Koncerti

ritamneredaDOBuspravno

Koncert: RITAM NEREDA

petak, 09. oktobar 2015. u 20:00
DOB//Amerikana

Dugo očekivani koncert legendarnog novosadskog benda Ritam Nereda biće održan u Beogradu, u petak 9. oktobra u sali Amerikana u Domu omladine. Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće Dot The Eye, groove metal bend iz Beograda, zatim Kolaps, hardcore sastav iz Novog Sada, kao i naš najstariji aktivni punk bend, čuveni KBO! iz Kragujevca. Očekuju se i mnogi drugi gosti iznenađenja. Ulaznice po ceni od 600 dinara možete kupiti na blagajni Doma omladine u Beogradu, prodavnici Felix (Tc Sremska), kafeu Šikarica (Skadarlija) kao i na prodajnim mestima Gigstix i Eventima.

Prisoner Plakat

Концерт: PRISONER

subota, 10. oktobar 2015. u 21:00
DOB//Klub

Cena ulaznice: 200 dinara.
Beogradski speed/thrash metal bend PRISONER će nastupiti 10. oktobra u Domu omladine Beograda povodom promocije svog albuma prvenca pod imenom SEE THE SCARS, koji je izašao za irsku izdavačku kuću SLANEY RECORDS. Kao gosti na ovom koncertu će nastupiti mladi speed/thrash metal bend MERCYFUL ANGEL, kao i power metal bend iz Novog Sada PROTOTYPE UNLEASHED.

Rikarda Parasol Plakat

Koncert: RIKARDA PARASOL TRIO

ponedeljak, 28. septembar 2015. u 21:00
DOB//Klub

Cena ulaznice u pretprodaji 500 dinara, na dan koncerta 700 dinara.
U ponedeljak, 28. septembra od 21 čas, harizmatična Rikarda Parasol (Rykarda Parasol) i njen trio vraćaju se u Beograd gde će održati koncert u Domu omladine Beograda na kome će predstaviti novi, četvrti studijski album pod nazivom The Color of Destruction. Podršku će joj pružiti kamerni pop sving sastav Lorna Wing, koji je obeležio ovo leto nizom nastupa na festivalima.

Themusb2

Концерт: THEMUS ANSAMBL (Шведска)

nedelja, 27. septembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

24. MEĐUNARODNA TRIBINA KOMPOZITORA
Program pod nazivom THE BOX.  Ulaz je slobodan!

 
Themus Ensemble izvodi kompozicije u kojima pisane partiture sadrže pozorišne indikacije. One se sjedinjuju i pretvaraju u improvizacije.

Eyot Dom omladine webSAJT

Концерт: EYOT

subota, 26. septembar 2015. u 22:00
DOB//Amerikana

U subotu, 26. septembra u 22h, Eyot će održati veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa aktuelnog albuma Similarity koji se 5. avgusta prošle godine pojavio u izdanju američke izdavačke kuće – Ninety and Nine RecordsCene ulaznica: 500 RSD (promo/ograničen kontigent) koji će se prodavati do 1. septembra ili do prodaje kontigenta; 

Festival saksofona 2015 DOB

Други међународни фестивал саксофона: Belgrade Saxperience

subota, 26. septembar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Drugi međunarodni festival saksofona Belgrade Saxperience, ugostiće domaće i evropske ambasadore saksofona od 24. do 27. septembra u Beogradu. U Kulturnom centru Beograda, Sali Beogradske filharmonije, Pozorištu na Terazijama, Domu omladine Beograda i Kolarcu, na sedam koncerata tokom četiri dana trajanja Festivala biće prikazane različite mogućnosti saksofona. Festival koji pretenduje da postane neodvojiv deo beogradske muzičke jeseni, osim promocije ovog instrumenta, za cilj ima povezivanje izvođača, kompozitora i muzičara, koji će imati priliku da ostave kontakte i međusobno razmene iskustva.

machine head poster

КОНЦЕРТ: MACHINE HEAD

ponedeljak, 21. septembar 2015. u 20:00
DOB//Amerikana

Organizacija: Producentska kuća Avalon
Cena ulaznice: 2990 dinara na svim prodajnim mestima Eventima!

Turneja “An Evening With Machine Head” prva je takva u istoriji benda - nastupaju bez predgrupe, a fanove očekuje više od dva i po sata žestoke svirke. Machine Head su 1991. godine oformili gitarista/pevač Robb Flynn i basista Adam Duce u Ouklendu, Kalifornija.

VVhile Tour poster 20015

КОНЦЕРТ: VVHILE (BG) + BAG OF DICKS (BG) + JACKSON REID BRIGGS (MEL/AUS)

nedelja, 20. septembar 2015. u 21:00
DOB//Klub

Organizacija: OFF PRODUKCIJA Pančevo i Dom omladine Beograda. Cena ulaznice: 300 dinara
Beogradski bend VVhile je na svojoj četvrtoj evropskoj turneji u okviru koje će posetiti Mađarsku, Slovačku, Češku, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Francusku, Italiju i Sloveniju. Kraj turneje je u Beogradu, gde će zajedno sa lokalnim herojima, bendom Bag of Dicks i australijskim muzičkim globtroterom pod imenom Jackson Reid Briggs na pravi način obeležiti jednu neverovatnu godinu u životu jednog neobičnog shoegaze-indie-noise-pop benda.

Elina Duni Q

DANI ŠVAJCARSKE MUZIKE 2015.

subota, 19. septembar 2015. u 20:00
DOB//Amerikana

Organizacija: Ring Ring Beograd, Swiss – Balkan Creative Music
Koncert: ELINA DUNI QUARTET (CH/AL) & DUO ANDREAS SCHAERER/CHRISTY DORAN (Švajcarska)
Cena ulaznice: 500 dinara

U Beogradu i još pet gradova regiona, od 14. do 20. septembra biće održan festival Dani švajcarske muzike. U okviru bijenalnog festivala biće organizovano trinaest koncerata na kojima će nastupiti švajcarski i domaći umetnici.

27 Raskid 13

KONCERT NA ZIDIĆU: RASKID 13

subota, 19. septembar 2015. u 20:00
DOB//Plato Milana Mladenovića

Dom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću!

Novoosnovani pank bend „Raskid 13” krenuo je u promociju svog prvog samoizdatog mini albuma "Mi imamo bend" koji će biti predstavljen publici svirkama širom Srbije i regiona. Ovaj bend čine iskusni muzičari koji su već poznati domaćoj muzičkoj sceni: Slavko Goatmare, Boba Bugarin, Miroslav Joe Ivanović, Đole Živkov, Dule Svirčev, tako da se od benda očekuje novi, energični i šaljiv pristup panku.