EU Info Centar

EU Info Logo 5

eTwinning информативни дан

četvrtak, 12. februar 2015. u 10:00
DOB//Amerikana

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na eTwinning informativni dan, koji će se održati u četvrtak, 12. februara 2015. godine u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), s početkom u 10 časova (registracija učesnika od 9.30). Portal eTwinning prezentovaće predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacije Tempus i eTwinning Nacionalnog tima za podršku. O iskustvima Hrvatske u tom portalu koji je deo programa Erasmus+ govoriće eTwinning ambasadorka te zemlje.

EU Info Logo 5

Разговор: “SAFER INTERNET: THINK BEFORE YOU POST”

utorak, 10. februar 2015. u 11:00
DOB//Tribinska sala

Povodom 10. februara, međunarodnog dana Bezbednosti na internetu Informacioni centar Evropske unije, u Tribinskoj sali Doma omladine, organizuje dogadjaj nazvan “SAFER INTERNET: THINK BEFORE YOU POST”, razgovor o profesionalnim standardima u on line komunikaciji ili kako da vodimo brigu o bezbednosti na internetu? Ovaj događaj organizuje se za mlade, srednjoškolce i studente, sa početkom u 11č i trajanjem od 2 sata. (O tome kako je to organizovano u EU i svetu više na: http://www.saferinternetday.org)

Mladi su zakon web

Međunarodni dan volontera u Srbiji

petak, 05. decembar 2014. od 11:00 do 12:00
DOB//Amerikana

Ministarstvo omladine i sporta i Delegacija EU u Republici Srbiji Vas pozivaju da 5. decembra u Domu omladine Beograda prisustvujete svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera u Srbiji i završnice pete godine realizacije programa MLADI SU ZAKON. Za podsticanje aktivizma, volonterizma i humanosti među mladima, Ministarstvo omladine i sporta i Delegacija EU u Srbiji dodeliće i posebne nagrade.

EU Info Logo 4

Sajam organizacija civilnog društva

petak, 14. februar 2014. od 10:30 do 13:30
DOB//Hol

U EU info centru, u holu Doma omladine Beograda, u petak, 14. februara biće održan Sajam organizacija civilnog društva koje su podržane u okviru projekta Civilno društvo za aktivne zajednice. Predstavnici 25 organizacija civilnog društva iz cele Srbije – Novog Sada, Valjeva, Blaca, Niša... imaće na sajmu priliku da se umreže, razmene iskustva i predstave zainteresovanima putem fotografija, video materijala, promotivnog materijala i u direktnom razgovoru. 

EU Info Logo 3

Međunarodni dan volontera u Srbiji

četvrtak, 05. decembar 2013. od 11:30 do 15:30
DOB//Velika sala

Voditelj programa: Igor Bećirić. Specijalni gosti događaja: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i Irena Vojačkova Solorano, stalni koordinator UN u Srbiji. Učesnici događaja: oko 200 učesnika - predstavnici volonterskih grupa programa MLADI SU ZAKON, predstavnici Resurs centara, predstavnici kancelarija za mlade, volonteri, udruženja/organizacije koja se bave volonterizmom na međunarodnom, evropskom i nacionalnom nivou, predstavnici nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija, gosti...

speed dating web

SPEED DATING КАО ПОДСТИЦАЈ АКТИВИЗМУ МЛАДИХ

četvrtak, 28. novembar 2013. od 10:00 do 12:00

Speed dating” – brzo upoznavanje mladih ljudi i predstavnika institucija - prvi put će u Beogradu biti održan 28. novembra 2013. u Domu omladine Beograda, uz učešće predstavnika 14 institucija i 14 omladinskih udruženja i grupa. Kroz taj novi koncept koji podrazumeva brzo upoznavanje, mladi će imati priliku da predstave rezultate akcija koje su sproveli, a sa druge strane dobiju informacije o instituciji/donatoru i iznesu svoje ideje za buduće aktivnosti.

EU Info Logo web

#Superžena Twitter takmičenje

od 23. februara do 05. marta 2013.

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Informacioni centar EU u Beogradu, uz podršku Delegacije EU, pokrenuo je Tviter takmičenje pod nazovom #Superžena u cilju promovisanja ženskih prava i rodne ravnopravnosti, kao i podizanja svesti javnosti o tim pitanjima. Takmičenje je počelo 23. februara i trajaće do 5. marta. Autori pet najboljih tvitova, koje će odabrati žiri sastavljen od predstavnika Delegacije EU i EU Info centra, dobiće prigodne nagrade. Nagrade će im biti uručene na debati koja će na Dan žena, 8.marta, biti organizovana u EU Info centru u Domu omladine.

EU Info Logo 4

POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA PROJEKATA

26.03.2014.

EU SA VIŠE OD 4 MILIONA EVRA PODRŽAVA SOCIJALNU INKLUZIJU NAJUGROŽENIJIH OSOBA U SRBIJI
Delegacija Evropske unije u Srbiji objavila je konkurs za podnošenje predloga u okviru projekta “Podrška socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa, uključujući Rome, kroz raznovrsniju ponudu socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice” koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU. Grant šema vredna 4,35 miliona evra ima za cilj unapređenje socijalne inkluzije i smanjenje siromaštva među pripadnicima najugroženijih i najsiromašnijih društvenih grupa.

Evropa Otvoreno 506

EU INFO CENTAR U DOMU OMLADINE

EU info centar je otvoren za građane Srbije i njihova pitanja vezana za Evropsku uniju, njene institucije i evropske integracije.

Centar je otvoren za građane radnim danima od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova. EU biblioteka u ovom centru nudi knjige i publikacije o svim pitanjima vezanim za EU i evropske integracije, i to na engleskom i srpskom jeziku.