Vesti

Biseri 011

Biseri iz upravničkih fioka 3.0// Dan savremene ukrajinske drame

23.04.2014.

Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa Domom omladine Beograda, vas poziva na “Dan savremene ukrajinske drame”, u okviru ciklusa “Biseri iz upravničkih fioka” u petak 25. aprila u UK Parobrod. Predstavljanje dramskih tekstova “Boje” Pavla Arjea, u prevodu Tanje Gaev i “Stanica” Oleksandra Vitere, u prevodu Dragane Vasilijević rezultat je saradnje sa Katedrom za ukrajinski jezik i književnost Filološkog fakulteta u Beogradu.

Grcki Film Poster SRB

NEDELJA GRČKOG FILMA od 23. aprila u DOB-u i Kinoteci

22.04.2014.

Nedelja grčkog filma, pod sloganom "Slike iz prošlosti, vizija budućnosti" biće svečano otvorena 23. aprila u 18 časova u Kinoteci (Uzun Mirkova 1). Tom prilikom publici i gostima će se obratiti: Nj.E. Constantine Economides, Ambasador Republike Grčke u Srbiji; Christos Tsemberas, potpredsednik Borda Helenskog poslovnog udruženja; Radoslav Zelenović, direktor Jugoslovenske Kinoteke; Boban Jevtić, urednik filmskog programa Doma omladine Beograda, kao i predstavnik Delegacije EU u Srbiji.  

BearfootBattalion WEB3

Nedelja grčkog filma: "Slike iz prošlosti, vizija budućnosti" u DOB-u i Kinoteci

04.04.2014.

Povodom grčkog Predsedavanja Savetu EU, Ambasada Grčke u Beogradu sa ponosom otvara "Nedelju grčkog filma", koja će se održati u Kinoteci i Domu omladine Beograda, od 23. aprila do 28. aprila 2014. 

regcentzatalente web

GIRLS IN ICT DAY

nedelja, 27. april 2014. u 11:00
DOB

Регионални центар за таленте Београд 2 у сарадњи са Факултетом информационих технологија (ФИТ) Универзитета Метрополитан организује једнодневну манифестацију поводом светског дана жена у ICT-u. Ова манифестација је намењена ученицама основних и средњих школа, како би се боље упознале са информационо-комуникационим технологијама и имале прилику да поразговарају са успешним женама из ICT сектора и добију корисне савете од њих. Манифестација ће бити одржана у недељу, 27. априла, са почетком у 11:00 у Дому омладине.

MarkoS karijera

ĆASKAJMO O KARIJERI: završnica manifestacije "Karijera i ja" održana u DOB-u

17.04.2014.

Povodom uspešne realizacije manifestacije „Karijera i ja“ u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, u sredu, 16.aprila 2014. godine od 18 do 21 časova organizovan je veliki događaj za umrežavanje „ĆASKAJMO O KARIJERI“ u Domu omladine Beograda.Na početku su se prisutnima obratili domaćin skupa Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda i Dejana Lazić direktor Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. 

Logo DOB web 3

VOLONTIRAJTE U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

14.04.2014.

Dom omladine Beograda poziva sve zainteresovane studente završnih godina fakulteta umetnosti, produkcije, medija i novinarstva, komunikacija, računarstva i informacionih tehnologija da volontiraju kao saradnici na kulturnim, umetničkim, obrazovnim i zabavnim programima Doma omladine Beograda, uz sticanje iskustva i mogućnosti pružanja potvrda o obavljenoj stručnoj praksi

Pisanje sa stavom Plakat

Besplatna radionica muzičkog novinarstva u Domu omladine Beograda: „Pisanje sa stavom“

02.04.2014.

Dom omladine Beograda, u sklopu bogatih besplatnih obrazovnih programa za mlade, pokreće novu radionicu u saradnji sa Internet portalom Jazzin.rs. Radionica će za temu imati muzičko novinarstvo u štampanim i veb medijima, a vodiće je Nikola Marković, glavni i odgovorni urednik Jazzin.rs.

regcentzatalente web

XXI Интернационална конференција младих научника

16.04.2014.

Regionalni centar za talente Beograd 2,  je organizator  XXI Internacionalne konferencije mladih naučnika – nezvanično svetsko prvenstvo istraživačkih radova iz oblasti fizike, matematike, informatike, zaštite životne sredine i životnih nauka (biologija, hemija). Ova manifestacija će se održati u Beogradu, od 17. do 23. aprila, a ceremonija otvaranja zakazana je za 17. april od 10 časova u Domu omladine Beograda, gde će u popodnevnim časovima uslediti i prve prezentacije.

Sofa web

Projekat SOFA – studentske i omladinske fizičke aktivnosti

16.04.2014.

Cilj projekta je uspostavljanje funkcionalnog sistema univerzitetskog sporta u svim visokoškolskim centrima u Srbiji, kako bi studenti imali priliku da se besplatno bave sportskim aktivnostima od 2015. godine.
SOFA omogućava studentima od 18 do 25 godina da se besplatno bave jednim od 27 ponuđenih sportova.

Arhiton web

OTVOREN NACIONALNI KONKURS "ARHITON"

16.04.2014.

Studenti i mladi stručnjaci do 15. maja ove godine mogu prijaviti svoja idejna rešenja na temu uređenja gradskih krovova i urbanih džepova, za učestvovanje na nacionalnom konkursu "Arhiton", saopšteno je danas iz Centra za unapređenje životne sredine. Konkurs ima dve eliminacione runde. U prvoj rundi, stručni Žiri će izabrati do 20 najboljih idejnih rešenja u obe kategorije. U drugoj rundi, 05. juna u Domu omladine Beograda, autori izabranih radova će prezentovati svoja idejna rešenja Žiriju i publici. Na osnovu kriterijuma Konkursa, Žiri će izabrati pobednike u obe kategorije, nakon čega će biti održana ceremonija dodele nagrada koje je obezbedila kompanija Lenovo.