Magacin

CIKLUSIDanicaBicanicweb

Izložba "CIKLUSI" Danice Bićanić

od 14. marta u 19:00 do 21. marta 2016.
Magacin u Kraljevića Marka 4

Izložba „Ciklusi“ prikazuje dokumentarni materijal nastao tokom dugotrajnog performansa u kojem autorka stvara umetničko delo koje reflektuje percepciju svakodnevice. Proces stvaranja imao je nekoliko faza, ciklusa, uključujući i akciju uništavanja samog dela. Predstavljajući specifičnost nastajanja jednog umetničkog dela, performans govori o svesnosti čoveka o sopstvenom delovanju u vremenu i prostoru u kontekstu sadašnjeg trenutka analizirajući prirodu tog delovanja koje se ostvaruje kao svakodnevica sa aspekta lične emocionalnosti.

Rekvijem za Adama

Promocija knjige "REKVIJEM ZA ADAMA" Aleksandra Đuričića-Eša

utorak, 10. novembar 2015. u 19:00
Magacin u Kraljevića Marka 4

O knjizi govore: Tamara Kučan, spisateljica i izdavač,  Tijana Bajić,  rediteljka i predstavnica izdavača Urban Art-a, Vesna Radić, spisateljica i pijanista, i autor Aleksandar Đuričić – Eš.

Izuzetan psihološki roman, sa naglašenim unutrašnjim tokom misli glavnog junaka, Borisa Hundića, talentovanog pijaniste, čoveka sa mnogo ambicija, kao i mnogo strahova i unutrašnjih prepreka.

KONDENZ Na traci by Nebojsa Babic web

KONDENZ FESTIVAL 2015.

od 26. do 31. oktobra 2015.

Deveto izdanje festivala savremenog plesa i performansa KONDENZ održaće se od 26. do 31. oktobra 2015. godine na šest lokacija u gradu: u Magacinu u Kraljevića Marka, CZKD-u, Ustanovi kulture Palilula, Kulturnom centru Beograda, KPGT-u i Kulturnom centru REX.
Ulaz na sve predstave je besplatan, a više informacija možete dobiti na mejl stanicainfo@gmail.com, putem facebook stranice organizatora festivala Stanice - Servisa za savremeni ples www.facebook.com/dancestation.org, na facebook eventu festivala https://www.facebook.com/events/996456460396154/ ili na broj telefona 064/ 3901 – 877.

Prodato izlozba Procice web

Samostalna izložba "PROĆI ĆE" Bobe Mirjane Stojadinović

od 10. septembra u 20:00 do 18. septembra 2015.
Magacin u Kraljevića Marka 4

Organizacija: ProArtOrg u saradnji sa Domom omladine Beograd i Frekvencijom. Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Nakon dugog perioda rada sa zvukom, fotografijom i tekstom, a pre svega sa fizičkim prostorom, predstavljam seriju radova na papiru velikog formata, koji su rađeni šablonima različitih vrsta.

Tabula Rasa fotografija

Intermedijska instalacija TABULA RAZA

od 23. juna u 18:00 do 30. juna 2015.
Magacin u Kraljevića Marka 4

Prezentacija doktorskog umetničkog projekta Mirjane Milosavljević
Pretraživanje arhiva sopstvenih emocija, sećanja i iskustva

Tabula Raza je doktorski umetnički projekat pri grupi za Višemedijsku umetnost na Interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

M.Momcilovic 4

Zajednička izložba Ane Marđetko i Miloša Momčilovića "A + M M M DIJALOG"

od 04. juna u 19:00 do 13. juna 2015.
Magacin u Kraljevića Marka 4

Organizacija domaćin: ProArtOrg  u saradnji sa Domom omladine Beograda


Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije.

Ljubomir Vucinic web

Самостална изложба Љубомира Вучинића "B A R O Q U E MMXV"

od utorka, 19. maja u 21:00 do četvrtka, 28. maja 2015.
Magacin u Kraljevića Marka 4

Organizacija  i domaćin: ProArtOrg u saradnji sa Domom omladine Beograda. Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije.
Ekspozicija u bivšem magacinskom prostoru pretvorenom u galeriju zamišljena je kao prostorna inscenacija sačinjena od tri grupe slika velikog formata u svetlom odvojenim scenografskim poljima i usaglašenom video projekcijom sa dodatnim mizanscenskim efektom.

u njenim ocima

Izložba fotografija “U NJENIM OČIMA“

od srede, 17. decembra u 19:00 do petka, 26. decembra 2014.
Magacin u Kraljevića Marka 4

Izložba koja otvara nove tematske i vizuelne aspekte u korpusu savremene fotografije!
Organizacija domaćin: ProArtOrg u saradnji sa Domom omladine Beograda
Autor projekta: Milanka Todić

Logo DOB web 12

IZLOŽBA: UMETNIČKE INTERVENCIJE 2

od srede, 16. jula u 19:00 do četvrtka, 31. jula 2014.
MAGACIN U KRALJEVIĆA MARKA 4

Umetnička praksa i izložba realizovanih radova i intervencija studenata i profesora Fakulteta likovnih umetnosti traje u periodu od 11. do 31. jula.

Izložba radova koji su rezultata radionica se otvara u sredu, 23.jula, u 19.00 sa kolekcijom radova, skica, crteža, fotografija, projekcije i neposrednih intervencije... u sinhroniji sa mogućnostima mesta izlaganja. Izlužbu prate dodatne aktivnosti razgovara i predavanja.

crveni karton tribina

Tribina: CRVENI KARTON ZA MERE ŠTEDNJE

nedelja, 29. jun 2014. u 19:00
Magacin u Kraljevića Marka 4

Razgovor sa borcima za radnička prava iz Grčke i Srbije. Organizacija: Grupa Marks 21. Govore: Panos Petru, aktivista Internacionalističke radničke levice (DEA) – organizacije koja je sudelovala u osnivanju Sirize i danas je vodeća snaga njene Leve platforme; Branislav Markuš, član UG Ravnopravnost i Levog samita Srbije, čovek sa dugogodišnjim iskustvom u radničkim borbama. Moderator: Matija Medenica, apsolvent sociologije i član internet uredništva Marks21.