Vesti

Sajam Plakat

PRVI BEOGRADSKI SAJAM SREDNJIH STRUČNIH I UMETNIČKIH ŠKOLA I PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

petak, 05. jun 2015. od 10:00 do 17:00
Dom omladine Beograda

 

PRONAĐI SVOJE ZANIMANJE!
 

Soft Control Plakat 2015

Soft Control: КРАЈ ЈЕДНОГ СУТРА

petak, 29. maj 2015. u 20:00
DOB//Tribinska sala

Učestvuju: Ivan Stanić, istoričar umetnosti i kustos projekta Soft Control, Nataša Teofilović, Vukašin Stančević i Dušana Nikolić Radošević, umetnička rukovoditeljka projekta.
Projekcije radova Nataše Teofilović: s|word (2015), Moon Below and Lake Above (2015), a|symmetry [2013]
Instalacija Kolorfon Vukašina Stančevića (2015)
Pokrovitelji projekta: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Skupština grada Beograda. "Kraj jednog sutra" je deo projekta Soft Control koji je ostvaren uz podršku Evropske komisije.

Nela Antonovic web

[INTERVJU] Nela Antonović, MIMART: "Izbor putokaza važan je za mlade ljude"

28.05.2015.

Predstava "Putokazi", u produkciji Teatra Mimart i Doma omladine Beograda, biće premijerno izvedena 29. maja od 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a ulaz je slobodan. U pitanju je prezentacija višemesečnih radionica za mlade u okviru evropskog programa ERASMUS + “The Complete Freedom of Truth”, u kome je Teatar Mimart partner. 

Neil Young

[INTERVJU] Nil Jang, filmski kritičar: "Mesečno odgledam i do 60 filmova"

29.05.2015.

Poznati filmski kritičar Nil Jang (Neil Young) iz Velike Britanije, biće gost Doma omladine Beograda i u nedelju 31. maja u Tribinskoj sali sa početkom od 19 časova održaće predavanje (na engleskom jeziku, bez prevoda) "WE DON’T NEED ANOTHER HERO“. Jang kaže da fimove gleda još od svoje pete godine, omiljeni su mu bili i ostali horor filmovi režisera Džona Karpentera, a u Domu omladine Beograda održaće predavanje o Kyle Crichtonu i krizi filmske kritike.

Reut Regev photo by Carsten Fleck

[INTERVJU] RUT REGEV „Dolazimo u Srbiju kad god nam se ukaže prilika“

28.05.2015.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival organizuju koncert Rut Regev (Reut Regev), poznate trombonistkinje iz Izraela, koja će u Beogradu nastupiti sa svojim triom u sastavu Džon Sas na tubi i Igal Foni na bubnjevima. Koncert Regev’s R*Time će se održati 1. juna u Velikoj sali Doma omladine Beograda sa početkom u 20 časova.

Darko Ivic

[INTERVJU] Darko Ivić, direktor BOSIFESTA

29.05.2015.

BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom koji organizuje Hendi centar „Koloseum” iz Beograda. Ove godine, šesti put za redom biće održan od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda. Tim povodom razgovarali smo sa Darkom Ivićem, direktorom festivala, koji poručuje da Bosifest pokazuje kako u lavirintu mogućnosti ne postoji podela na zdrave i one sa hendikepom!

Mladen Pecovic

[INTERVJU] Mladen Pecović, muzičar: “Instrumentalna muzika nije bauk, svako može da uživa u njoj”

27.05.2015.

Mladen Pecović, gitarista i kompozitor, održaće koncert gitarske, instrumentalne muzike u Domu omladine Beograda 28. maja. Koncept koncerta zasnovan je na dosadašnjem autorskom radu mladog kompozitora koji je pažnju javnosti privukao izuzetnim gitarskim umećem i pobedama na nekoliko gitarskih takmičenja u regionu.

Milan Petrovic foto Blagoja Borislav Pesic web

[INTERVJU] Milan Petrović, muzičar: "Spremamo dinamičan i zanimljiv nastup"

26.05.2015.

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike sa savremenom domaćom džez scenom, kroz serijal besplatnih matine koncerata „Džez za Dž“. Na trećem koncertu u novom ciklusu, u subotu 30. maja u sali Amerikana od 13 časova nastupiće grupa Milan Petrović Kvartet, koju čine: Milan Petrović (klavijature),  Lehel Nagy (saksofon),  Robert Gostinčar (bas gitara)  Bogdan Zдјelar (bubnjevi).

2015.02.24. upoznaj mog tatu facebook visuals andrija 600x900px

[INTERVJU] Andrija Daničić, glumac: "Priželjkujem uloge istorijskih ličnosti i super heroja"

25.05.2015.

Predstava „Upoznaj mog tatu“, rađena po istoimenom delu Alena Ekbjorna, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice, nakon uspešno održane premijere 27. marta u Domu omladine Beograda deo je beogradske pozorišne ponude. Sledeće izvođenje zakazano je za 27. maj u 20 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda

Logo DOB web 22

SRPSKE KNjIGE U ČIKAŠKOJ BIBLIOTECI

18.05.2015.

U sklopu brojnih aktivnosti na polju međunarodne saradnje, Dom omladine Beograda je, u saradnji sa Ambasadom SAD, organizovao akciju doniranja knjiga na srpskom jeziku Gradskoj biblioteci u Čikagu (Chicago Public Library). U akciji u kojoj je sakupljeno tri stotine knjiga, učestvovale su i izdavačke kuće Zavod za izdavanje udžbenika, Arhipelag i Klio, kao i organizacije Srbija za mlade i Regionalna fondacija za mlade, čiji su članovi donirali knjige za svoje vršnjake u Čikagu.