EU Info Centar

speed dating web

SPEED DATING КАО ПОДСТИЦАЈ АКТИВИЗМУ МЛАДИХ

četvrtak, 28. novembar 2013. od 10:00 do 12:00

Speed dating” – brzo upoznavanje mladih ljudi i predstavnika institucija - prvi put će u Beogradu biti održan 28. novembra 2013. u Domu omladine Beograda, uz učešće predstavnika 14 institucija i 14 omladinskih udruženja i grupa. Kroz taj novi koncept koji podrazumeva brzo upoznavanje, mladi će imati priliku da predstave rezultate akcija koje su sproveli, a sa druge strane dobiju informacije o instituciji/donatoru i iznesu svoje ideje za buduće aktivnosti.


Osim direktnog upoznavanja, cilj koncepta jeste i motivisanje mladih da budu aktivni i da dobiju šansu i steknu podršku za dalje sprovođenje svojih projekata i ideja. Među institucijama čiji će predstavnici biti prisutni su Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvoim, Trag fondacija, Dom omladine, EU Info centar i druge.


Događaj koji organizuju Građanske inicijative u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i EU Info centrom biće završni u okviru programa MLADI SU ZAKON - Beogradski okrug. Kroz taj program, mladi aktivisti i aktivistkinje su naučili kako da pišu projekte, upravljaju budžetima, planiraju i sprovode akcije na terenu i da aktivno pristupaju rešavanju problema na koje nailaze u svom okruženju.

O značaju podsticanja aktivizma mladih govoriče državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin, izvršna direktorka Građanskih inicijativa Dubravka Velat i menadžerka programa MLADI SU ZAKON Beogradski okrug 2013 Bojana Jevtović.


Nakon toga, učesnici speed datinga imaće priliku za brzo upoznavanje u intervalima od po pet minuta, u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda.


Više informacija dostupno na http://www.gradjanske.org/page/youthProgram/sr/news.html?view=story&id=6682&sectionId=2

website comments powered by Disqus