Vesti

Avishai Cohen

32. BEOGRADSKI DŽEZ FЕSTIVAL: PLANETA DŽEZ

28.04.2016.

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. predstavlja 32. Beogradski džez festival, pod sloganom "PLANETA DŽEZ"/"PLANET JAZZ". U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta velikih džez zvezda biće održane u Sava Centru, tradiocionalnom uporištu džez muzike. U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici nove džez “planete”, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzičkog pravca, na čijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka.

Logo DOB web 53

DIGITAL DAY 2016.

sreda, 25. maj 2016. od 09:00 do 17:00
DOB//Velika sala

Ulaznice se kupuju isključivo putem sajta www.digitalday.rs
Najveća i najznačajnija domaća konferencija posvećena digitalnom i interaktivnom marketingu Digital Day biće održana 25. maja u Domu omladine Beograda. Konferencija je edukativnog karaktera koja pored ključnih predstavnika digitalnog tržišta Srbije i regiona okuplja i predavače sa razvijenih tržišta koji će sa domaćom publikom podeliti svoja iskustva, najbolje prakse i najaktuelnije trendove u digitalnoj industriji.

DOB LOGO slider33

DOB: JAVNA NABAVKA ZA USLUGE ORGANIZACIJE PUTOVANJA

22.04.2016.

Dom omladine Beograda objavljuje poziv za podnošenje ponuda u postupku javne nabavke za usluge organizacije putovanja za potrebe DOB-a (br. jn 1.2.2/2016). Rok za podnošenje ponuda je 05.05.2016 godine. Zainteresovani ponuđači mogu preuzeti fajl sa predmetnom konkursnom dokumentacijom u prilogu ovog poziva.

LiaPale live

[INTERVJU] Lia Pale, džez umetnica: "Jedva čekam da opet dođem u Srbiju"

27.04.2016.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival tradicionalno organizuju koncert povodom Svetskog dana džeza, koji se kao deo UNESCO programa obeležava širom sveta 30. aprila. Ove godine publici će se predstaviti dve dame, originalne autorske ličnosti: Miona Deler Babić i Lia Pale. Posetioce prošlogodišnjeg Beogradskog džez festivala Lia Pale oduševila je izvođenjem albuma "My poet's Love". Na subotnjem koncertu u Domu omladine, ova talentovana, austrijska džez pevačica nove generacije, predstaviće projekat "Gone too far". 

Dusan Milovanovic

[INTERVJU] Miona Deler Babić, pijanistkinja i pevačica: "Muzika se deli samo na dobru i lošu"

25.04.2016.

Svetski dan džeza obeležava se 30. aprila širom sveta, kao deo UNESCO programa. Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival tradicionalno organizuju koncert ovim povodom, na kojem će ove godine nastupiti dve izvrsne umetnice: Miona Deler Babić i Lia Pale. Ove mlade i talentovane muzičarke će se domaćoj publici predstaviti kroz svoj specifičan džez izraz, kombinovan sa pop muzikom i evropskom tradicijom kabarea. U susret koncertu porazgovarali smo sa Mionom Deler Babić.

Madame Baheux foto Igor Ripak 2

RUSVAJ NA 5. "TODO MUNDO" FESTIVALU!

13.04.2016.

Četiri energične muzičarke, objedinjene upečatljivim imenom Madame Baheux (u prevodu sa ovog miksa francuskog jezika i jidiša – Gospođa Rusvaj), nastupiće 24. aprila u Velikoj sali Doma omladine, u okviru petog izdanja world music festivala „Todo Mundo”. Pored Ljubinke Jokić (gitara), Marie Petrove (bubnjevi) i Line Nojner (kontrabas) u sastavu je i, domaćoj publici već poznata, Jelena Popržan (viola, glas), sa kojom smo prozborili nekoliko reči povodom predstojećeg koncerta.

Sndrg

Mađarski tamburaški vatromet: Šenderge na 5. "Todo Mundu" festivalu

18.04.2016.

Trenutno najuposleniji mađarski sastav na svetskoj sceni je svakako Söndörgö (Šenderge) iz Sentandreje, koji je u poslednjih godinu i po dana prosto eksplodirao: nastupali su na svim kontinentima, album im je bio na svim relevantnim godišnjim top listama.. Zahvaljujući podršci sve aktivnijeg Instituta Balaši u Beogradu, imaćemo priliku da doživimo tamburaški spektakl kojem se divi ceo svet, u okviru 5. TODO MUNDO world music festivala, 24. aprila u Domu omladine Beograda.

Praed 1 foto Tony Elieh web

Libanski duo PRAED prvi put na Balkanu: 24. aprila na 5. "TODO MUNDO" festivalu!

20.04.2016.

Grupu PRAED 2006. godine osnovali su Raed Yassin (klavijature, laptop, elektronika, glas) i Paed Conca (klarinet, električni bas, elektronika). Njihov zvuk može opisati kao mešavina arapske popularne muzike (“Shaabi”), fri džeza i elektronike, psihodeličnog roka sa Shaabi elementima i “Mouled” muzike koja se izvodi tokom religioznih rituala. Nastupali su u Evropi, Kanadi, Japanu, na Bliskom Istoku. Ovaj nesvakidašnji muzički duo iz Libana prvi put gostuje ne samo u Srbiji, već i na Balkanu, u okviru 5. World Music festivala "TODO MUNDO". U susret koncertu 24. aprila u Domu omladine Beograda popričali smo sa Paedom Concom.

Damir Imamovic at Womex2015 by Andrew Cronshaw

DAMIR IMAMOVIĆ SEVDAH TAKHT NA 5. TODO MUNDO FESTIVALU!

22.04.2016.

World Music festival "TODO MUNDO", u svom petom izdanju, predstavlja koncert Damira Imamovića sa grupom Sevdah Takht. Originalna zvezda novog sevdaha dolazi nam po prvi put u Beograd u proširenoj postavi, a nastupiće 23. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

SHERVIN MOHAJER

ШЕРВИН МОХАЈЕР (Иран), маестро на кеменчеу, гост 5. "TODO MUNDO" фестивала

15.04.2016.

Muzika iz Irana, u poređenju sa ostalim zemljama Srednjeg Istoka, spada u poznatije u Evropi, a objavljivanje albuma čuvenih muzičara nije redak slučaj. Najpoznatije ime iranske muzike danas je Kajhan Kalor (Kayhan Kalhor), čiju muziku objavljuje ECM. On je tradicionalni iranski žičani instrument kemenče učinio svetski poznatim i otvorio vrata drugim majstorima ovog instrumenta, pa i Šervinu Mohajeru (Shervin Mohajer), čiji ćemo solo nastup imati priliku da vidimo i čujemo na 5. World music festivalu "Todo Mundo", u subotu 23. aprila od 20 časova u Domu omladine Beograda.