Vesti

irvas portrait

[INTERVJU] MARKO MIĆANOVIĆ, BEND IRVAS: "Sviramo ono što nam se sviđa"

30.06.2016.

U okviru serijala Koncerata na Zidiću, koji se održava već četvrtu sezonu na letnjoj sceni Doma omladine Beograda, publika će u petak, 1. jula od 20 časova imati priliku da čuje beogradski bend Irvas. Ova četvorka talentovanih mladića predstaviće vam svoj nedavno objavljen prvi demo EP „Made of light“. Više o bendu, muzičkim uzorima, debi albumu i predstojećem koncertu, rekao nam je frontment Irvasa, Marko Mićanović.

JapanizamPoster2016

9. JAPANIZAM

od 30. juna do 03. jula 2016.
Dom omladine Beograda

Ove godine će se održati deveti po redu Japanizam, koji organizuje Sakurabana, društvo za promociju japanske pop-kulture, u partnerstvu sa Domom omladine Beograda i ambasadom Japana u Republici Srbiji. Kompleti i pojedinačne ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže.
Ovogodišnja tema je "Muzika", tako da svi ilustratori mogu da počnu sa radovima. Možete da nacrtate anime bend, pojedinog pevača, ili čak da osmislite omot za CD nekog od svojih omiljenih bendova. Možete se osvrnuti na klasičnu, rok, evropsku, japansku ili bilo koju drugu muziku, nećemo vas ograničavati u tom pogledu.

Ivar web foto FoNet Zoran Mrdja

[INTERVJU] Ivar Shers, Ambasada Kraljevine Holandije

27.06.2016.

Od danas do 2. jula na nekoliko lokacija u Beogradu svi zainteresovani  imaće priliku da se bliže upoznaju sa kulturom i različitim aspektima života u Holandiji, u okviru manifestacije Orange Week. Povodom nedelje Holandije u Beogradu naš sagovornik je bio Ivar Shers, politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju u Ambasadi Kraljevine Holandije.

OW Poster FINAL web

ORANGE WEEK: НЕДЕЉА ХОЛАНДИЈЕ У БЕОГРАДУ!

27.05.2016.

Povodom završetka predsedavanja Savetom Evropske unije, Ambasada Kraljevine Holandije organizuje Orange Week – nedelju Holandije u Beogradu, od 27. juna do 2. jula 2016.

Tokom Orange Week-a  ćete imati priliku da se bolje upoznate sa ovom zemljom.

OW press web

Амбасадор Краљевине Холандије најавио Orange Week

21.06.2016.

U Domu omladine Beograda danas je održana konferencija za medije povodom manifestacije Orange Week – nedelje Holandije u Beogradu, koju od 27. juna do 2. jula organizuje Ambasada Kraljevine Holandije.
Nj. E. Henk van den Dol, Ambasador Kraljevine Holandije istakao je da je povod za organizaciju Orange Week-a završetak holandskog predsedavanja Savetom Evropske unije, te da će publika tokom nedelju dana kroz raznovrstan program moći da se upozna sa različitim aspektima holandskog društva i kulture.

Cosmic Renaissance fotoRoberto Cifarelli2

Vensan Pejrani i Đanluka Petrela u glavnom programu 32. Beogradskog džez festivala!

21.06.2016.

U subotu, 29. oktobra od 19:30 časova, u okviru 32. Beogradskog džez festivala, na bini Velike sale Doma omladine Beograda nastupiće Vincent Peirani Living Being (Francuska) i Gianluca Petrella Cosmic Renaissance (Italija). Ulaznice za ovaj dupli koncertni program su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1200 dinara.

Zidic 2016

KONCERTI NA ZIDIĆU I OVOG LETA ISPRED DOMA OMLADINE BEOGRADA!

06.06.2016.

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okuplјanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda!
Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlјaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote od 20 do 21 čas biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Logo DOB web 34

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2017. GODINI

07.06.2016.

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2017. godini (51. sezona). Konkurs je otvoren od  7. juna do 7. jula 2016. godine za samostalne umetnike, izlagače i kustoske izložbe-projekte iz zemlje i inostranstva. Konačnu odluku o izabranim projektima za izlaganje u Galeriji donosi Savet Galerije Doma omladine Beograda u sastavu Biljana Đurđević, Marija Radoš, Ana Bogdanović i Dušan Savić.

Tord Gustavsen

TORD GUSTAVSEN KVARTET NA 32. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

01.06.2016.

Dom omladine Beograda sa velikim zadovoljstvom najavljuje prvu zvezdu ponoćnog programa 32. Beogradskog džez festivala: Tord Gustavsen, norveški pijanista i kompozitor, jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika, nastupiće u petak, 28. oktobra od 23 časa u sali Amerikana DOB-a.
Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1000 dinara preko EVENTIM mreže. Ulaznica će važiti i za nastup izvođača koji će naknadno biti objavljen, u terminu od 00:30 č iste večeri.

Avishai Cohen

32. BEOGRADSKI DŽEZ FЕSTIVAL: PLANETA DŽEZ

28.04.2016.

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. predstavlja 32. Beogradski džez festival, pod sloganom "PLANETA DŽEZ"/"PLANET JAZZ". U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta velikih džez zvezda biće održane u Sava Centru, tradiocionalnom uporištu džez muzike. U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici nove džez “planete”, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzičkog pravca, na čijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka.