Vesti

Turisti fotoMarija Strajnicweb

[INTERVJU] Boško Mijušković, grupa TURISTI: "Biće ovo jedno dobro putovanje"

22.11.2017.

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi dolaze i odlaze poput turista. Bend je nastao jedne noći u Žarkovu, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira po akustičnoj gitari u svojoj sobi i snima to telefonom. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i narednih dana nastale su pesme za prvi album Turista, koji je snimljen upravo u stanu gde je bend nastao i koji spreman čeka da bude objavljen. Premijerni nastup pred beogradskom publikom imaće 9. decembra u Amerikani, kao specijalni gosti na koncertu grupe Ti u Domu omladine Beograda.

JOSHUA REDMAN TRIO 07 SM

VIZIJE DŽEZA ZA 22. VEK: BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL 2017. NAJPROGRESIVNIJI DO SADA!

17.11.2017.

Pod sloganom “Džez vizije”, od 26. do 30. oktobra sa izuzetnim uspehom održan je 33. Beogradski džez festival u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda. Tokom 5 redovnih i 2 uvodna dana, domaća publika i sve brojniji posetioci iz inostranstva, imali su priliku da čuju selekciju najboljih savremenih džez autora iz Evrope i Amerike. Kao i prethodnih godina, u Beogradu su nastupile neke od najupečatljivijih muzičkih figura današnjice iz celog sveta: ukupno 26 sastava, sa 140 umetnika iz 17 zemalja. Održano je i 6 ekskluzivnih radionica sa glavnim zvezdama festivala, za učenike džez odseka MŠ “Stanković” i FMU.

Teen Talk 2017

TEEN TALK 2017.

četvrtak, 23. novembar 2017. od 09:00 do 18:00
DOB//Amerikana

Organizacija:  Color Press Grupa

FRKA3 plakat

3. Festival romske kulture i aktivizma "FRKA"

petak, 08. decembar 2017. u 20:00
DOB//Amerikana

Učestvuju: orkestri Gipsy Rhapsody i Very Naiss. Specijalni gosti: Ana Stanić, Bojana Stamenov, Ivan Kurtić i VJ Jelena Rubil
Organizacija: Romski kulturni centar, Nacionalni savet romske nacionalne manjine, Ministarstvo kulture i SOKOJ, uz podršku Doma omladine Beograda.
Ulaznice za ovaj multimedijalni spektakl su besplatne, a zbog ograničenog tiraža, mogu se rezervisati putem mejla: frkafest@gmail.com

Logo DOB web 62

DOB JAVNA NABAVKA: 1.1.4./2017.

13.11.2017.

Dom omladine Beograda objavljuje poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku komponente razglasa četvorokanalno pojačalo, red. br. nabavke 1.1.4./2017.
Rok za podnošenje ponuda je četvrtak, 23.11.2017. do 12,00 časova.
U prilogu možete preuzeti dokumenta – Poziv za podnošenje ponuda i konkursnu dokumentaciju.

Ti Srce udara web

Uoči velikog koncerta u DOB-u grupa Ti objavila video za pesmu “Srce udara”!

Nakon dve godine od objavljivanja albuma "Život u dvoje" duo Ti ima novu pesmu! U pitanju je singl "Srce udara" koji je snimljen uživo na jednom od beogradskih krovova, a audio i video produkciju potpisuje kolektiv dRect. Pesma je dostupna za preuzimanje, kao i na bandcamp stranici benda.

Turisti fotoMarija Strajnicweb

Ko su TURISTI? Upoznajte ih 9. decembra na koncertu grupe TI u Amerikani!

18.10.2017.

Grupa Ti proslaviće u subotu, 9. decembra pet godina rada, zajedno sa svojim fanovima, kolegama i gostima, na velikom koncertu u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Ovaj duo, koji je već ostavio dubok trag na našoj alternativnoj rok sceni, čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Ono po čemu su postali poznati posle dva albuma i niza spotova, svakako su izuzetne pesme, mahom ljubavne, zaraznih melodija i pamtljivih refrena, koje na nezaboravan način boje stvarnost toplinom ličnog doživljaja. Kao specijalni gosti grupe Ti, ovom prilikom publici će se premijerno predstaviti potpuno nova beogradska grupa Turisti.

TheResidentsInBetweenDreamTour

Разговор са Хомером Флинтом о легендарном бенду The Residents уочи концерта у ДОБ-у

17.11.2017.

Pioniri avangarde, The Residents, u mnogo čemu su bili i pioniri savremene alternativne prakse u popularnoj kulturi, utirući put drugima – od pokretanja nezavisne izdavačke kuće do uvođenja videa kao ravnopravnog dela nastupa. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene, već 45 godina se smatraju najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. 

Green fest 2017

ЗАВРШЕН 8. GREEN FEST: ЗЕЛЕНА КУЛТУРА ЖИВИ У БЕОГРАДУ

18.11.2017.

Projekcijom filma „Doba posledica“ u punoj sali Doma omladine Beograda, sinoć je zatvoren 8. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“. Dobra energija, preko 80 sati programa, gosti iz 10 država, 8 dugometražnih filmova, GREEN FASHION modna revija srpskih i slovenačkih dizajnera, 65 filmova kratkog i srednjeg metra, 20 izložbi, 20 radionica, predavanja i panel diskusija, pune sale i veliki broj posetilaca obeležili su ovogodišnji Green Fest.

kresimir misak

KREŠIMIR MIŠAK: “NA RUBU ZNANOSTI” U EPIZODI “SVETLA NA NEBU”

nedelja, 19. novembar 2017. u 20:00
DOB//Velika sala

Ekskluzivno predavanje jedinstvenog istraživača različitih fenomena