Filmovi

Poljski Plakat 2014

POLJSKA FILMSKA JESEN

od 19. do 23. novembra 2014.
DOB//Velika sala

Program je organizovan u saradnji sa Ambasadom Poljske. Cena ulaznice: 150 din.
Tradicionalna revija „Poljska filma jesen“ domaćoj publici omogućava uvid u najnovija ostvarenja poljske kinematografije. Pored celovečernjih filmova, dobitnika prestižnih svetskih nagrada ovog puta ćemo imati priliku da pogledamo i najbolje animarane filmove kao i dokumentarce. Poseban dan posvećen je planinarskim dokumentarnim filmovima, po čemu je Poljska posebno poznata.

Film Sjene Plakat

Premijera kratkometražnog filma "SJENE"

utorak, 25. novembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Kratkometražni igrani film SJENE donosi priču o sudbini Mladobosanaca nakon atentata, za vreme služenja zatvorske kazne u Češkoj. Pored premijere, biće održana i tribina o ideologiji Mlade Bosne na kojoj će govornici biti istoričar Čedomir Antić, književnik Muharem Bazdulj, scenarista Srđan Banović, producent i reditelj Miloš Ljubomirović. Moderator je profesor FDU i mentor master rada mr Radenko Ranković. Početak dodađaja je u 20 časova. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesta putem sajta www.filmsjene.rs ili mejla kontakt@filmsjene.rs.

FAF logo web

20. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

od 26. novembra do 03. decembra 2014.
DOB//Velika sala

U glavnom programu jubilarnog Festivala autorskog filma, koji se ove godine održava od 26. novembra do 3. decembra, biće prikazano 21 ostvarenje, među kojima su pobednik Kana „Zimski san“ turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana, pobednik Berlina „Crni ugalj tanak led“ kineskog reditelja Diao Jinana, kao i nagrađivani filmovi iz Kana –  „Levijatan“ (režija Andrej Zvjagincev, nagrada za najbolji scenario), „Zbogom jeziku 3D“ (režija Žan-Lik Godar, Nagrada žirija).

merlinka plakat

6. Međunarodni festival LGBT filma MERLINKA

od 09. do 16. decembra 2014.
Dom omladine Beograda

Šesti Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“ održaće se od 9. do 16. decembra 2014. godine u Domu omladine Beograda. Zemlje iz kojih nam dolaze filmovi za ovogodišnju Merlinku su: SAD, Španija, Holandija, Nemačka, Kanada, Švajcarska, Velika Britanija, Kina, Portugal, Slovenija, Libija, Ukrajina, Finska, Danska, Indija, Francuska, Australija, Filipini, Italija, Brazil, Rusija i Srbija.

Slobodna Zona web

SLOBODNA ZONA 2014. NA BIS!!!

utorak, 11. novembar 2014. u 15:00
DOB//Velika sala

Usled ogromnog interesovanja i rasprodatih ulaznica, filmski festival “Slobodna zona” će u Domu omladine Beograda u utorak 11. novembra i u Dvorani Kulturnog centra Beograda u četvrtak 13. novembra organizovati reprizne projekcije za filmove za koje se tražila karta više.

Slobodna Zona web

SLOBODNA ZONA 2014.

od 07. do 12. novembra 2014.
DOB//Velika sala

Deseto jubilarno izdanje filmskog festivala Slobodna zona održaće se od 7. do 12. novembra u osam bioskopa: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će biti svečano otvoren 7. novembra u 20 sati u Centru Sava, projekcijom filma "20.000 Dana na Zemlji" Ijana Forsajta i Džejn Polard. Festival će svečano otvoriti gost selektor Slobodne zone 2014, Boris Buden.

rr9srbijaposter2014 01

Фестивал Reel Rock 9: Успон Јосемитске Долине

nedelja, 02. novembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 150 dinara.


Treću godinu zaredom srpska publika ima priliku da isprati najveće penjačke i alpinističke avanture koje nam donosi dobro znani godišnji filmski omnibus Reel Rock Tour.

pupin

Premijera animiranog filma“MIHAJLO IDVORSKI PUPIN – PUT KA SVETLOSTI“

subota, 01. novembar 2014. u 20:30
DOB//Velika sala

ULAZ JE SLOBODAN!

Mihajlo Idvorski Pupin je jedna od najznačajnijih ličnosti istorije Srbije.

GREEN FEST 2013 web

5. GREEN FEST

od 29. do 31. oktobra 2014.
DOB

Međunarodni festival zelene kulture “Green fest” je jedinstveni događaj u jugoistočnoj Evropi koji kroz revijalne i takmičarske filmove, izložbe fotografija, zelenih inovativnih proizvoda i tehnologija, inicijative, kreativne radionice, debate, predavanja, i još mnogo interesantnih sadržaja, pokreće zeleni talas dobrih promena u društvu. Festival će biti održan od 29. do 31. oktobra, u Domu omladine Beograda, a posetioci će ove godine imati priliku da prisustvuju izuzetno zanimljivim predavanjima i panel diskusijama, pogledaju filmove koji učestvuju u takmičarskom programu, ali i revijalne filmove od kojih se čak 7 premijerno prikazuje u Srbiji.

Charles Lloyd web

[30. BDŽF] Domaća premijera dokumentarca o Čarlsu Lojdu

četvrtak, 23. oktobar 2014. u 20:30
DOB//Velika sala

U okviru pratećeg programa 30. Beogradskog džez festivala održaće se beogradska premijera jednog najzanimljivijih dokumentarnih filmova iz domena džeza u aktuelnoj svetskoj produkciji – „Strele u beskonačnost“ u režiji i produkciji Doroti Dar i Džefrija Morsa. Ovo ostvarenje, o velikanu džeza Čarlsu Lojdu, je u poslednjih godinu dana doživeo svoje prikazivanje na vodećim festivalima džeza i dokumentarnog filma, kao i dobio prvu nagradu na prošlogodišnjem festivalu džez filmova u Kanzas Sitiju. Ulaz na projekciju je besplatan, a naša publika imaće priliku da čuje Lojda i njegov Kvartet, 27. oktobra od 19:30 č u Domu sindikata, gde će u završnici 30. BDŽF izvesti novi program "Wild Man Dance Suite".