Filmovi

Plakat Zenski ugao

Ciklus španskog filma: ŽENSKI UGAO

od 10. do 12. marta 2015.
DOB//Amerikana

Organizacija: Institut Servantes, Dom omladine Beograda, u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji i EU Info Centrom.
Sve projekcije su sa srpskim titlovima. ULAZ JE SLOBODAN!

Filmovi koje su režirale žene zauzimaju sigurno mesto na panorami španske kinematografije, uprkos činjenici da je još uvek primetan nesklad u prisustvu žena u umetničkim i tehničkim profesijama na filmu.

Fest2015plakat

43. FEST

od 28. februara do 08. marta 2015.
DOB//Velika sala

Za nama je sjajna filmska godina, a najbolja ostvarenja svetske kinematografije i ove godine će se naći na programu FEST-a. Na 43. festivalu publiku očekuje niz iznenađenja i promena, a jedina konstanta je kvalitet filmova za koji su se pobrinuli novi umetnički direktor - Jugoslav Pantelić, i selektor - Mladen Đorđević. Ovogodišnji FEST održava se pod sloganom Tu smo! U sazvežđu pobednika, a na plakatu za festival našla se fotografija Milene Dravić sa snimanja filma Čovek nije tica Dušana Makavejeva koji je prikazan pre tačno 50 godina.

Fest2015plakat

43. FEST: Tribine u DOB-u

28.02.2015.

FEST nije samo smotra filmova, već je i mesto na kome ljubitelji filma i filmski stvaraoci mogu da se povežu i diskutuju na razne teme vezane za sedmu umetnost. Pored Industry programa FEST forward koji će pomoći mladim stvaraocima da se povežu sa distributerima, biće organizovane i tribine na kojima će se diskutovati o raznim temama vezanim za film. Tribine će se održavati u Klubu Doma omladine u 10.30č, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane posetioce.

SAE filmovi web

REVIJA STUDENTSKIH FILMOVA SAE instituta

nedelja, 08. februar 2015. u 20:00
DOB//Velika sala

Organizacija: SAE INSTITUT i Dom omladine Beograda. Ulaz je slobodan!
Sa 56 institucija u 24 zemlje SAE Institut je danas najveća obrazovna mreža u oblasti kreativnih medija. U Beogradu SAE Institut ima pun program akademskih studija u partnerstvu sa Midlseks univerzitetom iz Londona, program jednogodišnjih studija sa diplomom SAE Instituta, ali i brojne sertifikovane kurseve za profesionalno usavršavanje.

ChibiCon2015 web

3. ChibiCon 2015.

31. januara i 01. februara 2015.
DOB

Organizacija: Društvo ljubitelja japanske pop kulture SAKURABANA i Dom omladine Beograda
Cena dnevne ulaznice: 250 dinara


Nakon više godina organizovanja konvencije Japanizam događaj je rastao i interesovanje za njega i slične sadržaje je progresivno raslo. Posetioci su izrazili veliku želju da se tako nešto češće organizuje, stoga smo 2013. po prvi put organizovali jednu zimsku konvenciju koja je trajala dva dana. Taj događaj smo simbolično nazvali ChibiCon, što je kovanica od japanske reči chibi - malo i konvencija.

Film and Chips Poster

Фестивал новог британског филма “Film and Chips”

od 16. do 18. januara 2015.
DOB//Velika sala

British Council i Dom omladine Beograda najavljuju prvo izdanje festivala novog britanskog filma ”Film and Chips. Istovremeno u deset gradova Srbije, od 16. do 18. januara 2015. biće prikazan istovetan program koji će premijerno predstaviti najnovija ostvarenja britanskih autora mlađe generacije.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventima, po ceni od 200 dinara.

raspust 160x250 c2

ZIMSKI BIOSKOP na "RASPUSTU ZA DŽ"

od 09. do 14. januara 2015.
DOB//Velika sala

Ako imate do 25 godina, kreativni ste i radoznali, želite da steknete nova znanja i veštine i dobro se provedete - dođite na RASPUST ZA DŽ!

Za sve koje zimske raspuste provode u gradu Dom omladine Beograda obezbedio je dobru zabavu u vidu sjajnog ciklusa najnovijih filmova koji će vas nasmejati, uzbuditi, rasplakati i pre svega dobro zabaviti. 

Najkraci dan plakat BG B3

Filmski program: NAJKRAĆI DAN

nedelja, 21. decembar 2014. od 10:00 do 23:30

''Filmkultura'' poziva ljubitelje filma na proslavu Svetskog dana kratkog filma i celodnevno uživanje u ovoj formi sedme umetnosti. ‘’Najkraći dan’’ - 21. decembra, u 11 gradova u Srbiji. “Najkraći dan” je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju “Filmkultura” organizuje u saradnji ustanovama kulture - partnerima, a uz podršku Ministrstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Doma omladine Beograda.

merlinka plakat

6. Međunarodni festival LGBT filma MERLINKA

od 09. do 16. decembra 2014.
Dom omladine Beograda

Šesti Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“ održaće se od 9. do 16. decembra 2014. godine u Domu omladine Beograda. Zemlje iz kojih nam dolaze filmovi za ovogodišnju Merlinku su: SAD, Španija, Holandija, Nemačka, Kanada, Švajcarska, Velika Britanija, Kina, Portugal, Slovenija, Libija, Ukrajina, Finska, Danska, Indija, Francuska, Australija, Filipini, Italija, Brazil, Rusija i Srbija.

Bruno Sulc Plakat

Na putu do Republike snova Malog festivala Bruna Šulca

11. i 14. decembar 2014. u 19:00
Dom omladine Beograda

U okviru programa "Na putu do Republike snova Malog festivala Bruna Šulca", koji organizuje Ambasada Poljske, 11. decembra u Domu omladine Beograda biće prikazana dva filma inspirisana stvaralaštvom Bruna Šulca (1882-1942), umetnika čija popularnost ne jenjava godinama. Dva dana kasnije biće organizovana i radionica za studente istorije umetnosti i fotografije.