Filmovi

GREEN FEST 2013 web

5. GREEN FEST

od 29. do 31. oktobra 2014.
DOB

Međunarodni festival zelene kulture “Green fest” je jedinstveni događaj u jugoistočnoj Evropi koji kroz revijalne i takmičarske filmove, izložbe fotografija, zelenih inovativnih proizvoda i tehnologija, inicijative, kreativne radionice, debate, predavanja, i još mnogo interesantnih sadržaja, pokreće zeleni talas dobrih promena u društvu. Festival će biti održan od 29. do 31. oktobra, u Domu omladine Beograda, a posetioci će ove godine imati priliku da prisustvuju izuzetno zanimljivim predavanjima i panel diskusijama, pogledaju filmove koji učestvuju u takmičarskom programu, ali i revijalne filmove od kojih se čak 7 premijerno prikazuje u Srbiji.

pupin

Premijera animiranog filma“MIHAJLO IDVORSKI PUPIN – PUT KA SVETLOSTI“

subota, 01. novembar 2014. u 20:30
DOB//Velika sala

ULAZ JE SLOBODAN!

Mihajlo Idvorski Pupin je jedna od najznačajnijih ličnosti istorije Srbije.

rr9srbijaposter2014 01

Фестивал Reel Rock 9: Успон Јосемитске Долине

nedelja, 02. novembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 150 dinara.


Treću godinu zaredom srpska publika ima priliku da isprati najveće penjačke i alpinističke avanture koje nam donosi dobro znani godišnji filmski omnibus Reel Rock Tour.

Slobodna Zona web

SLOBODNA ZONA 2014.

od 07. do 12. novembra 2014.
DOB//Velika sala

Deseto jubilarno izdanje filmskog festivala Slobodna zona održaće se od 7. do 12. novembra u osam bioskopa: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će biti svečano otvoren 7. novembra u 20 sati u Centru Sava, projekcijom filma "20.000 Dana na Zemlji" Ijana Forsajta i Džejn Polard. Festival će svečano otvoriti gost selektor Slobodne zone 2014, Boris Buden.

Charles Lloyd web

[30. BDŽF] Domaća premijera dokumentarca o Čarlsu Lojdu

četvrtak, 23. oktobar 2014. u 20:30
DOB//Velika sala

U okviru pratećeg programa 30. Beogradskog džez festivala održaće se beogradska premijera jednog najzanimljivijih dokumentarnih filmova iz domena džeza u aktuelnoj svetskoj produkciji – „Strele u beskonačnost“ u režiji i produkciji Doroti Dar i Džefrija Morsa. Ovo ostvarenje, o velikanu džeza Čarlsu Lojdu, je u poslednjih godinu dana doživeo svoje prikazivanje na vodećim festivalima džeza i dokumentarnog filma, kao i dobio prvu nagradu na prošlogodišnjem festivalu džez filmova u Kanzas Sitiju. Ulaz na projekciju je besplatan, a naša publika imaće priliku da čuje Lojda i njegov Kvartet, 27. oktobra od 19:30 č u Domu sindikata, gde će u završnici 30. BDŽF izvesti novi program "Wild Man Dance Suite".

9. FSFF plakat

9. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

od 14. do 18. oktobra 2014.
DOB

Festival srpskog filma fantastike, 9. po redu, održava se od 14. do 18. oktobra 2014. godine na tri lokacije u Beogradu. Zvanični program Festivala biće priređen u Domu omladine Beograda i Muzeju jugoslovenske kinoteke, dok će poslednjeg dana Festivala na Trgu Nikole Pašića biti organizovana Treća beogradska Zombi šetnja.
Cena dnevne ulaznice: 200 dinara.

Raskrsca Plakat

Vikend francuskog filma: RASKRŠĆA

od 10. do 12. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom i TV 5 Monde.
U ovom izboru premijernih francuskih filmova predlažemo vam da otkrijete ostvarenja koja se bave ključnim momentima u svačijem životu, da pogledate filmove koji se bave onim životnim trenucima koji nas stavljaju pred životna raskršća. Pet zahtevnih, uzbudljivih i do bola autentičnih dramskih ostvarenja koja će još jednom pokazati svu raznolikost ove velike kinematografije.  
Cena ulaznice : 200 dinara.

NECUJNO 2 flajer prednja

"Nečujno": 2. Festival KRATKOG PODVODNOG filma

12. i 13. oktobra 2014.
DOB

Čast nam je da nakon uspešnog prošlogodišnjeg prvog festivala organizujemo, i ove godine, drugi festival kratkog podvodnog filma, u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Doma omladine Beograda. Naziv samog festivala je „Nečujno“, povezan sa mirom i spokojem koji imamo pod vodom, kao i sa time da se u jako kratko vreme bez reči može ispričati jedna prelepa priča.

NortetheEndofHistory2013

PANČEVO FILM FESTIVAL U BEOGRADU

08. i 09. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Dom omladine Beograda sa zadovoljstvom predstavlja beogradskoj publici pobednike novog domaćeg filmskog festivala koji se odmah izdvojio po radikalnom umetničkom konceptu svoje selekcije i nizu novih autorskih imena koje nam je otkrio. Ovo je prilika da pogledamo i jedan od najintrigantnijih filmskih ostvarenja poslednjih godina, jednog od najinteresantnijih reditelja današnjice - Lava Diaza čiji filmovi nikada nisu prikazani u Srbiji do ove prilike.

Bugarski Film 2014 Plakat

DANI BUGARSKOG FILMA

od 02. do 05. oktobra 2014.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 100 dinara

Bugarska kinematografija predstavlja veliku nepoznanicu za domaću publiku, mada je ova zemlja, baš kao i njena kinematografija umnogome slična našoj. Izlazak iz komunizma, tranzicija, moralni potresi i društvene promene samo su neke od tema kojima se Bugarska kinematografija često bavi.