Filmovi

ChibiCon2015 web

3. ChibiCon 2015.

31. januara i 01. februara 2015.
DOB

Organizacija: Društvo ljubitelja japanske pop kulture SAKURABANA i Dom omladine Beograda
Cena dnevne ulaznice: 250 dinara


Nakon više godina organizovanja konvencije Japanizam događaj je rastao i interesovanje za njega i slične sadržaje je progresivno raslo. Posetioci su izrazili veliku želju da se tako nešto češće organizuje, stoga smo 2013. po prvi put organizovali jednu zimsku konvenciju koja je trajala dva dana. Taj događaj smo simbolično nazvali ChibiCon, što je kovanica od japanske reči chibi - malo i konvencija.

SAE filmovi web

REVIJA STUDENTSKIH FILMOVA SAE instituta

četvrtak, 08. januar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Organizacija: SAE INSTITUT i Dom omladine Beograda. Ulaz je slobodan!
Sa 56 institucija u 24 zemlje SAE Institut je danas najveća obrazovna mreža u oblasti kreativnih medija. U Beogradu SAE Institut ima pun program akademskih studija u partnerstvu sa Midlseks univerzitetom iz Londona, program jednogodišnjih studija sa diplomom SAE Instituta, ali i brojne sertifikovane kurseve za profesionalno usavršavanje.

Film and Chips Poster

Фестивал новог британског филма “Film and Chips”

od 16. do 18. januara 2015.
DOB//Velika sala

British Council i Dom omladine Beograda najavljuju prvo izdanje festivala novog britanskog filma ”Film and Chips. Istovremeno u deset gradova Srbije, od 16. do 18. januara 2015. biće prikazan istovetan program koji će premijerno predstaviti najnovija ostvarenja britanskih autora mlađe generacije.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventima, po ceni od 200 dinara.

raspust 160x250 c2

ZIMSKI BIOSKOP na "RASPUSTU ZA DŽ"

od 09. do 14. januara 2015.
DOB//Velika sala

Ako imate do 25 godina, kreativni ste i radoznali, želite da steknete nova znanja i veštine i dobro se provedete - dođite na RASPUST ZA DŽ!

Za sve koje zimske raspuste provode u gradu Dom omladine Beograda obezbedio je dobru zabavu u vidu sjajnog ciklusa najnovijih filmova koji će vas nasmejati, uzbuditi, rasplakati i pre svega dobro zabaviti. 

Najkraci dan plakat BG B3

Filmski program: NAJKRAĆI DAN

nedelja, 21. decembar 2014. od 10:00 do 23:30

''Filmkultura'' poziva ljubitelje filma na proslavu Svetskog dana kratkog filma i celodnevno uživanje u ovoj formi sedme umetnosti. ‘’Najkraći dan’’ - 21. decembra, u 11 gradova u Srbiji. “Najkraći dan” je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju “Filmkultura” organizuje u saradnji ustanovama kulture - partnerima, a uz podršku Ministrstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Doma omladine Beograda.

merlinka plakat

6. Međunarodni festival LGBT filma MERLINKA

od 09. do 16. decembra 2014.
Dom omladine Beograda

Šesti Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“ održaće se od 9. do 16. decembra 2014. godine u Domu omladine Beograda. Zemlje iz kojih nam dolaze filmovi za ovogodišnju Merlinku su: SAD, Španija, Holandija, Nemačka, Kanada, Švajcarska, Velika Britanija, Kina, Portugal, Slovenija, Libija, Ukrajina, Finska, Danska, Indija, Francuska, Australija, Filipini, Italija, Brazil, Rusija i Srbija.

Bruno Sulc Plakat

Na putu do Republike snova Malog festivala Bruna Šulca

11. i 14. decembar 2014. u 19:00
Dom omladine Beograda

U okviru programa "Na putu do Republike snova Malog festivala Bruna Šulca", koji organizuje Ambasada Poljske, 11. decembra u Domu omladine Beograda biće prikazana dva filma inspirisana stvaralaštvom Bruna Šulca (1882-1942), umetnika čija popularnost ne jenjava godinama. Dva dana kasnije biće organizovana i radionica za studente istorije umetnosti i fotografije.

Hellsing

Hellsing Day

nedelja, 07. decembar 2014.

Hellsing je manga autora Koute Hiranoa koja je izlazila od 1997. do 2008. godine. Zahvaljujući animiranoj verziji priče manga doživljava veliku popularnost, kako u svetu, tako i kod nas. U organizaciji udruženja Sakurabana i Doma omladine Beograda će 7. decembra biti održan dan posvećen samo ovom naslovu, gde će posetioci imati priliku da na velikom platnu pogledaju kompletnu seriju od 12 epizoda (Hellsing Ultimate), ali i da uživaju u mnogim drugim sadržajima. CENA ULAZNICE: 200 dinara.

FAF logo web

20. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

od 26. novembra do 03. decembra 2014.
DOB//Velika sala

U glavnom programu jubilarnog Festivala autorskog filma, koji se ove godine održava od 26. novembra do 3. decembra, biće prikazano 21 ostvarenje, među kojima su pobednik Kana „Zimski san“ turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana, pobednik Berlina „Crni ugalj tanak led“ kineskog reditelja Diao Jinana, kao i nagrađivani filmovi iz Kana –  „Levijatan“ (režija Andrej Zvjagincev, nagrada za najbolji scenario), „Zbogom jeziku 3D“ (režija Žan-Lik Godar, Nagrada žirija).

Film Sjene Plakat

Premijera kratkometražnog filma "SJENE"

utorak, 25. novembar 2014. u 20:00
DOB//Velika sala

Kratkometražni igrani film SJENE donosi priču o sudbini Mladobosanaca nakon atentata, za vreme služenja zatvorske kazne u Češkoj. Pored premijere, biće održana i tribina o ideologiji Mlade Bosne na kojoj će govornici biti istoričar Čedomir Antić, književnik Muharem Bazdulj, scenarista Srđan Banović, producent i reditelj Miloš Ljubomirović. Moderator je profesor FDU i mentor master rada mr Radenko Ranković. Početak dodađaja je u 20 časova. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesta putem sajta www.filmsjene.rs ili mejla kontakt@filmsjene.rs.