Vesti

Gvozden Kristali

[INTERVJU] Dejan Gvozden, Kristali: "Rokenrol treba da siđe na ulice"

27.07.2015.

U nastavku serijala besplatnih koncerata “Na Zidiću”, koje Dom omladine organizuje tokom leta ispred Platoa Milana Mladenovića, publika će 31. jula od 20 časova, imati prilike da čuje poznati beogradski sastav Kristali. O aktuelnostima na muzičkoj sceni, novom materijalu i samom nastupu na Zidiću smo porazgovarali sa frontmenom grupe Dejanom Gvozdenom.

Aleksandar Danilovic foto Nenad Zekavica web

[ИНТЕРВЈУ] Александар Даниловић, Mr. Rabbit: "Жанровска униформисаност још увек има примат"

24.07.2015.

Alternativni hip-hop/fusion bend iz Valjeva, Mr. Rabbit, održaće besplatan koncert u subotu 25. jula od 20 časova na Zidiću Doma omladine Beograda.  Bend je nastao okupljanjem talentovanih muzičara oko mladog valjevskog tekstopisca, muzičara i MC-ja, Aleksandra Danilovića koji iza sebe ima iskustva u solo radu, ali i u radu sa drugim bendovima. Sa njim smo popričali o alternativnom muzičkom stilu koji kreiraju, prvom albumu i budućim planovima benda.

Iztok Rodez web

[INTERVJU] Iztok Rodež, džeZZva: ,,Balkan je prostor idealan za stvaranje džeza"

28.07.2015.

Slovenački etno džez kvartet džeZZva nastupiće ove subote, 1. avgusta od 20 časova na platou Milana Mladenovića i tako se predstaviti beogradskoj publici kroz program besplatnih koncerata na Zidiću Doma omladine Beograda. Prošle godine su izdali album prvenac, a svoju muziku karakterišu kao spoj tradicije američkog džeza i elemenata evropske klasične muzike, isprepletanih sa uticajima folk kulture Južne Evrope. O predstojećem koncertu, planovima benda, džez muzici i sceni na Balkanu popričali smo sa Iztokom Rodežom, gitaristom benda džeZZva.

Fluid Underground 10

[ИНТЕРВЈУ] Милош Петрењ, бенд Fluid Underground: "Само искрени, доследни и упорни остају на површини"

22.07.2015.

Zidić na Platou Milana Mladenovića će u petak 24. jula od 20 časova, ugostiti fuzz/stoner rok bend iz Vlasotinca, Fluid Underground. Do sada su objavili dva albuma, a u petak će imati priliku da predstave beogradskoj publici i nedavno objavljeno, treći po redu izanje “Amanet”. Povodom predstojećeg koncerta, naš sagovornik je bio pevač grupe, Miloš Petrenj.

Gordana Jovanovic

[INTERVJU] Dr Gordana Jovanović: "Postoji mogućnost formiranja novog superkontinenta u budućnosti"

Tokom leta posetioci Doma omladine Beograda, u centralnom holu, imaju priliku da besplatno obiđu izložbu "Prohujali svetovi drevnih kontinenata", koja je namenjena širokoj publici svih uzrasta i obrazovanja i ima za cilj da ukaže na razvoj kontinenata i živog sveta tokom perioda dužeg od 4,5 milijarde godina. Autor izložbe je dr Gordana Jovanović, kustos paleontolog Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, sa kojim u saradnji je ova postavka i realizovana.

BLS Zakk

Легендарни бенд Black Label Society 22. јула у Дому омладине Београда

16.07.2015.

Heavy Sludge Groove Metal bend Black Label Society konačno stiže u Srbiju da održi jedan od svojih unikatnih koncerata, u sredu 22. jula. Lokacija koncerta je beogradski Dom omladine, a početak je zakazan za 20 časova. Predvođeni jednim od najuticajnijih gitarista današnjice Zakk Wylde-om bend je već posetio naše krajeve u sklopu festivalskog nastupa, ali ovoga puta svoje fanove će obradovati punim, samostalnim koncertom.

Logo DOB web 31

BERZA PLOČA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

nedelja, 02. avgust 2015. od 10:00 do 15:00
DOB//Amerikana

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike! Cena ulaznice za posetioce: 120 dinara.

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i u Dom omladine Beograda (kultno mestu u srcu prestonice) koji je prošle godine obeležio pola veka postojanja.

off teatar doma omladine

OFF TEATAR понедељком – УКЉУЧИ СЕ!

22.06.2015.

Dom omladine Beograda poziva sve zainteresovane neformalne i formalne umetničke grupe, kao i neformalne i formalne pojedince i timove da se prijave da nastupaju u okviru scenskog programa OFF TEATAR ponedeljkom, od septembra 2015. do januara 2016. u prostorima Doma omladine Beograda. Konkurs je otvoren od  22. juna do 21. avgusta 2015. godine, a odluku o izabranim projektima  donosi uredništvo Doma omladine Beograda.

Djordje Pajic SP

[ИНТЕРВЈУ] Ђорђе Пајић, Siempre Peligroso: "Увек имамо објективну публику и ценимо њено мишљење"

17.07.2015.

Šabački bend Siempre Peligroso nastupiće ove subote, 18. jula od 20 časova, u nastavku serijala besplatnih koncerata na Zidiću, koje Dom omladine Beograda tokom leta organizuje svakog vikenda na Platou Milana Mladenovića. Do sada su objavili dva albuma, a kao primarni pravac svoje muzike izabrali su alternativu sa što manje žanrovskog ograničavanja. O predstojećem koncertu, aktuelnostima u bendu i domaćoj sceni popričali smo sa Đorđem Pajićem, pevačem Siempre Peligroso.

Stefan Ikonic web

[INTERVJU] Stefan Ikonić, bend ŽeneKese: "Pesme su nam postale laganije, ali je temelj čvršći"

16.07.2015.

Plato Milana Mladenovića i ovog leta ostaje nezaobilazna stanica kada su muzička dešavanja Beograda u pitanju. Popularni beogradski bend ŽeneKese 17. jula od 20 časova, posle dve godine pauze u koncertnim aktivnostima, održaće besplatnu svirku na Zidiću ispred Doma omladine Beograda. Tim povodom popričali smo sa Stefanom Ikonićem, pevačem i gitaristom grupe ŽeneKese.