Vesti

Skola astronomije novembar 2014 plakat

BESPLATNA ŠKOLA ASTRONOMIJE

Dom omladine Beograda, u sklopu besplatnih obrazovnih programa za mlade, po drugi put raspisuje otvoreni poziv polaznicima za ŠKOLU ASTRONOMIJE u saradnji sa studentima Matematičkog fakulteta u Beogradu i organizacijom Banka Znanja. Namenjena je mladima od 15 do 25 godina a održavaće se u 16 termina od 11.11. do 30.12, i utorkom (od 20 do 22č) i nedeljom (od 18 do 20č)  u Domu omladine Beograda.

Broj učesnika je ograničen, a učešće podrazumeva neophodno предзнање iz matematike i fizike. Prijave se vrše mejlom na radionice@domomladine.org.

Parol Plakat

Konferencija: IMAM LI PRAVO NA UMETNOST?

četvrtak, 06. novembar 2014. od 15:00 do 19:00
DOB//Amerikana

Umetnost i kreativni procesi u radu sa osetljivim grupama u institucijama

ApsArt i evropski partneri projekta PAROL! Vas pozivaju na jednodnevnu konferenciju pod nazivom "Imam li pravo na umetnost?".

KVARTET CARLSA LOJDA 10 SM

Lojd i Kamilo oduševili publiku u završnici 30. Beogradskog džez festivala!

28.10.2014.

Koncertima legendarnih džez muzičara Čarlsa Lojda i Mišela Kamila, u prepunom Domu sindikata, 27. oktobra zatvoren je 30. Beogradski džez festival, u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda. Na svečanom zatvaranju publici su se obratili Rajan Rolands, savetnik za medije i kulturu Ambasade SAD i  Aleksandar Živković, programski menadžer prvog Beogradskog džez festivala.  

GREEN FEST 2014 web

СЕДАМ ПРЕМИЈЕРА НА 5. GREEN FESTU

28.10.2014.

Peti međunarodni festival zelene kulture „Green Fest" počinje sutra, 29. oktobra i trajaće tri dana, u Domu omladine Beograda. Revijalni i takmičarski filmovi, izložbe fotografija, zeleni inovativni proizvodi, inicijative i tehnologije, kreativne radionice, debate, predavanja, i još mnogo interesantnih sadržaja, deo su festivala „Green Fest“, koji pokreće zeleni talas promena u društvu. Ulaz na sadržaje programa Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ je i ove godine besplatan, ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte.

Micha Markovic foto Stanislav Milojkovic

30. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL SVEČANO OTVOREN U PREPUNOM DOMU OMLADINE BEOGRADA!

Svečanim otvaranjem u Doma omladine Beograda, 24. oktobra u 19 časova, počeo je  jubilarni 30. Beogradski džez festival, manifestacija od posebnog značaja za grad Beograd. Ljubiteljima džeza, koji su do poslednjeg mesta ispunili Veliku salu Doma omladine Beograda, obratili su se Goran Vesić, gradski menadžer i predsednik Odbora BDŽF; Milivoje Mića Marković, umetnički direktor BDŽF; Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda i Milan Vlajčić, ugledni kritičar i istoričar popularne kulture.

Jazz Plakat B1 2

Večeras počinje 30. Beogradski džez festival!

24.10.2014.

Jubilarni 30. Beogradski džez festival (BDŽF), manifestacija od posebnog značaja za grad Beograd, biće svečano otvoren večeras u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Program počinje u 19 časova, a publici će se obratiti Goran Vesić, predsednik Odbora BDŽF; Milivoje Mića Marković, umetnički direktor BDŽF; Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda i Milan Vlajčić, ugledni kritičar i istoričar popularne kulture, koji prati Beogradski džez festival od osnivanja. 

Max Kochetov web2

Svečano otvaranje 30. BDŽF sa Kvartetom Maksa Kočetova

23.10.2014.

Jubilarni 30. Beogradski džez festival počinje 24. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, a do 27. oktobra, pod sloganom Sve zvezde džeza, publici će predstaviti velikane savremene džez scene. Jedinstven je slučaj da neka kulturna manifestacija doživi svoje trideseto izdanje i traje preko četrdeset godina. Već po tome, Beogradski džez festival se ističe među internacionalnim dešavanjima u našoj zemlji. Na svečanom otvaranju u 19 časova nastupiće Kvartet Maksa Kočetova. Direktan prenos otvaranja 30. BDŽF možete pratiti na sajtu Doma omladine Beograda!

Ivan Grlic web

IVAN GRLIĆ: "Beogradski džez festival je značajan za edukaciju mladih"

24.10.2014.

Pod sloganom Sve zvezde džeza, od 24. do 27. oktobra održaće se jubilarni 30. Beogradski džez festival. Za vreme trajanja festivala, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje najveća imena svetske, ali i domaće džez scene. Drugog dana festivala, 25. oktobra, pred beogradskom publikom nastupiće sastav Serbian Jazz, Bre! od 19:30 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Inicijator ovog projekta je mladi beogradski fotograf Ivan Grlić.

Vasil Hadzimanov foto Ivana Cutura

Vasil Hadžimanov: "Velika je odgovornost nastupati na Beogradskom džez festivalu"

20.10.2014.

Jubilarni 30. Beogradski džez festival koji se održava se od 24. do 27. oktobra u Domu omladine Beograda i Domu sindikata, predstavlja Sve zvezde džeza: velikane savremene džez scene, kako strane, tako i domaće muzičare, sa kojima ponosno izlazimo pred ceo svet. Vasil Hadžimanov nastupa na 30. BDŽF i u akustičnom izdanju sa svojim Triom i sa kompletnim VH bendom. Publici će predstaviti posebno naručen festivalski projekat, u okviru kojeg sarađuje sa američkim alt saksofonistom srednje generacije, Dejvidom Binijem. 

BJF press 2 web

Na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda najavljen 30. Beogradski džez festival

21.10.2014.

Povodom početka jubilarnog 30. Beogradskog džez festivala, 21. oktobra u Skupštini grada Beograda održana je konferencija za medije.