Vesti

Ucuti pas logo web

[INTERVJU] Milan Savić, Ućuti pas!: "Potrudićemo se da nas ljudi čuju i zapamte"

27.11.2014.

Na koncertu benda Čovek bez sluha, koji će se održati 6. decembra u Domu omladine Beograda, nastupiće i lazarevački sastav Ućuti pas! O predstojećem koncertu, bendu i budućim planovima razgovarali smo sa basistom benda, Milanom Savićem.

Roditelj plus web

Kampanja „Roditelj plus=batine minus“: za život dece bez fizičkog kažnjavanja

četvrtak, 27. novembar 2014. u 17:00
DOB//Amerikana

Zaštitnik građana Republike Srbije i Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) organizuju u Domu omladine u Beogradu, kampanju „Roditelj plus=batine minus“*. Obeležavajući Svetski dan deteta i 25 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, naši poznati glumci, reditelji, sportisti, novinari, voditelji, pisci i drugi potpisaće Deklaraciju roditelja Srbije i poslati snažnu poruku da je decu moguće odgajati bez batina.

FAF priznanje

Večeras u Domu omladine Beograda svečano otvaranje 20. FAF-a!

26.11.2014.

Jubilarni, 20. Festival autorskog filma biće svečano otvoren večeras u 19:30č u Domu omladine Beograda, ceremonijom i projekcijom filma „Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju“ Roja Andersona. Ovo ostvarenje je kultnom švedskom reditelju donelo Zlatnog lava na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Čast da otvori ovogodišnji festival pripala je kultnom reditelju Puriši Đorđeviću.

Prostor intervju web

[INTERVJU] Marija Kućan, Udruženje Prostor: „Umetnost ima snagu da pokrene promene u sferi mentalnog zdravlja“

Izložba Umetnost/psihijatrija održaće se od 26. novembra do 1. decembra u Galeriji Doma omladine Beograda. Pored izložbe 1. decembra od 19 časova održaće se promocija kataloga ,,Umetnost/psihijatrija” i tribina na temu umetničkog stvaralaštva osoba sa problemima mentalnog zdravlja i njihovog položaja u savremenom društvu. Povodom izložbe i tribine razgovarali smo sa Marijom Kućan iz udruženja Prostor.

Sminkenbal web

ŠMINKENBAL 2

subota, 29. novembar 2014. u 22:00

Nakon sjajnih utisaka koji su usledili posle prvog Šminkenbala, po drugi put za redom Srbija za Mlade organizuje događaj koji spaja kreativnost mladih i dobar provod će se održati 29. novembra u Domu omladine Beograda.

Promotivna cena ulaznica do 01. novembra 300 din, redovna cena 400 din. Na svim prodajnim mestima Eventima.

Skola astronomije novembar 2014 plakat

BESPLATNA ŠKOLA ASTRONOMIJE

Dom omladine Beograda, u sklopu besplatnih obrazovnih programa za mlade, po drugi put raspisuje otvoreni poziv polaznicima za ŠKOLU ASTRONOMIJE u saradnji sa studentima Matematičkog fakulteta u Beogradu i organizacijom Banka Znanja. Namenjena je mladima od 15 do 25 godina a održavaće se u 16 termina od 11.11. do 30.12, i utorkom (od 20 do 22č) i nedeljom (od 18 do 20č)  u Domu omladine Beograda.
PRIJAVLJIVANJE JE ZAVRŠENO, prispelo je 87 prijava, a primljeno je 29 kandidata. Kandidati koji će pohađati školu lično su obavešteni putem mejla.

Film Sjene Plakat

[INTERVJU] Miloš Ljubomirović, reditelj filma "SJENE"

Premijera kratkometražnog filma „Sjene“ održaće se 25. novembra u 20č u Domu omladine Beograda. Publika će imati priliku da pogleda priču o sudbini Mladobosanca nakon atentata, za vreme služenja zatvorske kazne u Češkoj. Pored premijere biće održana i tribina o ideologiji Mlade Bosne. Ulaz je slobodan, a mesta možete rezervisati putem sajta www.filmsjene.rs  ili mejla kontakt@filmsjene.rs. Povodom premijere i tribine razgovarali smo sa rediteljem Milošem Ljubomirovićem.

Slobodan Vidovic

[ИНТЕРВЈУ] Слободан Видовић: Vertical painting - истраживање простора, времена и слике

21.11.2014.

Do 25. novembra 2014. u Galeriji Doma omladine Beograda postavljena je izložba Vertical Painting banjalučkog slikara Slobodana Vidovića, a tim povodom razgovarali smo sa ovim umetnikom.

Sutra Plakat 2014

FESTIVAL: TOMORROW

Participants: Saša Spačal and Anil Podgornik, Mycophone_Unison; Isidora Todorović, Can You Feel the Spill & DIY Games; Sanja Kojić Mladenov, Cargo East; Uroš Krčadinac, Story Maps - Cartography and Storytelling; Hrvoje Hiršl, Sphere - Euclidian Space; Incredible Bob and WoO, Peoplemeter; Vukašin Stančević, PressCyclage & Pure Data Workshop; Daina Silina, Biotricity and Fields, RIXC (Riga, Latvia); Jasna Jovićević and The Sound of Birds; Group O, Crocheting Math Group.

Baltazar web

[INTERVJU] Leo Anđelković, Baltazar: “Publika u Srbiji još uvijek osjeća rok”

U okviru jednodnevnog festivala koji će biti održan 22. novembra od 21č u Domu omladine Beograda nastupiće hrvatski sastav Baltazar. Osim ovog benda na festivalu će se pojaviti i By-pass, Stonebride i Wolfram. Cena ulaznica u pretprodaji je 300 dinara, a na dan koncerta iznosiće 500 dinara. O nastupu u Domu omladine Beograda, njihovoj muzici i planovima za budućnost razgovarali smo sa Leom Anđelkovićem, frontmenom grupe Baltazar.