EU Info Centar

EU Info Logo web

#Superžena Twitter takmičenje

od 23. februara do 05. marta 2013.

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Informacioni centar EU u Beogradu, uz podršku Delegacije EU, pokrenuo je Tviter takmičenje pod nazovom #Superžena u cilju promovisanja ženskih prava i rodne ravnopravnosti, kao i podizanja svesti javnosti o tim pitanjima. Takmičenje je počelo 23. februara i trajaće do 5. marta. Autori pet najboljih tvitova, koje će odabrati žiri sastavljen od predstavnika Delegacije EU i EU Info centra, dobiće prigodne nagrade. Nagrade će im biti uručene na debati koja će na Dan žena, 8.marta, biti organizovana u EU Info centru u Domu omladine.


Ko je #superžena? Šta #superžena predstavlja? Kako postati #superžena?

Ukoliko znate odgovor na neko od ovih pitanja, pošaljite nam, do 5. marta, svoj tvit koji ne treba da bude duži od 125 karaktera!

Pet najboljih tvitova nagradiće žiri Delegacije Evropske unije  i EU Info centra vaučerima za knjige u vrednosti od 30 evra, koje će moći da unovče u Vulkan knjižarama.

Nagrade pobednicima urućiće šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer na debati koja će povodom Dana žena biti održana 8. marta u EU info centru u Domu omladine, s početkom u 13:30.

Pobednici će ujedno i biti gosti EU info centra i imaće priliku da sa ambasadorom Dežerom i učesnicama debate podele svoja razmišljanja o položaju žena u Srbiji, ali i savete kako postati #superžena.

Domaćini debate biće voditelji Dragan Ilić i Gorica Nešović, dok će panelisti, pored ambasadora Dežera, biti Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i Biljana Cincarević, umetnica i aktivistkinja.

Pravila takmičenja:

·         Svaki tvit treba da sadrži heštag #superžena i mention @euicbg

·         Na takmičenju mogu učestvovati građani Srbije stariji od 14 godina

·         Za učesnike mlađe od 18 godina potrebna je dozvola roditelja

·         Rok za prijave ističe 5. marta u ponoć

·         Pobednicima koji nisu iz Beograda Evropska unija pokriće troškove puta

·         Za pobednike koji su mlađi od 18 godina Evropska unija snosiće i troškove puta za roditelja/staratelja

·         Tvitovi koji sadrže govor mržnje i bilo koji oblik diskriminacije neće se uzeti u razmatranje za nagrade.

Delegacija Evropske unije snažno podržava poboljšanje prava i položaja žena u Srbiji kroz različite projekte, uključujući zajedničke akcije ženskih organizacija kroz projekat„Dostojanstvo, integritet i bezbednost za žene“, ali i kroz projekte usmerene na jačanje i podsticanje učešća žena u lokalnim politikama i biznisu.

website comments powered by Disqus