Vesti

kresimir misak

KREŠIMIR MIŠAK: “NA RUBU ZNANOSTI” U EPIZODI “SVETLA NA NEBU”

nedelja, 19. novembar 2017. u 20:00
DOB//Velika sala

Ekskluzivno predavanje jedinstvenog istraživača različitih fenomena

Uvod: Biljana Cincarević:  "Ustanak" // Vedran Petrak: "Gong Harmony"

Gosti: Dejan Koturović, košarkaš i Sanken Wesna, stručnjak za prirodnu medicinu i lekovite biljke...

Organizacija: Centar novih perspektiva
Cena ulaznice: 1500 dinara

"Konformizam ne dopušta da prihvatamo ljude sa drugačijim idejama..." Da li ste i vi jedni od njih?Krešimir Mišak (Zagreb, 1972) je autentični novinar, voditelj, rok muzičar i pisac naučne fantastike. Poznat je kao voditelj emisije "Na rubu znanosti" koja se emituje na HRT-u od septembra 2002. Emisija je ubrzo postala vrlo popularna zbog polemisaja neobjašnjivih, paranormalnih fenomena i misterija.

Naučnu fantastiku je počeo da piše 1999. godine i od tada je napisao desetak kratkih SF priča. Godine 2000. i 2005. je dobio SFERA nagradu za najbolju SF priču, a 2005. godine objavljena mu je zbirka SF-priča "Zvjezdani rifovi",  dok je u 2006.  izdao knjigu "Telepatija i telekineza", a potom "Svjetla na nebu – hronologija istraživanja NLO-a", "Sve piše u novinama (...a ponešto i ne)", "Sretan Vam kraj svijeta... kakvog ste poznavali", "Putovati kroz vrijeme – zašto ne", a najnovija se zove "Dečki, odjebite u skokovima". Ima svoj bend pod nazivom "Hakuna Matata", gde je gitarista i pevač.

 

"Ono što je jedan stari fizičar Vilijam Tiler nazvao psihoenergetika, odnosno pitanje svesti je ono što danas nedostaje. Iako je svest glavna kada je percipiranje sveta oko nas, i nas samih u pitanju, mi ne znamo šta je ona ili odakle potiče. Čini mi se da smo premalo zaokupljeni bitnim stvarima o kojima se treba razmišljati. Širom sveta otkrivaju se nova područja koja su važna i sa kojima bismo trebali da se pozabavimo, a pojedinci zaista šire vidike."

website comments powered by Disqus