Vesti

MarkoS karijera

ĆASKAJMO O KARIJERI: završnica manifestacije "Karijera i ja" održana u DOB-u

17.04.2014.

Povodom uspešne realizacije manifestacije „Karijera i ja“ u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, u sredu, 16.aprila 2014. godine od 18 do 21 časova organizovan je veliki događaj za umrežavanje „ĆASKAJMO O KARIJERI“ u Domu omladine Beograda.Na početku su se prisutnima obratili domaćin skupa Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda i Dejana Lazić direktor Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. 

Logo DOB web 3

VOLONTIRAJTE U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

14.04.2014.

Dom omladine Beograda poziva sve zainteresovane studente završnih godina fakulteta umetnosti, produkcije, medija i novinarstva, komunikacija, računarstva i informacionih tehnologija da volontiraju kao saradnici na kulturnim, umetničkim, obrazovnim i zabavnim programima Doma omladine Beograda, uz sticanje iskustva i mogućnosti pružanja potvrda o obavljenoj stručnoj praksi

BearfootBattalion WEB3

Nedelja grčkog filma: "Slike iz prošlosti, vizija budućnosti" u DOB-u i Kinoteci

04.04.2014.

Povodom grčkog Predsedavanja Savetu EU, Ambasada Grčke u Beogradu sa ponosom otvara "Nedelju grčkog filma", koja će se održati u Kinoteci i Domu omladine Beograda, od 23. aprila do 28. aprila 2014. 

Pisanje sa stavom Plakat

Besplatna radionica muzičkog novinarstva u Domu omladine Beograda: „Pisanje sa stavom“

02.04.2014.

Dom omladine Beograda, u sklopu bogatih besplatnih obrazovnih programa za mlade, pokreće novu radionicu u saradnji sa Internet portalom Jazzin.rs. Radionica će za temu imati muzičko novinarstvo u štampanim i veb medijima, a vodiće je Nikola Marković, glavni i odgovorni urednik Jazzin.rs.

regcentzatalente web

XXI Интернационална конференција младих научника

16.04.2014.

Regionalni centar za talente Beograd 2,  je organizator  XXI Internacionalne konferencije mladih naučnika – nezvanično svetsko prvenstvo istraživačkih radova iz oblasti fizike, matematike, informatike, zaštite životne sredine i životnih nauka (biologija, hemija). Ova manifestacija će se održati u Beogradu, od 17. do 23. aprila, a ceremonija otvaranja zakazana je za 17. april od 10 časova u Domu omladine Beograda, gde će u popodnevnim časovima uslediti i prve prezentacije.

Sofa web

Projekat SOFA – studentske i omladinske fizičke aktivnosti

16.04.2014.

Cilj projekta je uspostavljanje funkcionalnog sistema univerzitetskog sporta u svim visokoškolskim centrima u Srbiji, kako bi studenti imali priliku da se besplatno bave sportskim aktivnostima od 2015. godine.
SOFA omogućava studentima od 18 do 25 godina da se besplatno bave jednim od 27 ponuđenih sportova.

Arhiton web

OTVOREN NACIONALNI KONKURS "ARHITON"

16.04.2014.

Studenti i mladi stručnjaci do 15. maja ove godine mogu prijaviti svoja idejna rešenja na temu uređenja gradskih krovova i urbanih džepova, za učestvovanje na nacionalnom konkursu "Arhiton", saopšteno je danas iz Centra za unapređenje životne sredine. Konkurs ima dve eliminacione runde. U prvoj rundi, stručni Žiri će izabrati do 20 najboljih idejnih rešenja u obe kategorije. U drugoj rundi, 05. juna u Domu omladine Beograda, autori izabranih radova će prezentovati svoja idejna rešenja Žiriju i publici. Na osnovu kriterijuma Konkursa, Žiri će izabrati pobednike u obe kategorije, nakon čega će biti održana ceremonija dodele nagrada koje je obezbedila kompanija Lenovo.

regcentzatalente web

GIRLS IN ICT DAY

nedelja, 27. april 2014. u 11:00
DOB

Регионални центар за таленте Београд 2 у сарадњи са Факултетом информационих технологија (ФИТ) Универзитета Метрополитан организује једнодневну манифестацију поводом светског дана жена у ICT-u. Ова манифестација је намењена ученицама основних и средњих школа, како би се боље упознале са информационо-комуникационим технологијама и имале прилику да поразговарају са успешним женама из ICT сектора и добију корисне савете од њих. Манифестација ће бити одржана у недељу, 27. априла, са почетком у 11:00 у Дому омладине.

Istanbul night web

Зрењанински бенд "Istanbul night" свира на 3. TODO MUNDO фестивалу

11.04.2014.

U subotu, 12. aprila na 3. TODO MUNDO world music festivalu, u Velikoj Sali Doma omladine Beograda nastupiće grupa „Istanbul night”, koja je nastala u Zrenjaninu pre dve godine. Njihov izraz predstavlja kulturno-muzičko putovanje od Mediterana do Balkana. Počeli su kao duo, da bi kasnije u svoj zvuk uključili i perkusije, pa su danas članovi ovog trija Roni Beraha – violončelo, autor muzike i aranžmana; Marko Čokulov – gitara, muzički producent snimaka i Vladimir Stojković – perkusije.

Logo DOB web 3

Dan Jurija Gagarina u Domu omladine Beograda

subota, 12. april 2014. od 16:00 do 19:00
DOB//Amerikana

U subotu, 12. aprila od 16 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda biće obeležen Dan poletanja prvog čoveka u Svemir – Jurija Gagarina i Svetski dan kosmonautike. Dom omladine Beograda, Phoenix Creative Studio, Ruski dom i Muzej vazduhoplovstva Beograd tim povodom zajednički organizuju više aktivnosti. Ulaz je slobodan!