Izložbe

Davor Gromilovi Plakat

Изложба "Untold Tales" Давора Громиловића

od 15. maja u 19:00 do 01. juna 2018.
DOB//Galerija

Nakon 4 godine, Davor Gromilović, vizuelni umetnik iz Sombora, predstaviće premijerno beogradskoj publici svoju novu seriju crteža pod nazivom Untold Tales (Neispričane priče). Novina u ovoj seriji radova je činjenica da se autor oslanjao samo na jedan medij, olovku u boji. Naspram projekata pod nazivom From Somewhere to Nowhere i Crystalization, Neispričane priče crpe crtež do njegovih krajnjih granica mogućnosti uz produžavanje njegovih dometa kroz tretman koji potiče na slikarskom iskustvu.

Tomislav Peternek Plakat

IZLOŽBA: CRVENI UNIVERZITET “KARL MARX” – POLA VEKA ZAUVEK

od 12. juna u 19:00 do 21. juna 2018.
DOB//HOL ISPRED VELIKE SALE

STUDENTSKE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU JUNA 1968. FOTOGRAFIJE TOMISLAVA PETERNEKA SA LICA MESTA, PEDESET GODINA KASNIJE

OTVARANJE IZLOŽBE UZ PRISUSTVO AUTORA I NEKADAŠNJIH ORGANIZATORA

FLU 2018 Plakat

47. Izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu

od 04. maja u 19:00 do 11. maja 2018.
DOB//Galerija

Crteži u izboru Svetlane Volic, sa asistentima Nemanjom Nikolićem i Stefanom Tasićem
Skulpture u izboru Dragana Rajšića

Landnemar 2 web

Izložba "Landnemar" Alvaro Sančez Montanjesa

Od 16. aprila u 19:00 do 27. aprila 2018.
DOB//Galerija

Izložba je deo manifestacije BELGRADE PHOTO MONTH
Kustos izložbe: Ana Šćepanović

Kao da spavaš… I sanjaš jedan san… Uvek isti…Godinama…
Jedno ostrvo, novo iskustvo, poznati osećaj….
Daleko je to mesto.

Mariko Hori Poster A3

Изложба/ инсталација "The Archaeology of the Future" Марико Хори

od 27. marta u 19:00 do 13. aprila 2018.
DOB//Galerija

Uopšteno govoreći, polazna osnova ove izložbe je razmatranje odnosa stvorenog načinom postavljanja odabranih objekata u određenom odnosu i atmosfere prostora koji se među njima nalazi. Svaki objekat može doneti mesto, otkriti svoje sklonište.

Sonja Jankov Plakat

Izložba "INTERPRETACIJE ARHITEKTURE" Sonje Jankov

od 06. marta u 19:00 do 23. marta 2018.
DOB//Galerija

Izložba Interpretacije arhitekture prikazuje 6 projekata/ celina inspirisanih nasleđem arhitektonske pozne moderne i brutalizma: Moving Motel (2015), Studija slučaja: SPENS (2014), Rizom brutalizma (2018), Mitološki crteži (2016), Pinktogrami (2016) i Edukativni model (2016). U nekim slučajevima, u pitanju su vizuelni radovi koji bliže tumače neke aspekte određenih arhitektonskih objekata, dok su u drugim slučajevima finalni rezultat novi koncepti izvedeni iz konkretnih arhitektonskih građevina.

Jelena Marjanovic Plakat

Izložba "ROBA" Jelene Marjanović

od 13. februara u 19:00 do 02. marta 2018.
DOB//Galerija

"Izložbu roba čini serija radova inspirisanih ulogom žene u tradicionalnom društvu.  Ona je ta koja u velikom broju slučaja vodi računa o potrebama jednog domaćinstva, obavlja naporan posao koji joj se podrazumeva. Ujedno, nameću joj se i razne druge uloge koje mora da ispuni ne bi li se uklopila. Neprestano joj se sugeriše kako treba da izgleda a šoping joj se nudi kao lek za smirenje, tako postaje izmanipulisana od strane kapitalističkog sistema koji zarađuje na velikom broju žena nezadovoljnih svojim izgledom.

Dusan Rajic Plakat

Изложба "LA VIDA LOCA" Душана Рајића

od 23. januara u 19:00 do 09. februara 2018.
DOB//Galerija

Izložba slika i umetničkih asamblaža Dušana Rajića "La vida loca" otkriva nam autorovo (pre)ispitivanje različitih društvenih situacija, koje najčešće prožima intima, kroz dinamike uzajamnih odnosa. Ovom izložbom on čini iskorak izvan zavodljivih, ali efemernih manifestacija intimnosti i upušta se u istraživanje osnovnih pitanja međusobnih odnosa - ljubavi, bliskosti, poverenja, ali i svega onoga što se ogleda u površnosti, blokadama, barijerama i mostovima koje između sebe gradimo ili rušimo.

Kadelbur web

Изложба "FUTURE, UNTITLED" МИ Каделбург

od 26. decembra 2017. u 19:00 do 14. januara 2018.
DOB//Galerija

Umetnički par MI KADELBURG preispituje, intimne doživljaje, stavove i pozicije umetnika u odnosu na ulogu koju imaju kao novi roditelji. Ovi elementi su personifikovani u kinetičkoj skulpturi Swing (2017), ljuljaške koja se ritmično kreće kroz prostor galerije, osvetljena neonskim svetlom i mapiranoj video instalaciji Vitamins and body fluids (2017) koja je sačinjena od privatnih foto i video zapisa iz detinjstava umetnika; video materijala iz njihovog zajedničkog života fokusiranog na odgajanje deteta; kao i zajedničkog performativnog gesta umetnika i 2D animacije.

Prcaire Plakat

Изложба "Несигурност" / "Précaire" Миодрага Манојловића и Бјорна Хегарта

od 05. decembra u 19:00 do 24. decembra 2017.
DOB//Galerija

Selektor izložbe radova Miodraga Manojlovića (RS-BiH) i Bjorna Hegarta (Nemačka/Norveška) je Predrag Terzić.

Kako je u pitanju složena izložba sa različitim pristupom umetnika unutar vizuelnih umetnosti, zajednička odrednica za učesnike biva ključna reč Nesigurnost (Précaire).