Vesti

GrantHart

IN MEMORIAM: GRANT HART

ponedeljak, 18. septembar 2017. u 20:00
DOB//Velika sala

Sećanje na Granta Harta, velikog autora savremene američke rok muzike, koji je preminuo 13. septembra.

Kroz svoj rad u grupama Husker Du i Nova Mob, odlučujuće je doprineo stvaranju alternativnog rok zvuka i „amerikane“. Njegov beskomprimisan umetnički životni put, prepun uspona i padova, legendaran je.

33 BJF press septembar web

NAJAVLJEN PROGRAM 33. BEOGRADSKOG DŽEZ FESTIVALA

14.09.2017.

Na konferenciji za medije danas je najavljen 33. Beogradski džez festival, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda biti održan od 26. do 30. oktobra, pod sloganom "Džez vizije". Prisutnima su se obratili Goran Vesić, gradski menadžer, predsednik Odbora Beogradskog džez festivala; Ivona Jevtić, sekretar Sekretarijata za kulturu Grada Beograda; Nenad Dragović, v.d. direktora Doma omladine Beograda; Nj. E. Augušto Saraiva Pejšoto, Ambasador Portugala; Frank Bauman, direktor Gete Instituta; Dragan Ambrozić, programski menadžer BDŽF; kao i učesnici 33. BDŽF, muzičari Sanja Marković i Goran Simonoski.

Logo DOB web 60

UZBUDLJIVA POZORIŠNA JESEN ZA TINEJDŽERE U DOMU OMLADINE BEOGRADA

13.09.2017.

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju saradnju, sa uspehom započetu u maju ove godine, na realizaciji edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku. I u jesenjoj sezoni za tinejdžere pripremamo uzbudljiv i zanimljiv program, koncipiran sa idejom da publika u kamernom ambijentu bude aktivni učesnik dešavanja na sceni, a nakon svake predstave organizovaćemo i razgovor sa relevantnim gostima, o problemima i temama kojima se predstave bave.

Mrnjau vikend Poster bez teksta

4. MRNJAU VIKEND

nedelja, 24. septembar 2017. od 11:00 do 18:00
Dom omladine Beograda

Organizacija: Društvo Le PETit, Dom omladine Beograda i Veterina Beograd
Četvrta po redu humanitarna akcija  posvećena dobrobiti životinja i celoj porodici! Udomite macu na Mrnjau vikendu!
U nedelju 24. septembra svratite u Dom omladine na lekovitu dozu predenja, dođite da mazno mrnjaučemo svi u glas, da se zabavimo, smejemo i informišemo! Na Mrnjau vikendu će biti ponuđene lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje. Sve ponuđene mace su spasene sa ulica.

GiovanniGuidifotoRobertoCifarelli

ITALIJANSKO - FRANCUSKO VEČE NA 33. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

07.09.2017.

Na 33. Beogradskom džez festivalu, pod sloganom “Džez vizije”, od 26. do 30. oktobra nastupiće niz najvažnijih savremenih imena svetskog džeza, među kojima su i Džošua Redman, Doni Mekaslin, Mark Ribo i The Young Philadelphians iz Amerike, kao i Jan Lundgren, Jakob Bro, Marius Neset, te Mats Ejlertsen sa grupom Rubikon iz skandinavskih zemalja. Subota, 28. oktobar biće posebno važno festivalsko veče u Domu omladine Beograda, veče za provod uz tople emocije i delikatnu zabavu, razlog da se osetite specijalno na Beogradskom džez festivalu! Glavni gosti večeri biće dva najbolja nova umetnika sa podneblja koja su nam bliska – Giovanni Guidi iz Italije i Emile Parisien Francuske!

D opti 2017

NOVA SEZONA KONCERATA "DŽEZ ZA DŽ" U DOMU OMLADINE BEOGRADA

04.09.2017.

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DŽEZ ZA DŽ“.
Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju najbolje najmlađe domaće džez izvođače: Miloša Čolovića i njegov trio 9. septembra (Klub DOB), kao i „KK Trio“ Ksenije Kočetove 23. septembra (Klub DOB), te našu istaknutu pevačicu Irenu Blagojević sa bendom, u specijalnom programu posvećenom stogodišnjici rođenja Ele Ficdžerald, 30. septembra (Amerikana).

Fink 2017 Lead Press Shot Photo Credit Tommy N Lance

Uskoro novi album Finka – koncert u Domu omladine Beograda 9. oktobra!

30.08.2017.

Resurgam” - u prevodu “ponovo ću ustati” - naziv je veoma iščekivanog, 8. albuma Fina Greenalla, čuvenog engleskog kantautora sa stalnom adresom u Berlinu, poznatijeg pod imenom Fink, koji će biti širom sveta objavljen 15. septembra.  Fink će u sklopu tromesečne turneje na kojoj promoviše novo izdanje nastupiti u organizaciji koncertne agencije Rock svirke 9. oktobra u Domu omladine Beograda!

MarcRibotphotoBarbaraRigon

ŠAMPIONI AMERIČKE DŽEZ AVANGARDE NA 33. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

07.08.2017.

Marc Ribot & The Young Philadelphians + Strings
Petak, 27. oktobar u 23:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po ceni od 1000 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

Mats Eilertsen photo Andr Lyning aka Saftflaske

SKANDINAVSKI SPECIJAL NA 33. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

17.07.2017.

Mats Ejlertsen „Rubikon“ (Mats Eilertsen „Rubicon“)
Jan Lundgren with Mattias Svensson & String Quartet: A tribute to Jan Johansson
Jakob Bro Trio
Marijus Neset Kvartet (Marius Neset Quartet)

Joshua Redman photo JayBlakesberg

ZVEZDA 33. BEOGRADSKOG DŽEZ FESTIVALA: DŽOŠUA REDMAN, NAJUZBUDLJIVIJI DŽEZ SAKSOFONISTA SADAŠNJICE!

27.06.2017.

Najbolji svetski džez saksofonista srednje generacije, Džošua Redman (Joshua Redman), biće među glavnim zvezdama 33. Beogradskog džez festivala! Nastup višestruko nagrađivanog umetnika i čestog saradnika The Rolling Stonesa, u nedelju 29. oktobra u Sava Centru, biće kruna ovogodišnjeg izdanja najstarijeg i najpoznatijeg međunarodnog džez događaja u našoj zemlji.