EU Info Centar

Mladi su zakon web

Međunarodni dan volontera u Srbiji

petak, 05. decembar 2014. od 11:00 do 12:00
DOB//Amerikana

Ministarstvo omladine i sporta i Delegacija EU u Republici Srbiji Vas pozivaju da 5. decembra u Domu omladine Beograda prisustvujete svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji i završnice pete godine realizacije programa MLADI SU ZAKON. Za podsticanje aktivizma, volonterizma i humanosti među mladima, Ministarstvo omladine i sporta i Delegacija EU u Srbiji dodeliće i posebne nagrade.

 

Prisutnima će se obratiti i nagrade dodeliti:

 - Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije

- Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i

- Irena Vojačkova Solorano, stalni koorinator UN u Srbiji.

Biće prikazan i zanimljiv prateći program sastavljen od aktivnosti koje su mladi sami realizovali tokom ovog programa, a koje prikazuju neke od osnovnih problema koji muče mlade, ali i koje govore o preuzimanju odgovornosti i važnosti aktivizma  i humanosti mladih u Srbiji.

 

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta od preko 15 miliona dinara i stručnoj podršci od strane Resurs centara u 25 okruga Srbije, volonterske grupe mladih širom Srbije tokom ove godine, kroz 257 finansiranih omladinskih volonterskih projekata uređivalo je prostore za mlade u svojim lokalnim zajednicama, realizovalo akcije u cilju podsticanja humanosti i solidarnosti, razumevanja i tolerancije, bezbednosti, međugeneracijske saradnje, davalo svoj nesebičan doprinos uređenju i razvoju zajednice i zaštiti životne sredine, podsticanju preduzetničkog duha kod mladih....

Pored omladinskih volonterskih projekata, ove godine kroz program MLADI SU ZAKON u područjima nastradalim od poplava realizovano je 11 kampova i 19 radnih akcija na kojima je učestvovalo preko 700 volontera, pored domaćih volontera učestvovali su i volonteri iz celog sveta.

Sve informacije o odabranim omladinskim volonterskim projektima po okruzima, realizovanim omladinskim volonterskim kampovima i radnim akcijama, možete pogledati na: http://www.mos.gov.rs/mladisuzakon/index.php/2013-10-03-13-36-17/680-pet-godina-aktivizma-mladih-kroz-program-mladi-su-zakon-zavrsnica-programa-na-medjunarodni-dan-volontera.

Program MLADI SU ZAKON je nacionalnog karaktera, i do sada, za pet godina njegove  realizacije, finansirano je 930 omladinskih volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa uz stručnu i tehnički podršku Resurs centara širom Srbije, u iznosu od skoro 64 miliona dinara.

website comments powered by Disqus