Izložbe

Jelena Marjanovic Plakat

Izložba "ROBA" Jelene Marjanović

od 13. februara u 19:00 do 02. marta 2018.
DOB//Galerija

"Izložbu roba čini serija radova inspirisanih ulogom žene u tradicionalnom društvu.  Ona je ta koja u velikom broju slučaja vodi računa o potrebama jednog domaćinstva, obavlja naporan posao koji joj se podrazumeva. Ujedno, nameću joj se i razne druge uloge koje mora da ispuni ne bi li se uklopila. Neprestano joj se sugeriše kako treba da izgleda a šoping joj se nudi kao lek za smirenje, tako postaje izmanipulisana od strane kapitalističkog sistema koji zarađuje na velikom broju žena nezadovoljnih svojim izgledom.

sonja jankovrizom brutalizma detalj

Izložba "INTERPRETACIJE ARHITEKTURE" Sonje Jankov

od 06. marta u 19:00 do 23. marta 2018.
DOB//Galerija

Izložba Interpretacije arhitekture prikazuje 6 projekata/ celina inspirisanih nasleđem arhitektonske pozne moderne i brutalizma: Moving Motel (2015), Studija slučaja: SPENS (2014), Rizom brutalizma (2018), Mitološki crteži (2016), Pinktogrami (2016) i Edukativni model (2016). U nekim slučajevima, u pitanju su vizuelni radovi koji bliže tumače neke aspekte određenih arhitektonskih objekata, dok su u drugim slučajevima finalni rezultat novi koncepti izvedeni iz konkretnih arhitektonskih građevina.

Dusan Rajic Plakat

Изложба "LA VIDA LOCA" Душана Рајића

od 23. januara u 19:00 do 09. februara 2018.
DOB//Galerija

Izložba slika i umetničkih asamblaža Dušana Rajića "La vida loca" otkriva nam autorovo (pre)ispitivanje različitih društvenih situacija, koje najčešće prožima intima, kroz dinamike uzajamnih odnosa. Ovom izložbom on čini iskorak izvan zavodljivih, ali efemernih manifestacija intimnosti i upušta se u istraživanje osnovnih pitanja međusobnih odnosa - ljubavi, bliskosti, poverenja, ali i svega onoga što se ogleda u površnosti, blokadama, barijerama i mostovima koje između sebe gradimo ili rušimo.

Kadelbur web

Изложба "FUTURE, UNTITLED" МИ Каделбург

od 26. decembra 2017. u 19:00 do 14. januara 2018.
DOB//Galerija

Umetnički par MI KADELBURG preispituje, intimne doživljaje, stavove i pozicije umetnika u odnosu na ulogu koju imaju kao novi roditelji. Ovi elementi su personifikovani u kinetičkoj skulpturi Swing (2017), ljuljaške koja se ritmično kreće kroz prostor galerije, osvetljena neonskim svetlom i mapiranoj video instalaciji Vitamins and body fluids (2017) koja je sačinjena od privatnih foto i video zapisa iz detinjstava umetnika; video materijala iz njihovog zajedničkog života fokusiranog na odgajanje deteta; kao i zajedničkog performativnog gesta umetnika i 2D animacije.

Prcaire Plakat

Изложба "Несигурност" / "Précaire" Миодрага Манојловића и Бјорна Хегарта

od 05. decembra u 19:00 do 24. decembra 2017.
DOB//Galerija

Selektor izložbe radova Miodraga Manojlovića (RS-BiH) i Bjorna Hegarta (Nemačka/Norveška) je Predrag Terzić.

Kako je u pitanju složena izložba sa različitim pristupom umetnika unutar vizuelnih umetnosti, zajednička odrednica za učesnike biva ključna reč Nesigurnost (Précaire).

PPS 2017 web

Фестивал ВИЗУАЛИЗАТОР: Press Photo Srbija 2017.

od 03. decembra u 19:00 do 06. decembra 2017.
DOB//Hol Amerikane

Organizacija: Centar za razvoj fotografije

Izložbom nagrađenih fotografija sa nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju objavljenu u medijima - Press Photo Srbija, zatvara se ovogodišnji Festival fotografije VIZUALIZATOR.

Tijana Radenkovi Plakat

Izložba "METODE/ MI NISMO SAMO MI" Tijane Radenković

od 14. novembra u 19:00 do 03. decembra 2017.
DOB//Galerija

“Možda je došao trenutak da se skinu maske koje nosimo već dugo vremena, verujući da nam mogu pomoći da izgledamo bolje u očima posmatrača. Možda je vreme da speremo s lica konstruisane istine o sebi i o drugima, od velikih laži i dogmi koje nas drže u okovima naših navodno superiornih, nedodirljivih interesa, uvek na račun svakog "nevidljivog", "marginalnog” ili "inferiornog” manjinskog elementa u našem neposrednom okruženju (makar se radilo o mikroorganizmima, na primer).

Interakcije Plakat

Izložba: Inter/Akcija 2017.

od 31. oktobra u 19:00 do 11. novembra 2017.
DOB//Galerija

Učesnici su studenti Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu: Lazar Zagrađanin, Jelena Pantelić, Milica Ristić, Valentina Vladisavljević, Kristina Janjić, Nina Puhar, Marija Nikolić
& studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu, odeljenje za Istoriju umetnosti: Marijana Vaščić, Katarina Simeunović, Mira Luković, Teodora Merdanović, Lav Mrenović.

Koordinatori projekta: Biljana Đurđević, Olivera Parlić, Ana Bogdanović, Katarina Kostandinović i Dušan Savić.

Sanja Stojkov Plakat

Izložba "SUPER KLASTER" Sanje Stojkov

od 10. oktobra u 19:00 do 29. oktobra 2017.
DOB//Galerija

Pozivamo vas na otvaranje prve samostalne izložbe Sanje Stojkov, pod nazivom "Super Klaster", koja će biti održana u Galeriji Doma omladine Beograda. Autorka će prikazati nove radove u formi sličnoj rebusnoj ilustraciji.

Emilija Radojii Plakat

Изложба "Travelling Without Moving" Емилије Радојичић

od 19. septembra u 19:00 do 08. oktobra 2017.
DOB//Galerija

I jedan tren može biti večnost. To nije zagonetka - to je činjenica, ali samo onda ako vinemo svoju sveukupnost u bilo kom pravcu i iznesemo je izvan granica u kojima je ona sadržana. Ako je naša svest poput jednog stola, a sve što možemo da zamislimo - na njegovoj površini - poređane čaše, tanjiri i hrana, šta je onda sa beskonačnim prostorom izvan granica površine stola? Šta je ispod, iznad?