EU Info Centar

EU Info Logo 4

POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA PROJEKATA

26.03.2014.

EU SA VIŠE OD 4 MILIONA EVRA PODRŽAVA SOCIJALNU INKLUZIJU NAJUGROŽENIJIH OSOBA U SRBIJI
Delegacija Evropske unije u Srbiji objavila je konkurs za podnošenje predloga u okviru projekta “Podrška socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa, uključujući Rome, kroz raznovrsniju ponudu socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice” koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU. Grant šema vredna 4,35 miliona evra ima za cilj unapređenje socijalne inkluzije i smanjenje siromaštva među pripadnicima najugroženijih i najsiromašnijih društvenih grupa.

EU Info Logo 4

Debata: "VOJNIK/VOJNIKINJA, SUDIJA/SUTKINJA… KAKO SE MOJ POSAO ZOVE U ŽENSKOM RODU?"

petak, 07. mart 2014. u 17:00
DOB//Amerikana

Povodom Međunarodnog dana žena, Delegacija EU u Srbiji i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, u saradnji sa EU info centrom, organizuju debatu čiji je cilj da se, osim podsećanja na potrebu poboljšanja položaja žena, javnosti i medijima ukaže i na potrebu korišćenja rodno senzitivnog jezika.

EU Info Logo 4

Sajam organizacija civilnog društva

petak, 14. februar 2014. od 10:30 do 13:30
DOB//Hol

U EU info centru, u holu Doma omladine Beograda, u petak, 14. februara biće održan Sajam organizacija civilnog društva koje su podržane u okviru projekta Civilno društvo za aktivne zajednice. Predstavnici 25 organizacija civilnog društva iz cele Srbije – Novog Sada, Valjeva, Blaca, Niša... imaće na sajmu priliku da se umreže, razmene iskustva i predstave zainteresovanima putem fotografija, video materijala, promotivnog materijala i u direktnom razgovoru. 

EU Info Logo 3

Simulacija debate Evropskog parlamenta

utorak, 11. februar 2014. u 17:00
DOB//Klub

Organizator: EU info centar u saradnji sa Otvorenom komunikacijom.

Otvorena komunikacija je akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga i razvojem argumentovanog, kritičkog mišljenja. Od svog osnivanja do danas, Otvorena komunikacija sprovodi debatne programe kroz debatne klubove na fakultetima.

EU Info Logo 3

Međunarodni dan volontera u Srbiji

četvrtak, 05. decembar 2013. od 11:30 do 15:30
DOB//Velika sala

Voditelj programa: Igor Bećirić. Specijalni gosti događaja: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i Irena Vojačkova Solorano, stalni koordinator UN u Srbiji. Učesnici događaja: oko 200 učesnika - predstavnici volonterskih grupa programa MLADI SU ZAKON, predstavnici Resurs centara, predstavnici kancelarija za mlade, volonteri, udruženja/organizacije koja se bave volonterizmom na međunarodnom, evropskom i nacionalnom nivou, predstavnici nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija, gosti...

speed dating web

SPEED DATING КАО ПОДСТИЦАЈ АКТИВИЗМУ МЛАДИХ

četvrtak, 28. novembar 2013. od 10:00 do 12:00

Speed dating” – brzo upoznavanje mladih ljudi i predstavnika institucija - prvi put će u Beogradu biti održan 28. novembra 2013. u Domu omladine Beograda, uz učešće predstavnika 14 institucija i 14 omladinskih udruženja i grupa. Kroz taj novi koncept koji podrazumeva brzo upoznavanje, mladi će imati priliku da predstave rezultate akcija koje su sproveli, a sa druge strane dobiju informacije o instituciji/donatoru i iznesu svoje ideje za buduće aktivnosti.

Izlozba stripa OKO nas plakat

Izložba "Moj, tvoj, naš svet"

od 10. do 19. juna 2013.
DOB//Hol

Izložba radova koji su učestvovali na takmičenju stripa pod nazivom "Moj, tvoj, naš svet", a čiji su tvorci deca i mladi iz Nemačke škole Beograd, škole stripa "Đorđe Lobačev", "Tehnoarta" i Centra za integraciju mladih (CIM), održaće se od 10. do 19. juna u Informacionom centru Evropske Unije (u holu Doma omladine Beograda). Radovi na izložbi proizvod su takmičenja stripa koje je pokrenuo Centar za kulturnu akciju "OKO NAS" u cilju podsticanja razumevanja, poštovanja i tolerancije među ljudima i različitim kulturama. 

EU Info Logo 2

Debata „Superžena je...“

petak, 08. mart 2013. u 13:30
DOB//Velika sala

Povodom Međunarodnog dana žena, Informacioni centar EU i Delegacije EU u Srbiji organizuju debatu „Superžena je...“ čiji će učesnici, zajedno s publikom, razgovarati o položaju žena, promovisanju njihovih prava, ali i o tome ko je „superžena“. Delegaciju EU na debati predstavljaće šef Delegacije, ambasador Vensan Dežer. Domaćini debate biće voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić, a panelistkinje potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, vlasnica Kompanije „Mona“ Nada Momirović i umetnica i aktivistkinja Biljana Cincarević. Debata će biti i završnica Tviter takmičenja #superžena koje je takođe povodom Dana žena organizovao Informacioni centar EU od 23. februara do 5. marta.

EU Info Logo web

#Superžena Twitter takmičenje

od 23. februara do 05. marta 2013.

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Informacioni centar EU u Beogradu, uz podršku Delegacije EU, pokrenuo je Tviter takmičenje pod nazovom #Superžena u cilju promovisanja ženskih prava i rodne ravnopravnosti, kao i podizanja svesti javnosti o tim pitanjima. Takmičenje je počelo 23. februara i trajaće do 5. marta. Autori pet najboljih tvitova, koje će odabrati žiri sastavljen od predstavnika Delegacije EU i EU Info centra, dobiće prigodne nagrade. Nagrade će im biti uručene na debati koja će na Dan žena, 8.marta, biti organizovana u EU Info centru u Domu omladine.

Roma Sijam web

Predstava: "ROMA SIJAM"//"MI SMO ROMI" by GRUBB

petak, 11. maj 2012. u 17:00
DOB//Velika sala

U okviru programa EVROPA OTVORENO 2012.

Roma sijam je prozor u svet romskih tinejdžera u Srbiji. Sveta koji je viđen kroz prizmu stereotipa. Sveta koji nije kakvim ga većina zamišlja. Kroz pesmu i ples šest momaka govori o problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu, o složenosti njihove stvarnosti. O mnogobrojnim preprekama. Roma sijam nas podseća da treba da čujemo glas Roma.