Vesti

Ivan Stojakovic

[INTERVJU] Ivan Stojaković, umetnik: "Zanima me spoj ekstremno globalnog sa ekstremno lokalnim"

19.08.2016.

U Galeriji Doma omladine Beograda do 21. avgusta u toku je postavka radova ekološki angažovanog umetnika Ivana Stojakovića, organizovana u saradnji ProArt.org-a i Dom omladine, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja RS. Izložba pod nazivom "Atlas Zemlje" istražuje pejzaž naše planete koja se turbulentno menja kroz društveno politička kretanja, klimatske promene i nesrazmerni rast štetnih industrija. Umetnik Ivan Stojaković će publiku voditi kroz svoju izložbu u subotu, 20. avgusta od 14 časova.

Antonio Serano

ФЛАМЕНКО ЏЕЗ СПЕКТАКЛ НА 32. БЏФ: ANTONIO SERRANO FLAME AND CO КВИНТЕТ

15.08.2016.

Dom omladine Beograda sa ponosom najavljuje još jednu zvezdu predstojećeg 32. Beogradskog džez festivala: Antonio Serano iz Španije i najbolji flamenko džez kvaret na svetu Flame&Co, oduševiće publiku 27. oktobra u Sava Centru!

Podsećamo da je ovaj nastup deo istog programa u kome na početku večeri od 19.30č nastupaju glavne zvezde festivala, Avishai Cohen Trio.

Avishai Cohen

32. BEOGRADSKI DŽEZ FЕSTIVAL: PLANETA DŽEZ

28.04.2016.

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. predstavlja 32. Beogradski džez festival, pod sloganom "PLANETA DŽEZ"/"PLANET JAZZ". U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta velikih džez zvezda biće održane u Sava Centru, tradiocionalnom uporištu džez muzike. U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici nove džez “planete”, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzičkog pravca, na čijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka.

SPUbyJasonMarck web

АВАНГАРДНА СЕНЗАЦИЈА НА 32. БЏФ: SAO PAULO UNDERGROUND!

25.07.2016.

Sao Paulo Undergorund, jedan od najznačajnijih savremenih avangardnih džez sastava, nastupiće po prvi put u Srbiji u okviru 32. Beogradskog džez festivala u subotu 29. oktobra (23č) na koncertu u Domu omladine Beograda. Bend predvodi Rob Mazurek, legenda čikaške scene, poznati američki kompozitor, improvizator i vizuelni umetnik.

Cosmic Renaissance fotoRoberto Cifarelli2

Vensan Pejrani i Đanluka Petrela u glavnom programu 32. Beogradskog džez festivala!

21.06.2016.

U subotu, 29. oktobra od 19:30 časova, u okviru 32. Beogradskog džez festivala, na bini Velike sale Doma omladine Beograda nastupiće Vincent Peirani Living Being (Francuska) i Gianluca Petrella Cosmic Renaissance (Italija). Ulaznice za ovaj dupli koncertni program su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1200 dinara.

Tord Gustavsen

TORD GUSTAVSEN KVARTET NA 32. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

01.06.2016.

Dom omladine Beograda sa velikim zadovoljstvom najavljuje prvu zvezdu ponoćnog programa 32. Beogradskog džez festivala: Tord Gustavsen, norveški pijanista i kompozitor, jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika, nastupiće u petak, 28. oktobra od 23 časa u sali Amerikana DOB-a.
Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1000 dinara preko EVENTIM mreže. Ulaznica će važiti i za nastup izvođača koji će naknadno biti objavljen, u terminu od 00:30 č iste večeri.

ilustracija filmski konkurs Green Fest web

ОТВОРЕН ФИЛМСКИ КОНКУРС ЗА GREEN FEST 2016.

01.08.2016.

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 7. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 15. do 18. novembra 2016. u beogradskom Domu omladine, pod sloganom „Jedan dan na Zemlji”. Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu.

Inkubator1 web

DOB započeo projekat "Inkubator: Inter/Akcija"

25.07.2016.

Nakon nekoliko decenija saradnje sa Fakultetom likovnih umetnosti, kroz tradicionalnu studentsku izložbu skulptura i crteža malog formata, uredništvo Doma omladine Beograda došlo je na ideju da osnaži vezu sa studentima ovog umetničkog fakulteta, ali i da je osveži učešćem studenata istorije umetnosti sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Tako je 2016. godine nastao projekat Inkubator: Inter/Akcija koji je, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja, započet sa mnogo elana.

ilustracija Green Fest konkurs

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ GREEN FESTA

19.07.2016.

Mladi umetnici i kreativci iz Srbije pozvani su da kreiraju i prijave originalna dizajn rešenja, do 31. avgusta, za vizuelni identitet Sedmog Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“. 

Swing the beat

Belgrade Lindy Exchange

subota, 27. avgust 2016. u 21:00
DOB//Amerikana

Takmičenje u plesu, nastup stranih Di-džej gostiju i vrhunskih plesača, mini plesna radionica!

Belgrade Lindy Exchange Swing the Beat organizuje prvi Belgrade Lindy Exchange festival, mali praznik plesa i džeza, a glavno veče održava se u Domu omladine Beograda!