Vesti

Djordje Novakovic Plisani malisan

[INTERVJU] Đorđe Novaković, Plišani mališan: "Muzika govori umesto nas"

26.02.2015.

U subotu 28. februara u Amerikana sali Doma omladine Beograda nastupiće bendovi Plišani Mališan, Kazna za uši i Dž!Dž!. Sastav Plišani Mališan nastao je 2005. godine, a 2011. bili su pobednici Demo festa u Banja Luci. Na lokalnoj sceni Gornjeg Milanovca stvarali su sasvim novi zvuk koji nije ostavio publiku ravnodušnom. Đorđe Novaković, gitarista i pevač ove grupe, smatra da su iskrenost i beskompromisnost ono što povezuje sva tri benda koja će zajedno nastupiti.

Otpakivanje plakat

Završna prezentacija projekta "OTPAKIVANJE 2014/15"

petak, 27. februar 2015. u 16:00
DOB

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na završnu prezentaciju projekta „Otpakivanje 2014/15“ gde ćemo sa vama podeliti rezultate ovog jedinstvenog poduhvata u kome su tokom 15 meseci mladi širom Srbije, inspirisani tolerancijom a vođeni svojom maštom i talentom, postigli izuzetne kreativne rezultate.

ivek kzu

[INTERVJU] Ivan Đorđević, Kazna za uši: "Ko svira zlo ne misli"

25.02.2015.

U subotu 28. februara u Amerikana sali Doma omladine Beograda nastupiće bendovi Kazna za uši, Dž!Dž! i Plišani Mališan. Nakon 15 godina pauze sastav Kazna za uši predstaviće se publici sa albumom "Nova zora". Kao i do sada, publika od KZU može očekivati potpunu predanost muzici i atmosferi, kao i koncert za pamćenje. Članovi benda imaju dobru saradnju sa kolegama sa kojima će nastupiti jer "ko svira zlo ne misli". O predstojećem koncertu, muzici i novom albumu popričali smo sa frontmenom Kazne za uši, Ivanom Đorđevićem

blueruin web

Најузбудљивија селекција ФЕСТ-а: Thrills and Kills

25.02.2015.

Za sve ljubitelje filma koji vole da projekciju provedu na ivici sedišta, tu je selekcija Thrills and Kills, u okviru 43. FEST-a, a koju ćete moći da pogledate i u Bioskopu Doma omladine Beograda. U ovom programu nalaze se žanrovski filmovi koji su obično van festivalskog mejnstrima, pa je ovo jedinstvena prilika za sve ljubitelje “tvrdih” žanrovskih filmova da ova ostvarenja pogledaju na velikom platnu.

JoshHadenSpain

[INTERVJU] Džoš Hejden: "Sviram najbolje što mogu"

21.02.2015.

U ponedeljak 23. februara u Domu omladine Beograda, nastupiće kultni bend "Spejn" iz Los Anđelesa. Kao jedan od najcenjenijih Amerikana bendova, ovi vrhunski umetnici dolaze po prvi put u Beograd da predstave svoj najnoviji album „Sardžent Plejs"Frontmen grupe je Džoš Hejden, inače sin nedavno preminulog legendarnog džez muzičara Čarlija Hejdena. Popričali smo sa njim o predstojećem koncertu, njegovom ocu i muzici koju sluša. 

Protokol Valjevo web

SARADNjA DOMA OMLADINE BEOGRADA I CENTRA ZA KULTURU VALjEVO

20.02.2015.

Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda, posetio je danas Valjevo i sastao se sa Milošem Smiljanićem, direktorom Centra za kulturu Valjevo. Povod radnog sastanka je početak programske i poslovne saradnje ove dve ustanove kulture, koja je i ozvaničena potpisivanjem protokola o saradnji na konferenciji za medije.

Logo DOB web 18

Dom omladine Beograda novi dom Beogradskog maratona

Na konferenciji za medije koja je održana 13. februara, najavljen je početak saradnje Beogradskog maratona sa Domom omladine Beograda i Kolor pres grupom.

Dom omladine Beograda primio je pod svoje okrilje beogradske maratonce, a to znači da će se pored Trkačko-rekreativnog kluba Beogradski maraton, koji se već uselio (ulaz iz Makedonske ulice) u njemu odvijati sve najvažnije aktivnosti 28. SvisGas beogradskog maratona, koji će se održati 18. aprila.

Logo DOB web 18

BESPLATNA ŠKOLA OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA USKORO U DOMU OMLADINE BEOGRADA

30.01.2015.

Dom omladine Beograda, u sklopu svojih bogatih obrazovnih aktivnosti za mlade, uskoro pokreće besplatnu Školu omladinskog preduzetništva u kreativnim industrijama.
Početkom proleća predviđen je početak prvih kurseva, radionica i obuka, koje za cilj imaju da na praktičan način pomognu svim mladim ljudima da svoje ideje realizuju u stvarnosti, započnu biznis i ostvare prve preduzetničke korake.

Evgenia web

[INTERVJU] EVGENIJA TROFIMČUK VEDA: “Madam Tiso je proživela tri različita života“

U koprodukciji Akademije „Ambulsi“ i Doma omladine Beograda, u sredu 18. februara biće održana premijera baletske predstave „Tajna Madam Tiso – Dodirujući istoriju“. Čuveni muzeji voštanih figura Madam Tiso poznati su širom sveta, međutim život ove vajarke, za većinu, prekriven je velom misterije. Umetnici iz Srbije, kompozitori iz Italije i Bugarske i libretistkinja, rediteljka i koreografkinja Evgenija Trofimčuk Veda iz Rusije, otkriće publici fascinantan život Madam Tiso isprepletan impresivnim događajima vremena u kojem je živela.

FSP plakat

Изложба underground уметности на Фестивалу српског подземља

14.02.2015.

Festival srpskog poдзemљa, u organizaciji MH Concerts i Doma omladine Beograda, posvećen je underground kulturi i biće održan u subotu, 21. februara. Pored bogatog muzičkog programa, publika u Domu omladine će biti u prilici da pogleda i zanimljivu izložbu šest underground umetnika, čije radove povezuje muzika. Izložbu će u 17 časova otvoriti jedan od naših najeminentnijih rok kritičara i novinara – Branimir Bane Lokner.