Filmovi

Mesec na filmu mala

Filmski festival: MESEC NA FILMU

od petka, 18. jula u 20:00 do nedelje, 20. jula 2014. u 22:00.
DOB//VELIKA SALA

Za završetak manifestacije „Povedi me na mesec“ Dom omladine Beograda priprema filmski festival koji je posvećen Mesecu na filmu. Mesec kao nebesko telo, kao cilj svemirskih osvajača, kao simbol,  i na kraju kao pratilac naših života... čovek je oduvek bio opsednut Mesecom i njegovim uticajem. Kroz sedam filmova, od animiranih preko komedija pa do ozbiljnih, rekonstrukcija ili teorija zavere,  pogledajte kakvu je ulogu Mesec imao na filmu.

ULAZ SLOBODAN!

Holandskinaslovnadole

4. FESTIVAL HOLANDSKOG FILMA: SLIKE IZ RAVNE ZEMLJE

12. i 13. jula 2014.
DOB//Velika sala

Touring Dutch Cinema – 4th edition: Highlights of the Lowlands
Organizacija: KulturPark u saradnji sa Cultural Aid Stichting, Utreht, Holandija i Dom omladine Beograda. Podrška: Ambasada Holandije u Beogradu
Cena ulaznice: 100 dinara. Filmovi su titlovani na srpski i na engleski jezik
Glavna tema ovog izdanja Festivala holandskog filma “Highlights of the Lowlands” je  voda.

J14 Poster PRedFIn

7. JAPANIZAM Festival

od 03. do 06. jula 2014.
Dom omladine Beograda

Prvi vikend jula donosi događaj koji željno iščekuju svi ljubitelji Japana iz Srbije, a i šire, od 3. do 6. jula, u Domu omladine Beograda i u saradnji sa japanskom ambasadom, društvo Sakurabana i Dom omladine Beograda organizuju sedmi po redu Japanizam, najveću regionalnu konvenciju posvećenu pop-kulturi zemlje izlazećeg sunca. Tema Japanizma 2014 je svemir – sve vezano za istraživanje nepoznatih dubina galaksije, brodove, krstarice i letilice, džinovske robote i međuplanetarne liftove, astronaute, svemirske pirate i vazemaljske oblike života, kao i kontakte sa humanoidnim civilizacijama udaljenim na stotine svetlosnih godina. Pored svemirskih tema i uobičajenog sadržaja, ponosni smo što ćemo vam predstaviti brojne goste iz regiona, što pokazuje do koje mere Japanizam raste u važan događaj na evropskoj mapi konvencija.

zucko plakat

Film "ŽUĆKO - PRIČA O RADIVOJU KORAĆU" u Bioskopu DOB

Povodom otkrivanja spomen ploče Radivoju Koraću i obeležavanja "Žućkovog ćoška", Dom omladine Beograda i ekipa filma "Žućko-priča o Radivoju Koraću", organizuju projekcije, od 8. do 13. juna, za sve koji do sada nisu imali priliku da ga pogledaju. Ovo višestruko nagrađivano ostvarenje govori o legendarnom košarkašu i prvoj autentičnoj svetskoj košarkaskoj zvezdi sa ovih prostora, ali je i priča o jednom vremenu, o zemlji koje više nema, bivšoj Jugoslaviji koja se 50-tih i 60-tih godina 20. veka počela otvarati prema Zapadu preko sporta, muzike, filma, mode. Cena ulaznice je 200 dinara.

The Box plakat

Film "THE BOX" u bioskopu DOB

od 23. do 29. januara 2012. u 20:00.
DOB//Velika sala

Režija: ANDRIJANA STOJKOVIĆ. Scenario: ANDRIJANA STOJKOVIĆ & SLAVOLJUB STANKOVIĆ

Godina je 1992. Jugoslavija se raspada. Stotine ambasada se zatvaraju. I diplomate odlaze iz zemlje. Tri mladića iz Beograda pakuju njihove stvari. Otkrijte kako ustvari žive diplomate. Saznajte šta zaista znači biti zatvoren. Pogledajte kako je to kada se odrasta ubrzano... Produkcija: All Inclusive Films. Trajanje: 86 min. Cena karte: 200 din.

20th Centery boys

20th Century Boys Trilogy

20, 21. i 22. januara 2012. u 19:00.
DOB//Velika sala

Režija: Yukihiko Tsutsumi
Besplatne projekcije – ulaz slobodan!
Organizacija: Društvo ljubitelja japanske popularne kulture "Sakurabana", Ambasada Japana u Beogradu i Dom omladine Beograda.

Parada poster

Besplatna projekcija filma "PARADA"

nedelja, 01. januar 2012. u 15:00
DOB//Velika sala

Scenario i režija: Srđan Dragojević
Uloge: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović...

Producentska kuća "Delirium" i Dom omladine Beograda povodom 300.000 gledalaca filma "Parada" poklanja beograđanima besplatnu projekciju ovog filmskog hita!

Motovun web

MOTOVUN Film Festival u Beogradu

14. i 15. decembar 2011.
DOB//Velika sala

Dom omladine Beograda ima čast da predstavi jedan od najznačajnijih i najpopularnijih filmskih festivala regiona – Motovun filmski festival.

Motovun Film Festival, filmski Vudstok, u potpunosti je posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom, snagom svojih priča.

Afinidades plakat

Film: Afinidades // Afiniteti

utorak, 11. oktobar 2011. u 20:00
DOB//Velika sala

Reditelji: Vladimir Kruz i Horhe Perugoria
Igraju: Horhe Perugoria, Vladimir Kruz, Kuka Eskribano, Gabriela Grifit

Film je iz 2010. i nastao je po motivima romana ’’Kamerna muzika’’ Reinalda Montera.

Ulaz je slobodan!


"NOVI AUSTRIJSKI FILM"

Austrijski-filmMini filmska revija u organizaciji Doma omladine i MCF-a
19 – 21. jun//Bioskopska sala Doma omladine Beograda
Cena karte 150 dinara.

Kod nas gotovo nepoznata, austrijska kinematografija poslednjih godina sve više privlači pažnju kako publike tako i kritike.