Filmovi

Beldocs 2016

BELDOCS 2016.

od 13. do 19. maja 2016.
DOB//Velika sala

Festival Beldocs su podržali Ministarstvo kulture i informisanja RS, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Filmski centar Srbije, Švajcarska ambasada, Gete institut Beograd, ambasada Izraela u Beogradu i ambasada Ukrajine u Beogradu.

Cena ulaznice: 250 dinara.

Tapavica Poster small copy

Pretpremijera dokumentarnog filma "TAPAVICA"

utorak, 26. april 2016. u 20:30
DOB//Velika sala

U Domu omladine Beograda, u utorak 26.04.2016. sa početkom u 20:30 biće pretpremijerno prikazan dokumentarni film "Tapavica". Ova biografska priča o velikom arhitekti i prvom Srbinu, osvajaču olimpijske medalje u tenisu na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896. godine, potom će biti prikazana i sredinom maja, u okviru Festivala međunarodnog dokumentarnog filma Beldocs.

Kustendorf Plakat B2

KUSTENDORF u DOMU

20. & 21. aprila 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Predstavljamo dva eksplozivna filma sa festivala Kustendorf, premijerno u Beogradu. Dva filma koja su izazvala burne reakcije, zbog stila kao i zbog stava, dva izvrsna politicka dokumentarca, dva beskompromisna antiimperijalisticka filma, dva izuzetna umetnicka dokumentrca, dva filmska razmisljanja u kakvom svetu zivimo... Filmske price o borcima za slobodnu Afriku koje se ticu svih nas danas. Borba za dekolonizaciju filma nastavlja se u Domu omladine Beograda!
Cena ulaznice: 200 dinara

Za dlaku Plakat

Premijera dokumentarnog filma o Kilometru kose "Za dlaku“

utorak, 19. april 2016. u 20:00
DOB//Velika sala

Producent: Tamara Kojić. Reditelj: Marko Mak Pantelić.
Ulaznica na premijeru će biti 1 SMS (100 dinara) poslat na humanitarni broj 3100, a na samom događaju će biti prilike za davanje dobrotvornog priloga koji će biti korišćen za izradu perika od prirodne kose za decu koje ih sa nestrpljenjem očekuju. Gosti se mole da svoje prisustvo potvrde prijavom na sledećem linku, kako bi osigurali svoje sedište - https://kilometarkose.typeform.com/to/TBiRxw.

Vrtlog web

PROJEKCIJA FILMA "VRTLOG“

nedelja, 17. april 2016. u 19:00
DOB//VELIKA SALA

Režija: Emilija Gašić. Uloge tumače: Sofija Uzunović, Nataša Tapušković, Jelena Grjučić, Jasna Đuričić, Svetozar Cvetković, Dejan Ćorković.
Produkcija: Akademija umetnosti i Emilija Gašić
Ulaz je slobodan!

Za vreme bombardovanja 1999. godine Sofija (Sofija Uzunović) se povlači sa majkom (Nataša Tapušković) na selo u staru porodičnu kuću. Kuća je veoma stara i nosi nemire prethodnih generacija koje su u njoj obitavale.

Novi Bioskop Plakat B2

NOVI BIOSKOP: novi bioskopski hitovi, pretpremijerno!

od 04. aprila do 06. aprila 2016.
DOB//Velika sala

Cena ulaznice 250 dinara.

Specijalne, ekskluzivne i premijerne projekcije filmova koji tek što treba da uđu u bioskopsku distribuciju! Prikazujemo 5 vrhunskih svetskih ostvarenja, koje morate da vidite pre svih drugih. Priča o ugovorenom venčanju sedamnaestogodišnje devojčice na padinama aktivnog vulkana u Gvatemali. Biografski triler o argentinskoj porodici čija su kidnapovanja i zverska ubistva šokirala Argenitnu.

Frankofonija Plakat 2016

7. FESTIVAL FRANKOFONOG FILMA

od 28. do 31. marta 2016.
Dom omladine Beograda i Jugoslovenska Kinoteka

Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim Institutom, Jugoslovenskom Kinotekom i Ambasadama Rumunije, Tunisa i Bugarske. Cena ulaznice: 200 dinara

Potrebno je više od francuskog jezika da biste bili deo Frankofonije danas. Svi koji sa Francuskom delimo istoriju, kulturu i pogled na svet okupićemo se opet u Domu omladine od 28. do 31. marta na reviji najboljih igranih filmova iz zemalja koje žive francuski šarm.

BFF 2016 plakat

63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

od 20. do 26. marta 2016.
Dom omladine Beograda

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, po 63. put će biti održan od 20. do 26. marta u Domu omladine Beograda, u organizaciji CEBEF-a.

Ulaznice za sve projekcije se prodaju po ceni od 200 dinara na blagajni Doma omladine.

FEST 2016 plakat

postFESTum 7. marta u Bioskopu Doma omladine Beograda!

ponedeljak, 07. mart 2016. u 17:30, 20:00 i 22:30
DOB//Velika sala

Svojoj vernoj publici, FEST poklanja još jedan festivalski dan, ponedeljak 7. mart - postFESTum!

Ulaznice za projekcije u Domu omladine Beograda mogu se kupiti po ceni od 200 dinara, od 5. marta, na EVENTIM blagajni.

FEST 2016 plakat

44. FEST

od 27. februara do 06. marta 2016.
DOB//Velika sala

Prošlogodišnji FEST obeležile su brojne novine, koje od ove godine već možemo zvati standardom najvećeg filmskog festivala u regionu. I ove godine najbolji filmovi će se nagrađivati u tri takmičarska programa. Za kvalitet filmova pobrinuo se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave - Mladen Đorđević. Čast da otvori festival imaće debitantski film "Vlažnost" reditelja Nikole Ljuce. Na 44. FEST-u će biti prikazano 110 premijernih filmova.