Vesti

Anonimni Pesnici 5 Plakat

ANONIMNI PESNICI 5 u Domu omladine Beograda

11.02.2016.

Od aprila meseca u Domu omladine Beograda počinje peti ciklus besplatne pesničke radionice Anonimni pesnici, namenjene neafirimisanim ljubiteljima poezije. Radionica će se održavati od 3. aprila do juna 2016. godine (ukupno deset dvosatnih termina), nedeljom od 19 do 21 čas. Broj učesnika je ograničen, a radionica je namenjena uzrastu od 18 do 35 godina. Učešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 20. mart 2016.

New ideas for old buildings poster BG

Konferencija "NOVE IDEJE ZA STARE ZGRADE"

22. & 23. februara 2016.
Dom omladine Beograda

Uspešnost jednog društva zavisi od njegove sposobnosti da iskoristi raspoložive resurse.
Kada govorimo o upravljanju prostornim resursima, jedan od gorućih problema u Beogradu je nedostatak jasne strategije kako revitalizovati i staviti u namenu neiskorišćene prostore u javnom vlasništvu. S jedne strane, grad i gradske opštine raspolažu velikim brojem praznih prostora, a sa druge postoji veliki broj organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca koji imaju potrebu za prostorom.

MG0119

UMETNIK KAO PUBLIKA: Vođenje kroz izložbu Slavice Obradović

subota, 06. februar 2016. u 18:00
DOB//Galerija

Forum: publika o radovima vizuelene umetnosti
Produkcija projekta “Umetnik kao publika: Frekvencija uz podršku Doma omladine Beograda i Dušana Savića
Otvorena diskusija među publikom o radovima SLAVICE OBRADOVIĆ
Autor projekta i moderator razgovora: mr Boba Mirjana Stojadinović

Ruzica Vrhovac Horkestar

[INTERVJU] Ružica Vrhovac, Horkestar: “Scena je poslednjih godina življa!"

02.02.2016.

Samoorganizovani hor i orkestar iz Beograda, Horkestar, koncertom u Domu omladine Beograda će 6. februara od 20 časova proslaviti petnaest godina postojanja. Publika će slušati raznovrstan repertoar na kojem su brojne autorsks pesme i obrade rok i novotalasnih bendova, na bini će im se pridružiti i brojni gosti, a cena ulaznice je 300 dinara. Tim povodom smo o predstojećem slavljeničkom koncertu porazgovarali sa Ružicom Vrhovac, članicom Horkestra.

SLavica Obradovic web

[INTERVJU] Slavica Obradović, umetnica: "Do ovih radova došlo je spontano i kroz više referenci"

03.02.2016.

U Galeriji Doma omladine Beograda do 7. februara u toku je izložba The less I know the better, mlade umetnice Slavice Obradović, a 6. februara od 18 časova, biće organizovano i javno vođenje, kao deo foruma "Umetnik kao publika". Izložba kontekstualizuje pitanja slobode i izbora i ukazuje na teme i pitanja koja su bitna za egzistenciju svakodnevnog čoveka. Tim povodom smo sa Slavicom Obradović porazgovarali o njenom stvaralaštvu i aktuelnoj izložbi.

fefe

[INTERVJU] Predrag Bojović Fefe, Samostalni referenti: “Počelo je kao bend, a 20 godina traje kao familija”

29.01.2016.

Beogradski ska-pank bend Samostalni referenti 5. februara u Domu omladine Beograda održaće koncert kojim će obeležiti dvadeset godina rada. Nedavno su objavili spot za pesmu “Ja bih da živim”, koja je dobro prihvaćena od strane publike, a na rođendanskom koncertu će premijerno izvesti i nove pesme. Tim povodom je naš sagovornik bio Predrag Bojović Fefe, pevač sastava Samostalni referenti.

Logo DOB web 50

BRANKO VUČIĆEVIĆ: ŽIVOT U AVANGARDI

sreda, 03. februar 2016. u 18:00
DOB//Amerikana
Govore: Želimir Žilnik, Milutin Petrović, Dejan Sretenović. Moderator: Dragan Ambrozić.
Posle razgovora, projekcija filma “Splav Meduze” (1980), režija Karpo Aćimović Godina, scenario Branko Vučićević.

Branko Vučićević (1934-2016) jedna je od onih ličnosti koje su činile autentični beogradski kosmopolitizam mogućim – njegova karijera brilijantnog prevodioca sa engleskog jezika, filmskog autora, te teoretičara i praktičara avangardnih umetničkih strategija, služila je i služiće kao primer svima koji žele da kreiraju svoja pravila unutar oblasti kulture.
Bojan Vukadinovic web

[ИНТЕРВЈУ] Бојан Вукадиновић, ChibiCon: "Биће забаве за све!"

29.01.2016.

Ljubitelji japanske kulture će imati priliku da 30. i 31. januara u Domu omladine Beograda posete ChibiCon - malu verziju konvencije Japanizam, program posvećen različitim aspektima pop kulture Japana. Više o ovogodišnjoj koncepciji manifestacije, interesovanju domaće publike za japansku kulturu i daljim planovima, porazgovarali smo sa jednim od organizatora, Bojanom Vukadinovićem, iz udruženja Sakurabana.

Chibicon 2016 plakat

ChibiCon 2016.

30. & 31. januara 2016.
Dom omladine Beograda

Organizacija: Društvo lјubitelјa japanske pop kulture SAKURABANA i Dom omladine Beograda
Cena ulaznice: 300 dinara dnevna, 500 dinara za oba dana!
Već godinama postoji velika konvencija Japanizam koja se održava jednom godišnje početkom jula u Domu omladine Beograda. Publika i popularnost događaja su rasli i javila se potreba za više ovakvih događaja. Kako bismo zadovolјili povećanu potrebu za ovakvim sadržajima 2013. godine je organizovan prvi ChibiCon. Konvencija ChibiCon predstavlja malu verziju Japanizma.

Bojan Djordjev photo Ivan Hrkas

[INTERVJU] Bojan Đorđev, reditelj: "Partizanska borba je najzanimljivija avangarda na ovim prostorima"

26.01.2016.

Predstava "Budućnost pročitana u betonu i kamenu“ premijerno je izvedena pred domaćom publikom 25. januara u Velikoj sali Doma omladine Beograda, a na programu je i 26. januara od 21 č i 27. januara od 20 č. U ovoj pozorišnoj strukturi, autori istražuju i čitaju spomenike jugoslovenske Narodno Oslobodilačke Borbe.