foto Bosko Djordjevic WEB

[INTERVJU] Bojana Vunturišević: "Bio je pravi izazov napraviti nešto potpuno novo"

14.05.2018.

Bojana Vunturišević je ozbiljno ime savremene srpske pop scene, sveža ženska snaga na njoj i autorka nekih od najpevljivijih pesama u poslednje vreme. Njen debi album „Daljine“ (Mascom), koji se pojavio krajem prošle godine, s pravom je privukao dosta pažnje publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu. Ova mlada dama vrsnog vokala, ali i jedinstvene harizme, koja se manifestuje kroz sada već prepoznatljiv nastup u kome kombinuje lični šarm, nesvakidašnje originalne plesne pokrete i koreografiju koja uvek prati koncertno izvođenje pesama, ne ostavlja nikog ravnodušnim.