EU Info Centar

EU Info Logo 4

Sajam organizacija civilnog društva

petak, 14. februar 2014. od 10:30 do 13:30
DOB//Hol

U EU info centru, u holu Doma omladine Beograda, u petak, 14. februara biće održan Sajam organizacija civilnog društva koje su podržane u okviru projekta Civilno društvo za aktivne zajednice. Predstavnici 25 organizacija civilnog društva iz cele Srbije – Novog Sada, Valjeva, Blaca, Niša... imaće na sajmu priliku da se umreže, razmene iskustva i predstave zainteresovanima putem fotografija, video materijala, promotivnog materijala i u direktnom razgovoru. 

EU Info Logo 3

Međunarodni dan volontera u Srbiji

četvrtak, 05. decembar 2013. od 11:30 do 15:30
DOB//Velika sala

Voditelj programa: Igor Bećirić. Specijalni gosti događaja: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i Irena Vojačkova Solorano, stalni koordinator UN u Srbiji. Učesnici događaja: oko 200 učesnika - predstavnici volonterskih grupa programa MLADI SU ZAKON, predstavnici Resurs centara, predstavnici kancelarija za mlade, volonteri, udruženja/organizacije koja se bave volonterizmom na međunarodnom, evropskom i nacionalnom nivou, predstavnici nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija, gosti...

speed dating web

SPEED DATING КАО ПОДСТИЦАЈ АКТИВИЗМУ МЛАДИХ

četvrtak, 28. novembar 2013. od 10:00 do 12:00

Speed dating” – brzo upoznavanje mladih ljudi i predstavnika institucija - prvi put će u Beogradu biti održan 28. novembra 2013. u Domu omladine Beograda, uz učešće predstavnika 14 institucija i 14 omladinskih udruženja i grupa. Kroz taj novi koncept koji podrazumeva brzo upoznavanje, mladi će imati priliku da predstave rezultate akcija koje su sproveli, a sa druge strane dobiju informacije o instituciji/donatoru i iznesu svoje ideje za buduće aktivnosti.

EU Info Logo web

#Superžena Twitter takmičenje

od 23. februara do 05. marta 2013.

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Informacioni centar EU u Beogradu, uz podršku Delegacije EU, pokrenuo je Tviter takmičenje pod nazovom #Superžena u cilju promovisanja ženskih prava i rodne ravnopravnosti, kao i podizanja svesti javnosti o tim pitanjima. Takmičenje je počelo 23. februara i trajaće do 5. marta. Autori pet najboljih tvitova, koje će odabrati žiri sastavljen od predstavnika Delegacije EU i EU Info centra, dobiće prigodne nagrade. Nagrade će im biti uručene na debati koja će na Dan žena, 8.marta, biti organizovana u EU Info centru u Domu omladine.