Vesti

MichelCamilo web

MIŠEL KAMILO NA 30. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

29.08.2014.

Sa ponosom objavljujemo da će svečano zatvaranje jubilarnog Beogradskog džez festivala biti na istom mestu na kome je festival i počeo 1971. godine: u Domu sindikata, 27. oktobra 2014. zatvorićemo festival uz najvećeg pijanistu latino džeza, Mišel Kamila (Michel Camilo) i njegov Trio.

Aiesec web2

AIESEC - Пријем нових чланова

07.08.2014.

[VESTI NAŠIH PARTNERA]

Preko 100.000 studenata u svetu svoje znanje stečeno na fakultetu svakodnevno nadograđuje, stiče nova iskustva i internacionalna prijateljstva za ceo život vršeći pozitivan uticaj na društvo. Ako i ti želiš da predstaviš svoje ideje i razviješ svoje komunikacione i prezentacione sposobnosti, liderske veštine i osetiš pravi timski rad ovo je prava prilika za tebe!

04 Madred

Бенд MADRED промовише деби албум на "Зидићу" испред ДОБ-а

01.08.2014.

U okviru letnjeg serijala koncerata na Zidiću, koje Dom omladine Beograda organizuje svakog vikenda tokom jula i avgusta na Platou Milana Mladenovića, u subotu, 2. avgusta nastupiće dvojac Madred iz Novog Sada. Bend čine Wack Wacko (Adam Rakić) i Banzae (Borivoje Simić), a počeci njihovog zajedničkog rada sežu u leto 2004. godine, kada su se sreli na festivalu „State of Mind“ u Nišu.

Raketno modelarstvo web

Uzbudljivim lansiranjem raketa završena manifestacija „MESEC SLETANJA NA MESEC“ Doma omladine Beograda

22.07.2014.

U nedelju 20. jula, uspešnim lansiranjem papirnih maketa raketa sa Ušća, uz veliko uzbuđenje i radost polaznika besplatne radionice RAKETNOG MODELARSTVA, završena je manifestacija „Mesec sletanja na Mesec“ organizovana  u čast obeležavanja 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11 i proslave 50 godina Doma omladine Beograda.

Logo DOB web 15

Javni konkurs za izbor direktora Ustanove kulturno obrazovnih delatnosti „Dom omladine Beograda“, Beograd

21.07.2014.

Na osnovu člana 27. stav 1. Statuta Doma omladine Beograda  (br 03-193 od 11.03.2013.) i Odluke Upravnog odbora o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Ustanove kulturno obrazovnih delatnosti „Dom omladine Beograda”, Beograd, broj 799a od 10. jula 2014. godine DOM OMLADINE BEOGRADA oglašava JAVNI KONKURS ZA IZBOR DIREKTORA USTANOVE KULTURNO OBRAZOVNIH DELATNOSTI „DOM OMLADINE BEOGRADA”, BEOGRAD.

BJF 2013 guzva web2

Provedite leto razmišljajući o džezu

Nakon što je prva serija rasprodata, Dom omladine Beograda je rešio da svim ljubiteljima džeza ponudi još jedan ograničeni  broj kompleta za 30. Beogradski džez festival! Našim najvernijim posetiocima i najvećim ljubiteljima džeza nudimo ograničen broj vaučera za komplete ulaznica – najmanje 8 koncerata glavnog programa u četiri večeri jubilarnog izdanja Beogradskog džez festivala, po promotivnoj ceni od 2900 dinara. Kao i svake godine, u pitanju su najbolja mesta u salama u kojima će se koncerti odvijati.

Blogojavljanjeweb2

Čitajte Blogojavljanje!

Dom omladine Beograda je u okviru programa obeležavanja svog jubileja – 50 godina rada, među prvim javnim institucijama u zemlji započeo projekat digitalizacije svoje arhive, koja će svim zainteresovanima biti dostupna preko sajta DOB-a.

"Blogojavljanje" predstavlja svojevrstan online dnevnik rada našeg tima istoričara na ovom projektu.

grossmann10final

10. GROSSMANN ФЕСТИВАЛ ФАНТАСТИЧНОГ ФИЛМА И ВИНА

11.07.2014.

Jubilarni deseti „Grossmann festival fantastičnog filma i vina“, koji je prošle godine uvršten u pet najboljih sci-fi/horor festivala na svetu po izboru američkog MovieMaker Magazina, biće održan od 15. do 19. jula u Ljutomeru, Slovenija. Festival će obeležiti i 150 godina od rođenja dr. Karola Grossmanna, začetnika slovenačkog filma, čije ime nosi.

Anonimni Pesnici uspravna

''ANONIMNI PESNICI'' - PESNIČKA RADIONICA

Dom omladine Beograda je tokom proleća pripremio i izveo prvu seriju pesničkih radionica “Anonimni pesnici”, pod vođstvom Ognjenke Lakićević. Osnovna ideja bila je nešto čega dugo nije bilo na našoj kulturnoj sceni – rad sa najnovijom generacijom talenata u oblasti poetskog izražavanja. Uspeh je bio višestruk – ne samo da nas je brojnost prijavljenih obradovala, nego, još više, snaga pisane reči kod do tad potpuno nepoznatih autora. Radionica nastavlja sa radom tokom jeseni, a pesme koje su nastale u ovom periodu možete pogledati na blogu. http://anonimnipesnici.blogspot.com/

ROMAN SIMIC BODROZIC 02 SM

Završen 3. Beogradski festival evropske književnosti

28.06.2014.

Srpskom premijerom filma Miodraga Kolarića Život u osam imena sinoć je u Domu omladine Beograda završen 3. Beogradski festival evropske književnosti. Publika je toplo pozdravila ovaj film koji prati čudesnu sudbinu Đorđa Šagića, prvog Srbina koji se zvanično uselio u SAD pre tačno 200 godina. Film Život u osam imena nastao je prema memoarima samog Đorđa Šagića i romanu Vladislava Bajca Bekstvo od biografije.