Vesti

Udomljavanje macica foto Kristina Tosic 1

4. MRNJAU VIKEND

nedelja, 17. septembar 2017. od 11:00 do 18:00
Dom omladine Beograda

Organizacija: Društvo Le PETit, Dom omladine Beograda i Veterina Beograd
Četvrta po redu humanitarna akcija  posvećena dobrobiti životinja i celoj porodici! Udomite macu na Mrnjau vikendu!

U nedelju 17. septembra svratite u Dom omladine na lekovitu dozu predenja, dođite da mazno mrnjaučemo svi u glas, da se zabavimo, smejemo i informišemo! Na Mrnjau vikendu će biti ponuđene lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje. Sve ponuđene mace su spašene sa ulica.

Mats Eilertsen photo Andr Lyning aka Saftflaske

SKANDINAVSKI SPECIJAL NA 33. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

17.07.2017.

Mats Ejlertsen „Rubikon“ (Mats Eilertsen „Rubicon“)
Jan Lundgren with Mattias Svensson & String Quartet: A tribute to Jan Johansson
Jakob Bro Trio
Marijus Neset Kvartet (Marius Neset Quartet)

SetWidth160 Logo DOB web 58

Javna nabavka - fotelje za veliku salu Doma omladine Beograda

Dom omladine Beograda objavljuje poziv za podnošenje ponuda sa konkursnom dokumentacijom za javnu nabavku dobara u otvorenom postupku – fotelje za veliku salu Doma omladine Beograda, br nabavke 1.1.5/2017. Rok za podnošenje ponuda je 21.08.2017. godine do 12,00 časova.

Dokument 1

Dokument 2

Zeljko Markus Led crop

[INTERVJU] Željko Markuš: "Moje solo nastupe shvatite kao akustičnu varijantu Pacifika"

19.07.2017.

U petak, 28. jula sa početkom u 21 čas na sceni Doma omladine ponovo će se čuti pesme beogradskog rok benda Pacifik. Ovog puta reč je o malo drugačijoj izvedbi – solo nastupu Željka Markuša, gitariste i vokala ovog benda, koji će se predstaviti publici pre koncerta istaknutog američkog muzičara, kantautora i osnivača kantri  grupe JayhawksMark Olsona.

Joshua Redman photo JayBlakesberg

ZVEZDA 33. BEOGRADSKOG DŽEZ FESTIVALA: DŽOŠUA REDMAN, NAJUZBUDLJIVI DŽEZ SAKSOFONISTA SADAŠNJICE!

27.06.2017.

Najbolji svetski džez saksofonista srednje generacije, Džošua Redman (Joshua Redman), biće među glavnim zvezdama 33. Beogradskog džez festivala! Nastup višestruko nagrađivanog umetnika i čestog saradnika The Rolling Stonesa, u nedelju 29. oktobra u Sava Centru, biće kruna ovogodišnjeg izdanja najstarijeg i najpoznatijeg međunarodnog džez događaja u našoj zemlji.

Jazz Festival WebPoster 2017 first

33. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: DŽEZ VIZIJE

28.04.2017.

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2017. predstavlja 33. Beogradski džez festival, pod sloganom "DŽEZ VIZIJE" / "JAZZ VISIONS".

Posle velikog uspeha prošlogodišnjeg izdanja Beogradskog džez festivala, koje je jednoglasno proglašeno za najbolje od obnove ove manifestacije 2005. godine – i to podjednako od strane publike, ali i domaće i međunarodne kritike – ove godine smo odlučili da još ponudimo još hrabriji program, koji će predstaviti nove umetničke tendencije u džez muzici današnjice.

Milivoje Micha Markovic 30 BJF foto Stanislav Milojkovic

Odlazak džez legende: preminuo Milivoje Mića Marković

05.07.2017.

Beogradski džez festival sa tugom saopštava da je noćas u Beogradu preminuo Milivoje Mića Marković, istaknuti džez umetnik, dugogodišnji saradnik naše manifestacije, kojoj je dao nemerljiv doprinos.

DOB konkurs

ОТВОРЕН ФИЛМСКИ КОНКУРС ЗА GREEN FEST 2017

04.07.2017.

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 8. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest koji će biti održan od 14. do 17. novembra 2017. u beogradskom Domu omladine. Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu.

Logo DOB web 58

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2018. GODINI

07.06.2017.

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2018. godini (53. sezona). Konkurs je otvoren od  7. juna do 7. jula 2017. godine za samostalne umetnike i kustoske izložbe-projekte iz zemlje i inostranstva. Konačnu odluku o izabranim projektima za izlaganje u Galeriji donosi Savet Galerije Doma omladine Beograda u sastavu Biljana Đurđević, Marija Radoš, Ana Bogdanović i Dušan Savić. Konkurs je otvoren za umetnice i umetnike do 40 godina starosti.

Snimanje pesme ona to zna u dobu 01 foto Nemanja Djordjevic

Ona to zna u Domu omladine Beograda

30.06.2017.

Sinoć je u Domu omladine Beograda, u okviru poslednje faze snimanja filma “Nebeska tema”, realizovana velika scena u kojoj Old Stars Band (u malo izmenjenom sastavu) izvodi pesmu “Ona to zna”. Srđan Gojković Gile, Zdenko Kolar, Marko Milivojević, Boris Bunjac i za ovu priliku pojačanje - Milorad Miki Ristić, nadahnuto su u Klubu DOB-a izveli novu verziju pesme “Ona to zna” pred više od 100 statista.