Filmovi

Plan B Poster 2016

Festival subverzivnog filma “PLAN B”

od 27. do 30. maja 2016.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice: 200 dinara
Dom omladine Beograda pokreće novi festival posvećen gorućim globalnim temama koje se tiču svih nas, obrađenim u formi subverzivnih filmova. PLAN B prikazuje provokativne i politički nekorektne dokumentarce i igrane filmove, koji se bave najaktuelnijim političkim i društvenim temama današnjeg sveta.

BOSIFEST 2016

BOSIFEST 2016.

od 01. do 03. juna 2016.
DOB//Amerikana

Sedmi beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom pod sloganom SNAGA KREATIVNOSTI
Ulaz je slobodan!

BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji organizuje Uduženje Hendi Centar Koloseum. Do sada je u okviru BOSIFEST-a prikazano preko 300 filmskih ostvarenja koja se bave tematikom života osoba sa invaliditetom, ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

POSTERBIKESvsCARS

Projekcija dokumentarnog filma "BICIKLI PROTIV AUTOMOBILA"

četvrtak, 02. jun 2016. u 19:00
DOB//Velika sala

Reditelj: Fredrik Gertten. Trajanje: 91 min.
Cena ulaznice: 200 dinara
 
U organizaciji udruženja Outdoor Collective i uz podršku Doma omladine Beograda, pogledajte na koje se sve načine biciklisti širom sveta bore za svoja prava, ali i za očuvanje planete Zemlje!

Pusks Hungary 1

Пројекција документарног филма: "PUSKÁS HUNGARY"

ponedeljak, 06. jun 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Organizacija: Dom omladine Beograda i Mađarski kulturni institut “Collegium Hungaricum
Režija: Tamás Almási, trajanje 116 min (2009. godina)
Ulaz je slobodan!

Izraelski Film Plakat 2016

DANI IZRAELSKOG FILMA 2016.

od 20. do 22. maja 2016.
DOB//Velika sala

Šest igranih filmova koje prikazujemo u Domu omladine Beograda od 20. do 22. maja, u saradnji sa Ambasadom Izreala, predstavljaju nam drugačiji Izrael, kakav do sada nismo videli. Umetnički potvrđeni kroz nagrade Izraelske filmske akademije (tzv. izraelski Oskar), kao i prikazivanja i nagrade na velikim svetskim festivalima (Venecija, Torotno, Palm Springs, Karlovi Vari), ovi filmovi pričaju nam moralne dileme običnih ljudi čiji se životi nalaze na sudbinskim raskrsnicama.
Cena ulaznice: 200 dinara.

Beldocs 2016

BELDOCS 2016.

od 13. do 19. maja 2016.
DOB//Velika sala

Festival Beldocs su podržali Ministarstvo kulture i informisanja RS, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Filmski centar Srbije, Švajcarska ambasada, Gete institut Beograd, ambasada Izraela u Beogradu i ambasada Ukrajine u Beogradu.

Cena ulaznice: 250 dinara.

FDUposter

FDU u DOB-u

sreda, 11. maj 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Prva javna projekcija diplomskih filmova studenata FDU-a, Nikole Zdravkovića, Tine Ščavničar i Gorana Nikolića, generacija 2011-2015. U pitanju su filmovi rađeni na IV godini studija, pod mentorstvom profesora Srdana Golubovića. Iako stilski i žanrovski drugačiji, ovi filmovi su povezani temama  odrastanja i pronalaženja sopstvenog identiteta. Raniji radovi autora prikazivani su na raznim domaćim i međunarodnim festivalima.
 
ULAZ JE SLOBODAN!

Tapavica Poster small copy

Pretpremijera dokumentarnog filma "TAPAVICA"

utorak, 26. april 2016. u 20:30
DOB//Velika sala

U Domu omladine Beograda, u utorak 26.04.2016. sa početkom u 20:30 biće pretpremijerno prikazan dokumentarni film "Tapavica". Ova biografska priča o velikom arhitekti i prvom Srbinu, osvajaču olimpijske medalje u tenisu na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896. godine, potom će biti prikazana i sredinom maja, u okviru Festivala međunarodnog dokumentarnog filma Beldocs.

Kustendorf Plakat B2

KUSTENDORF u DOMU

20. & 21. aprila 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Predstavljamo dva eksplozivna filma sa festivala Kustendorf, premijerno u Beogradu. Dva filma koja su izazvala burne reakcije, zbog stila kao i zbog stava, dva izvrsna politicka dokumentarca, dva beskompromisna antiimperijalisticka filma, dva izuzetna umetnicka dokumentrca, dva filmska razmisljanja u kakvom svetu zivimo... Filmske price o borcima za slobodnu Afriku koje se ticu svih nas danas. Borba za dekolonizaciju filma nastavlja se u Domu omladine Beograda!
Cena ulaznice: 200 dinara

Za dlaku Plakat

Premijera dokumentarnog filma o Kilometru kose "Za dlaku“

utorak, 19. april 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Producent: Tamara Kojić. Reditelj: Marko Mak Pantelić.
Ulaznica na premijeru će biti 1 SMS (100 dinara) poslat na humanitarni broj 3100, a na samom događaju će biti prilike za davanje dobrotvornog priloga koji će biti korišćen za izradu perika od prirodne kose za decu koje ih sa nestrpljenjem očekuju. Gosti se mole da svoje prisustvo potvrde prijavom na sledećem linku, kako bi osigurali svoje sedište - https://kilometarkose.typeform.com/to/TBiRxw.