Filmovi

Francuske Komedije sep 2014

Vikend francuskog filma: KOMEDIJE

od 12. do 14. septembra 2014.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
Produžavamo dobro raspoloženje sa godišnjeg odmora ciklusom najnovijih francuskih komedija. Za svačiji ukus, romantične, crne, otkačene, intelektualne... Da vam vikend prođe u dobrom raspoloženju i sa osmehom!
Cena ulaznice: 200 dinara

Obrenovac1003 plakat2

Premijera dokumentarnog filma "OBRENOVAC 1003"

četvrtak, 11. septembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Režija: Predrag Vukosavljević. Scenario: Miroslav Bogdanović, Ana Kovačević.
Produkcija "Summer Memories Films" i "Rezakcije"
Ulaz je slobodan!
OBRENOVAC 1003 je savremen dokumentarac, kakav se dopada današnjoj široj publici i može se meriti sa najnovijim dokumentarnim ostvarenjima današnje TV i filmske industrije.

VARVARI plakat

FILM "VARVARI" u Bioskopu DOB

05, 06. i 07. septembra 2014. u 18:00 i 20:00
DOB//Velika sala

Režija i scenario: Ivan Ikić
Direktor fotografije: Miloš Jaćimović. Montaža: Dragan Von Petrović. Scenografija: Zorana Petrov. Kostimograf: Biljana Grgur.
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi
Cena ulaznice: 300 dinara.

VARVARI plakat

Premijera filma "VARVARI"

četvrtak, 04. septembar 2014. u 21:00
DOB//Velika sala

Režija i scenario: Ivan Ikić
Direktor fotografije: Miloš Jaćimović. Montaža: Dragan Von Petrović. Scenografija: Zorana Petrov. Kostimograf: Biljana Grgur.
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi
Cena ulaznice: 300 dinara. PROJEKCIJA JE SA ENGLESKIM TITLOVIMA!

Mesec na filmu mala

Filmski festival: MESEC NA FILMU

od petka, 18. jula u 20:00 do nedelje, 20. jula 2014. u 22:00.
DOB//VELIKA SALA

Za završetak manifestacije „Povedi me na mesec“ Dom omladine Beograda priprema filmski festival koji je posvećen Mesecu na filmu. Mesec kao nebesko telo, kao cilj svemirskih osvajača, kao simbol,  i na kraju kao pratilac naših života... čovek je oduvek bio opsednut Mesecom i njegovim uticajem. Kroz sedam filmova, od animiranih preko komedija pa do ozbiljnih, rekonstrukcija ili teorija zavere,  pogledajte kakvu je ulogu Mesec imao na filmu.

ULAZ SLOBODAN!

Holandskinaslovnadole

4. FESTIVAL HOLANDSKOG FILMA: SLIKE IZ RAVNE ZEMLJE

12. i 13. jula 2014.
DOB//Velika sala

Touring Dutch Cinema – 4th edition: Highlights of the Lowlands
Organizacija: KulturPark u saradnji sa Cultural Aid Stichting, Utreht, Holandija i Dom omladine Beograda. Podrška: Ambasada Holandije u Beogradu
Cena ulaznice: 100 dinara. Filmovi su titlovani na srpski i na engleski jezik
Glavna tema ovog izdanja Festivala holandskog filma “Highlights of the Lowlands” je  voda.

J14 Poster PRedFIn

7. JAPANIZAM Festival

od 03. do 06. jula 2014.
Dom omladine Beograda

Prvi vikend jula donosi događaj koji željno iščekuju svi ljubitelji Japana iz Srbije, a i šire, od 3. do 6. jula, u Domu omladine Beograda i u saradnji sa japanskom ambasadom, društvo Sakurabana i Dom omladine Beograda organizuju sedmi po redu Japanizam, najveću regionalnu konvenciju posvećenu pop-kulturi zemlje izlazećeg sunca. Tema Japanizma 2014 je svemir – sve vezano za istraživanje nepoznatih dubina galaksije, brodove, krstarice i letilice, džinovske robote i međuplanetarne liftove, astronaute, svemirske pirate i vazemaljske oblike života, kao i kontakte sa humanoidnim civilizacijama udaljenim na stotine svetlosnih godina. Pored svemirskih tema i uobičajenog sadržaja, ponosni smo što ćemo vam predstaviti brojne goste iz regiona, što pokazuje do koje mere Japanizam raste u važan događaj na evropskoj mapi konvencija.

Evropski Film Plakat 2014

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA 2014.

od 16. do 21. maja 2014.
DOB

Delegacija EU u Srbiji, EUNIC, EU Info centar i Dom omladine Beograda treći put za redom organizuju Evropski filmski festival, nudeći publici široki izbor savremenih igranih i dokumentarnih filmova sa Starog kontinenta. Ove godine moto festivala je "Zemlja između". Festival će 16. maja u 20č otvoriti šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

POSLEDNJI DAN FESTIVALA EVROPSKOG FILMA, ZBOG TRODNEVNE ŽALOSTI U SRBIJI, ODLAŽE SE ZA SUBOTU, 24. MAJ!

 

Frankofonija Plakat 2014 DOM

Filmski festival DANI FRANKOFONIJE

21-24. marta 2014.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 150 dinara.
U saradnji sa frankofonim zemljama, Dom omladine Beograda kao nosilac projekta, peti put za redom organizuje reviju filmova frankofonih zemalja - od Tunisa do Francuske, od Kanade do Srbije. U saradnji sa ambasadama, kulturnim centrima i institucijama frankofonih zemalja kao i sa Ministarstvom kulture Srbije i francuskom televizijom TV5Mond.

zucko plakat

Film "ŽUĆKO - PRIČA O RADIVOJU KORAĆU" u Bioskopu DOB

Povodom otkrivanja spomen ploče Radivoju Koraću i obeležavanja "Žućkovog ćoška", Dom omladine Beograda i ekipa filma "Žućko-priča o Radivoju Koraću", organizuju projekcije, od 8. do 13. juna, za sve koji do sada nisu imali priliku da ga pogledaju. Ovo višestruko nagrađivano ostvarenje govori o legendarnom košarkašu i prvoj autentičnoj svetskoj košarkaskoj zvezdi sa ovih prostora, ali je i priča o jednom vremenu, o zemlji koje više nema, bivšoj Jugoslaviji koja se 50-tih i 60-tih godina 20. veka počela otvarati prema Zapadu preko sporta, muzike, filma, mode. Cena ulaznice je 200 dinara.