Vesti

Nemanja Rotar

[INTERVJU] Nemanja Rotar: "Mika Antić je živeo svoju poeziju“

19.12.2014.

Promocija knjige "Sutradan posle detinjstva“ (Arhipelag, 2014.), Nemanje Rotara, biće održana 24. decembra od 19 časova u Domu omladine Beograda. Reč je o romanu u kom je predstavljen život Miroslava Mike Antića, jednog od naših najistaknutijih pesnika dvadesetog veka. Na promociji će biti prikazan i Antićev film „Druga obala“, kao i tv snimci njegovih čitanja poezije. Ovim povodom naš sagovornik bio je pisac Nemanja Rotar.

SetWidth160 Hello nagrada web

Дом омладине Београда добитник “Hello!” награде за 2014. годину!

13.12.2014.

Dom omladine Beograda jedan je od dobitnika nagrade za humanitarni rad u 2014. godini, koju dodeljujuHello!” magazin i Collor Press Grupa. Ovo priznanje dodeljeno je za organizaciju humanitarnog muzičkog festivala “NOĆ ZA POMOĆ”, koji je Dom omladine Beograda realizovao 10. juna u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, koncertnom agencijom Long Play i MTV-jem.

snezana

[INTERVJU] Metamard: "Svaka stvarnost je pomalo psihodelična"

Psihodelični vašar, koji će biti održan 19. decembra u Domu omladine Beograda, drugu godinu za redom okupiće veliki broj umetnika u cilju brisanja barijera između žanrova, stilova, izvođača i publike. O učešću u programu, psihodeličnoj umetnosti i planovima za budući period razgovarali smo sa Snežanom Mocović, multimedijalnom umetnicom, kulturološkinjom i profesorkom, koja nastupa pod imenom Metamard.

Niko STS

[ИНТЕРВЈУ] Нико Поточњак, Seven That Spells

17.12.2014.

Pred koncert u Klubu Doma omladine koji će održati 20. decembra, Niko Potočnjak, alfa i omega benda Seven That Spells, za sajt DOB-a govori o svetskoj slavi i dominaciji na Balkanu, upoznavanju sa Blakeom Flemingom, originalnim bubnjarem i suosnivačem benda Mars Volta, ali i rešava dileme kao što su: Black Sabbath ili Can i crno vino ili crni metal.

Nina Zivancevic

[INTERVJU] Nina Živančević: "Trudim se da pomerim neku granicu svaki put kada izađem na scenu"

Drugi po redu Psihodelični vašar održaće se 19. decembra u Domu omladine Beograda. Tema festivala je „Stav – pomeranje granica“, a na ovogodišnjem vašaru publici će se predstaviti veliki broj muzičara, likovnih i primenjenih umetnika, performera, pesnika i izlagača na štandovima. Tim povodom razgovarali smo sa pesnikinjom, književnicom i profesorkom Ninom Živančević, učesnicom Psihodeličnog vašara.

Drak web

[ИНТЕРВЈУ] Драшко Драк Никодијевић, White Rabbit Band

15.12.2014.

Ovogodišnji Psihodelični vašar biće održan 19. decembra u Domu omladine Beograda. Tema festivala je “Stav – pomeranje granica”, a posetioce ove manifestacije očekuje veliki broj tribina, filmova, koncerta i drugih sadržaja, u kojima će se spajati različiti žanrovi. Jedan od učesnika drugog Psihodeličnog vašara je sastav White rabbit band. O učešću na ovoj manifestaciji, značaju festivala i planovima za budući period razgovarali smo sa Draškom Drakom Nikodijevićem, članom grupe White rabbit band i jednim od inicijatora ove manifestacije.

merlinka plakat

Pobednici 6. MERLINKA festivala

18.12.2014.

Šesti Merlinka festival održan je od 9. do 16. decembra u Domu omladine Beograda i na njemu je prikazano 65 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova.

Festival je zatvorio nemački dokumentarni film "Odri Lord - Godine u Berlinu" i diskusija o višestrukoj diskriminacija LGBT osoba. Festival je ove godine imao preko dve hiljade gledalaca.

IT kutak otvaranje web2

Svečano otvoren IT kutak u Domu omladine Beograda

11.12.2014.

U Domu omladine Beograda danas je svečano otvoren IT kutak, prostor koji je namenjen obrazovanju mladih na poljima informatike, dizajna, elektronike, nauke, tehnike i modernih digitalnih umetnosti. Posebna pažnja posvećena je bezbednosti na internetu kao i kompjuterskoj pismenosti. Na svečanom otvaranju, u holu ispred sale Amerikana, prisutnima su se obratili  Rajan Roulands – savetnik za odnose sa javnošću Ambasade SAD u Srbiji i Marko Stojanović – vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

Logo DOB web 17

DANAS JE MEĐUNARODNI DAN UNICEF-a

11.12.2014.

Dom omladine Beograda čestita UNICEF-u i Ujedinjenim nacijama višedecenijski uspešan trud i angažman na unapređenju prava dece u svetu, podsećajući da su ljudska prava za sve nas, bez obzira na pripadnost. Na današnji dan, 11. decembra 1946. godine, na Osnivačkoj skupštini Ujedinjenih naroda formiran je UNICEF, Međunarodni fond za decu i omladinu. 

 

Logo DOB web 17

DANAS JE MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

10.12.2014.

Od 1950. godine današnji dan, 10. decembar, širom sveta obeležava se kao Međunarodni dan ljudskih prava. Ujedinjene nacije su dve godine ranije (10. decembra 1948.) usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, u kojoj je istaknuto da prava čoveka ne zavise od nacionalne, državne, ideološke, socijalne i kulturne pripadnosti. Tim dokumentom štite se građanske, političke, ekonomske, socijalne i kulturne slobode i prava čoveka - od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost, socijalnu sigurnost i udruživanje.